Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majoránkovo-česnekové brambory v římském hrnci

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 068 kJ /
1 450 kcal
Bílkoviny28,16 g
Tuky61,22 g
Vláknina29,84 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 131 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy184,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, osušíme na nastrouháme na plátky. Vložíme je do mísy, dobře osolíme (na toto množství brambor asi 2,5 lžičky soli) a přidáme 4 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky a 4 stroužky prolisované. Přisypeme promnutou majoránku a vše dobře promícháme.
Směs nasypeme do předem namočeného římského hrnce, povrch srovnáme a zalijeme smetanou. Vložíme do studené trouby, kterou zapneme na 240°C a pečeme hodinu a půl, poslední půlhodinku odkryté.

Zveřejněno 17. 2. 2010

Poznámka autorky Eliza

Pokud bychom pekli v obyčejném pekáčku, snížíme dobu pečení o půlhodiny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Majoránkovo-česnekové brambory v římském hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/57n8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Majoránkovo-česnekové brambory v římském hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/57n8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Eli, taky dělám podobné, ale v obyčejném pekáči:-Da máš to hezké:yes: +

Jeeeeeeeeeeeee dobrutka, davam bodik:-K

Eli, moc hezké fotky a jídlo znám, dělávám hodně podobně, takže :yes::-p

Paráda:-K:yes: uplně cítím tu vůni i chuť

Dnešek u nás proběhl bez masa, nejsme sice taková ta úplně klasicky věřící rodina, to ani náhodou, máme spíše sklony k panteismu, ale některé tradice považujeme za hezké ctít, už pro kontinuitu s předky...;-)

Krásné:-K

:-p:-p:yes::yes:

Nádhera...sympatické postní jídlo ;-)A hrnek studeného podmáslí k tomu...:-p:-8

Díky, vložila jsem na žádost Katlie :-). Brambory mají "bramborákovou" chuť, takže kdo má rád bramboráky, ale chce to o něco dietněji, může vyzkoušet...:-)

Eli, v jednoduchosti je krása;-). Jednoduchý a voňavý recept.
:-!:-)):yes::yes::-K +2

:yes::-K

Tématické fráze:
brambory v římském hrnci, řimsky hrnec recepty, římské brambory, hrnec na pečení brambor, pečené brambory v římském hrnci, jidla v rimskem hrnci, římský hrnec brambory, postní jídlo, hrnec na brambory, česnekový dip recept, vaření brambor v římském hrnci, postní jídla, brambory a dyne v rimskem hrnci, recept brambory na cesneku, smetanový dip s česnekem, postní jídla recepty, francouzske brambory v rimskem hrnci, brambory pečené v řimském hrnci, česnekové brambory z trouby, římský hrnec recepty brambory

Suroviny:
brambory, smetana ke šlehání, majoránka sušená, česnek, sůl

Přidat fotografie receptu