Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš Samuraj

Skoro každý pátek se doma vedou vášnivé diskuze o tom, co bude o víkendu k obědu. Pokud máte rádi pálivé, uvařte guláš tak ostrý, jako je samurajský meč. Máme pro vás osvědčený recept, který se vám zaručeně povede.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pbarva pbarva

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 150 kJ /
753 kcal
Bílkoviny112,76 g
Tuky28,58 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 419 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy10,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na trošce rozehřátého oleje. Krok 2: Až se maso zatáhne, přidáme k němu utřený česnek, sůl, pepř, mletou papriku, 3 feferonky (nebo kdo jak snese), worcester a promícháme. Podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Krok 3: Jelikož nejde o klasický guláš, tak přidáváme k dušení jen trochu vody, aby bylo maso jen zlehka ponořené, na konci musí být jen sosík. Krok 4: Když je maso měkké, přidáme kečup v množství podle chuti, necháme provařit a je hotovo. Krok 5: Podáváme s hranolky nebo americkými brambory.

TIP: Jak zvýraznit chuť guláše

Zveřejněno 18. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš Samuraj

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qQRp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš Samuraj

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qQRp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Dělám podobně a pochutnáme si. Sice mě to trvá, často podlévám, ale ten sos nemá chybu.:-K

pbarva: Ja bych koupila vyzrale maso primo urcene na minutkovou uravu, v tomto pripade nejspis rostenec. Prave svickove by mi bylo lito, tu pouzivam vyhradne na steaky a z falesne bych se bala tuhosti. U steakoveho masa plati, ze kdyz tu tepelnou pripravu presvihnete, bude tuhe a musite ho pak podusit tzv. do mrtva. A v takovem pripade uz muzete s klidem pouzit zadni, podpleci nebo tu falesku.
A casto se zapomina, ze by maso melo mit pokojovou teplotu, u steakoveho to plati dvojnasob. Myslim, ze to je pro vyslednou krehkostu minutkove upravy dulezitejsi, nez treba nakladani do oleje atd. (coz treba ja nedelam).

Dajda: nevím, jak jinak docílit změknutí masa , třeba dáte dobrou radu.

pbarva: To musí být moc dobré, ale potom už snad není nutné opečené maso dusit - k tomu zřejmě směřuje i casinova poznámka.

pbarva:
No, když se může dělat tatarák z kýty, tak proč nevařit guláš ze svíce, že ;-)

Dajda: ano to máte pravdu, dělám ze svíčkové

Dajda:
Ona "Minutka je minutka" mi připomněla jistý hotel, kde ke klasické svíčkové podávali minutkový:-! stejk 8-(

pbarva: Minutka je minutka, musí se udělat z takového masa, aby se už nemusela dusit, protože pak už to minutka není:-!

Vlastak83: Samuraj je minutkový guláš

Zkuste místo kečupu dát Cikánskou omáčku, je to vynikající:yes:

DrobecekXJ: Já bych přidala malé bramboráčky jako přílohu - tak je šťáva nerozmáčí. ;-)

Dovedl bych si tento "Gulášek" představit třeba i naplněn v bramboráku <3 :yes:

Jana Kaurová 31. 12. 2015 12:57
Doporučuji,je to výborný recept, doma sklízím velké pochvalu, když ho přichystám na oslavy.:yes::-p

Vlastak83: Prečo nepridáš fotku svojho výtvoru?

Opět samuraj není guláš ale minutka ten s hranolkama pekné a co je to s tou rejží se vam to asi moc nepovedlo jelikoz se to samuraji nepodobá:-8:-D

Také ho děláme,místo feferonky dáváme zeleninovou směs moravanka,láku jen trochu,dost pálí.Výborný :yes:

výborný recept :yes::-p

Kdepak, bez cibule

Cibule žádná????

Jiřička 16. 1. 2012 10:28
Tak toto bude asi moc dobré a už si znamenám. Jen feferonky dám asi jen dvě, aby nám to nepropálilo trubky. Chodím sem často, ale toto mi uniklo.

Tak jsem ho dělal poprvé a je výborný :-) každému doporučuji;-)

Samuraje mám také jeden svůj vlastní recept,ale je to jen shoda v názvu a není to guláš.Tento vypadá velice dobře.:yes::-p

já ho tak vařím,ale bez kečupu

Sakryš, to byl ale fofr:-!:-*

Pbarvo, nešlo by dát tvoji fotku jako hlavní k receptu a fotečku Evičky Hubové si uchovat? Ta tvoje mi prostě připadá k spapání i s talířem:-O:yes:
Přidávám bod:-8

e.sebkova1 4. 5. 2010 13:47
moc dobré-ostřejší -,ale fakt vynikající-mc díky:yes::-))

Děkuju za palce, bodíky, fotečky nemazat :-p

:-p:yes:

:-p:yes:+6měli jsme dnes k obědu,jen místo feferónek jse dala špetku chilli:-))přidala jsem fotečku,když tak smažu:-))

Mirco dejte méně feferonky podle chuti a určitě si pochutnáte, Ivano já našel pouze kategorii vepřové maso , tak jsem to dal do ostatních, dělal jsem to z krku , ale naposledy jsem ho dělal ze zadní kýty a to byl zatím nejlepší, takže doporučuju hovězí zadní kýtu

Tématické fráze:
samuraj recept z vepřového, samurajský guláš, hovězí samuraj, hovězí guláš recept, hovězí samuraj recept, samuraj z hoveziho masa, vepřový samuraj, kuřecí samuraj, jídlo samuraj, samuraj recept z hovězího, samuraj jídlo, samuraj z vepřového masa, samuraj recept z kuřecího masa, samuraj z roštěné, hovězí nudlicky samuraj, veprovy samuraj recept, samuraj z kureciho masa, samuraj z hovězího, recepty gulas, samurajský guláš recepty

Suroviny:
maso hovězí, olej, česnek, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, feferonka, omáčka worcesterová, kečup sladký

Přidat fotografie receptu