Jak připravit marinádu na vepřové maso? Voní kari kořením a je skvělá na krkovičku
Grilování patří k oblíbeným letním radovánkám. Nejčastěji vybíráme kuřecí, nebo vepřové maso, které na grilu chutná výborně a o to lépe, pokud je naložíme do domácí marinády. Máme pro vás osvědčený recept, který snadno zvládnete podle našeho videa.
Grilovací sezóna plná výborných pokrmů je v plném proudu. Ať už patříte k milovníkům kuřecího masa na grilu, nebo vepřového, jistě se vám bude hodit inspirace na dobrou marinádu. Marinováním totiž zvýrazníme chuť masa a docílíme jeho šťavnatosti a křehkosti. Marináda je připravená během chvilky, avšak je třeba dodržet množství a poměr použitých surovin, kterými získáme ideální konzistenci marinády a nepřebijeme chuť masa.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho marinovat vepřové maso
Vepřové maso není chuťově příliš výrazné, proto mu marinování vyloženě svědčí. Abychom docílili perfektní chuti, je potřeba marinované maso nechat dostatečně odležet. Maso změkne a získá výraznou chuť, která během grilování vynikne. Vepřové maso patří k těžším masům, proto jej necháme v marinádě ideálně přes noc, ale klidně i 24 hodin. Marinujeme zakryté potravinovou fólií nebo v uzavíratelné krabičce, a vždy v chladničce.
Marináda na vepřové maso
K vepřovému masu se nejvíce hodí marinády s pivem, česnekem, nebo s kari a zázvorem, čímž dodáme masu štiplavý říz. Marinádu na maso rozetřeme rovnoměrně a poté ihned uložíme do chladničky.
Na 1 kg vepřového masa budeme potřebovat 1 lžíci majoránky, 1 lžíci solamylu, 1 lžíci kmínu, 1,5 lžíce soli a pepře, 1,5 lžíce kari, 0,5 lžíce červené papriky, 10 stroužků česneku, 2 vejce a podle chuti a hustoty přidáme kečup, worcestrovou omáčku a olej.
- Stroužky česneku prolisujeme.
- V míse smícháme všechny ingredience na marinádu.
- Marinádu necháme 30 minut uležet v chladnu.
- Poté potřeme vepřové maso a uložíme do chladničky alespoň na 12 hodin.
- Maso grilujeme, nebo pečeme v troubě.
Jak dlouho grilovat vepřové maso
Délka grilování záleží na tloušťce a typu masa. Nejčastěji grilujeme vepřové kotlety, krkovičku, pečeni, nebo mleté maso v podobě burgerů. Vepřové maso nesmí být krvavé a zároveň spálené. Plátky do 2 cm grilujeme přibližně 10-12 minut.
A jak připravit skvělou marinádu s kari, můžete zhlédnout v následujícím videu.
Jakou marinádu na vepřové maso připravujete vy? Podělte se s námi do komentářů pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké maso a ryby můžeme grilovat? Na své si přijdou milovníci drůbeže, steaků, ale i ryb a mořských plodů
Jak dlouho se vaří vepřové maso? Ať už kýta, panenka, nebo krkovice, každá část potřebuje jinou tepelnou úpravu
Jak připravit marinádu ke grilování? Podle našeho jednoduchého receptu ji zvládnou i začátečníci
Komentáře