Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Preclíky

Nechutnají Vám už rohlíky a housky z obchodu, které se zdražují raketovou rychlostí? Vyzkoušejte podle našeho receptu preclíky, které Vám jistě zachutnají a sklidíte ovace za jejich upletení. Jak velké je uděláte, je jen a jen na Vás.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba kynutí

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

100-150 malých preclíků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 308 kJ /
1 986 kcal
Bílkoviny49,11 g
Tuky75,70 g
Vláknina11,30 g
Cholesterol 216 mg
Sodík 487 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy271,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do ohřátého mléka dáme kostku cukru a nadrobíme droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do mísy přesejeme mouku, přidáme sůl, máslo a vzešlý kvásek. Vypracujeme vláčné, nelepivé těsto, které necháme alespoň hodinu kynout. Krok 3: Z vykynutého těsta odebíráme malé kousky, které vyválíme na tenké válečky a ty stáčíme do preclíků. Krok 4: Troubu rozehřejeme na 180 °C. Krok 5: Preclíky namáčíme do rozšlehaného vajíčka a pak do máku, který jsme smíchali se solí. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě na pečicím papíře do červena.

TIP: Nejlepší slané pohoštění

Zveřejněno 15. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Preclíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOLG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Preclíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOLG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Nezkoušel někdo náhodou, jak dlouho preclíky vydrží, pokud se nesni? Bylo by fajn moct si je upéct dopředu a dobře zabalené uložit...

Rychlé, jednoduché, dobré. :-8 Co víc si přát? :yes:

Můžu se zeptat šly by i s čokoládou ? :) děkuji

Lemel díky za fotečku:-))máš je pěkné a doufám,že chutnaly.

Keby som sa nemusela kvôli zajtrajšku snažiť, asi by som postupovala ako ty, teda ku koncu väčšie...trpezlivosť nie je moja najsilnejšia stránka...
Robila som s makom, ďalšie s kmínom a tretie iba osolené...(poznáš to určite - jeden nechce mak, druhý neznáša kmín, atď...)
Ochutnala som jeden ešte horúci, druhý už studený a teraz bojujem...;-)Pekný večer!

Magdalenkko máš je hezké.Já je mívám různé,začnu malými a skončím na velkých.Ani nevím kolik jich je z té dávky,protože jak upeču první plech hned se na ně vnuci vrhnou,tak jsem to nikdy nepočítala.Já si odměřím 2dcl mléka dám do toho cukr a droždí,lžičkou to rozmělním a vleju do mouky.Myslím že to záleží na kvalitě mouky a tak Ti stačilo míň než 2dcl mléka.Doufám že budou chutnat.:-))

Evi, piekla som na zajtra na istú akciu...:yes:
Mám ich 56 kusov, neviem, aké veľké ich mávaš ty...
A 350 g múky mi pojalo 170 ml mlieka, dávala som si pozor, pomaly som z odmerky dávkovala.

Moc dobré a neda se jim odolat, za chvíli je talíř prázdný !!!:yes::yes::-p

Preclíky mám moc ráda ukládám a při nejbližší příležitosti vyzkouším, jinak vypadají na fotkách fakt skvělé:-p:yes::yes:

Já je peču taky na nějaké oslavy a tak 2dny dopředu.Musí být uložené v suchu aby nenavlhly.Pekli jsme je na svatbu 3dny předem a byly dobré.

Mám dotaz. Sú dobré iba čerstvé alebo sa dajú upiecť s predstihom na nejakú príležitosť? Máš ich veľmi pekné!+

Fááákt šikulka!!:yes::yes:

Tématické fráze:
precliky recept, preclíky, recept na preclíky, těsto na preclíky, preclík recept, recepty na preclíky, preclíkové těsto, recept preclíky, 2 dcl na ml, preclík, domací preclíky, preclíky bez droždí, recepty preclíky, kolik je 2dcl, 2dcl na ml, kolik je 2 dcl, preclíky recepty, dcl na ml, domácí preclíky recept, recept preclik

Suroviny:
mouka hladká, máslo, mléko, cukr, droždí, sůl, vejce, mák, sůl

Přidat fotografie receptu