Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanková polévka

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 988 kJ /
2 865 kcal
Bílkoviny65,60 g
Tuky92,90 g
Vláknina62,60 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 62 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy410,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z másla a mouky uděláme jíšku, rozředíme zeleninovým vývarem a povaříme. Krok 2: Přidáme pohanku, petrželovou nať, osolíme a vaříme do změknutí pohanky. Krok 3: Můžeme dochutit Vegetou.

TIP: Pohanka v naší kuchyni

Zveřejněno 16. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOlG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOlG

Komentáře (11)

:-)<3:yes::yes: polévku znám ale pohanku také nevařím, dávám ještě česnek a majoránku :-K

:yes::yes:

Ahoj Evo, pokud se voda nescedí, nebála bych se toho povaření. Vařím z pohanky a mohla bych, pokud dovolíš, zmínit, že já třeba nezahustím klasickou moukou, ale volím pohanku lámanku, či pohanku mouku. Ta je v cuku letu. Pa Jana

Tejajo,díky za fotečky,bodík i vyzkoušení receptu:-)):-))

Musím přiznat, že pohanku jsem ještě neochutnal. Ale tahle polívka mne nadchla. Amusím to ochutnat. Zatím +bodík 3

Tá polievka po veľkonočnom jedení bodla včera neskutočne :yes::yes::yes:
Akurát pohánku som robila tak ako zvyknem - zaliť vriacou vodou a na 30 min do perín. Potom som ju vložila do uvereného základu a nechala prejsť varom. Bodík, škoda, že moťno dať len jeden :yes:;-)

Děvčata s tím na 100% souhlasím a jak píše Iljuša-pohanku zalít vařící vodou a dát do peřin tak na 10-20 minut, tím nám zůstanou v pohance živiny, pro které pohanku vlastně jíme a tak je zdravá:yes:

Souhlasím s vami holky,my doma taky varíme hodně z pohanky k vůli manželovi ale pohanku nekupuji v obchodě.Já si jí vozím z Moravy primo ze mlýna a ta je úplně jiná a taky je hned v polévce uvařená.Mají tam různé druhy

Evo,souhlasím s Iljušou, to je nějaká odbornice na stravu,má pravdu pohanka je moc zdravá a vařit opravdu ne.:-!:-!

Vařit pohanku - není to trochu škoda :-?- stačí několikrát prolít vařící vodou a po minutce vaření "dát do peřiny". Až po jejím změknutí bych jí dala do připraveného bujonu. Vařením pohanky se ztrácí její bezvadné živiny.

Tématické fráze:
pohanková polévka, klasická pohanková polévka recept, pohanková polévka recept, polevka z pohanky, polévka pohanková, pohanková polévka s restovanou zeleninou, pohankova polivka, recept na pohankovou polévku, pohanka polévka, polévka pohanková se zeleninou, pohanková nať, zdravá pohanková polévka, polivka z pohanky, pohanková polévka pro děti, pohankové polevka, recept pohanková polévka, pohankova polievka, pohanka do polévky, pohankovapolevka, pohankové polévky

Suroviny:
máslo, mouka hladká, pohanka, nať petrželová, sůl, vývar zeleninový, vegeta

Přidat fotografie receptu