Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kotlety New York

Vepřová pečeně je šťavnatá a chutná, patří k oblíbeným a často používaným masům. Připravit ji můžeme vcelku nebo nakrájenou na plátky (kotlety), s kostí či bez. Tentokrát vyzkoušíme recept na pečeni, kterou předem naložíme v pikantní marinádě. Po naložení ji společně s cibulí dopečeme v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (102×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 90 min

130 min (40 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 806 kJ /
1 627 kcal
Bílkoviny233,29 g
Tuky61,09 g
Vláknina9,22 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 482 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy33,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nařízneme ke spodní kosti. Nedořezáváme až dolů, aby maso drželo pohromadě podél kosti a jednou mezi kosti, vzniknou tak dvě kotlety jedna s kostí a jedna bez. Krok 2: Celé potřeme marinádou z koření, česneku, nastrouhaného zázvoru, oleje, soli (podle chuti) a protlaku. Promažeme i v mezerách. Mezery mezi kotletami proložíme půlkolečky cibule. Krok 3: Necháme v pekáčku v chladnu marinovat do druhého dne. Krok 4: Pečeme při teplotě 200 °C cca hodinu přiklopené, potom na chvíli odkryjeme, aby pečeně získala pěknou barvu. Krok 5: Můžeme podávat bez omáčky, ale s omáčkou je pokrm chutnější. Krok 6: Maso vyjmeme z pekáčku, výpek dáme na plotnu a vyrestujeme do tuku. Zasypeme hladkou moukou, osmahneme a podlijeme vodou dle potřeby. Necháme zvolna 20 minut provařit. Krok 7: Přilijeme smetanu, promícháme, znovu krátce provaříme a podáváme.

TIP: Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni

Zveřejněno 18. 2. 2010

Poznámka autorky k.radulka

Podáváme, s čím je libo. Když máte omáčku, jsou k tomu dobré i knedlíky. Bez omáčky s chlebem nebo se zelím a knedlíkem, ale i s bramborami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotlety New York

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lRQg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotlety New York

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lRQg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (75)

https://www.prozeny.cz/clanek/test-kupovanych-jise...
"..... V testu ji všichni čtyři ochutnávači označili za nejlepší. Když k tomu přičteme i to, že ve složení jsou jen tytéž položky, které bychom do ní dali doma, pak je jasné, že tohle je dobrá volba."
Jíška Knorr je tuk a mouka - jsou horší přípravky k vaření a dochucování:-)

nic horšího než hotová jíška snad ani neexistuje a navíc ta od knorr-a

Já to zahuštuji sýrem na vaření , podávám z bramborem.:-:-D

o víkendu zkouším!!! WoW!:-K

Proč Kotleta NEW YORK ,když tam nic americkýho není,pojmenovala bych ji kotleta po provensálsku,když už tam je to koření.

brrrrrr Podravka....umělá jíška....tak to ne!
:no::-//:no:

Alena: Alenko díky...mám po noční a nevěděla jsem jak připravit kotletu v celku, co mi ležela v lednici, našla jsem tenhle recept, ale nemám zázvor....díky Tobě jsem udělala marinádu z worcestru, hořčice, hodně česneku (to manžel miluje), ještě trochu sojovky a kapky chili omáčky...prostě jak od pejska s kočičkou :-D a už se těším, až budu po vyspání péct :-))

Tak vyzkouším :) Určitě bez zázvoru a podravky, a dám vědět jak chutnalo :)

k.radulka 21. 10. 2015 10:12
Ano staci jen vypek, nemusite davat smetanu.

To se mi moc líbí, chtěla bych vyzkoušet, ale co místo smetany, nemáte nějaký tip? Třeba jen vodu/vývar?

tak už je v troubě a peče se.šupl sem k tomu čerstvé bylinky.a kolem přikrájel trošku špeku :-)děkuji za inspiraci :yes:

Mě teda moooc chutnalo.Marinadu jsem si udelala jinou(worchester,horcici,cesnek,sul a pepr)Dobry napad!!V pomalem hrnci je to urcite lepsi!!!:-);-)

Míša: záleží na tom, jak velký kus kořene jste dala, zázvor ve vedlejším účinku může vzácně vyvolat poruchy trávení
http://www.beltina.cz/bylinka/zazvor/

No, moc mě to nechutnalo, bohužel se mi pak i zvednul zaludek, druhy den jsem to nemhla ani videt, uz asi dlouho neudelam, je mi to lito, ale proste nechutnalo, i manzel rikal ze ne, asi tam na nás bylo dost toho zazvoru...ale priste zkusim bez zazvoru nebo ho dát min, marináda myslim ze by pak byla mohl byt pro nas prijatelnejsi.:-/

:yes:Výborný!!!!!!!!!!!!!!!!:-p

Tématické fráze:
kotlety, kotleta recept, kotlety recepty, kotleta recepty, vepřové kotlety, kotlety recept, co uvarit z kotlety, recepty z kotlety, recepty kotlety, vepřová pečeně recepty, recept na kotlety, recepty na kotlety, kotleta s kostí, recepty kotleta, recept kotlety, vepřová kotleta s kostí, veprova pecene s kosti recept, kotleta s kosti recept, kotleta s kostí recepty, recept kotleta

Suroviny:
pečeně vepřová, koření grilovací, zázvor čerstvý, česnek, koření provensálské, protlak rajčatový, olej, cibule, smetana 12%, mouka hladká, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu