Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Báječná jatýrka na slanině

Drůbeží játra jsou v mnoha kuchyních často opomíjenou surovinou. Dáte-li jim ale šanci, překvapí vás krátkou dobou přípravy a výbornou chutí. Játra restovaná na cibulce, slanině a česneku a provoněná tymiánem chutnají nejlépe v kombinaci s dušenou rýží.

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fokuska Fokuska

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 933 kJ /
1 179 kcal
Bílkoviny89,30 g
Tuky75,40 g
Vláknina10,08 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 2,18 g
Sůl5,35 g
Sacharidy34,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme pokrájenou cibulku, přidáme pokrájená drůbeží játra, na kostičky pokrájenou slaninu a celé neoloupané stroužky česneku. Krok 2: Přidáme tymián, pepř, sójovou omáčku a worcester. Při mírné teplotě za občasného pomíchání opékáme přikryté asi 30 minut. Krok 3: Nakonec dle chuti dosolíme a podáváme s rýží.

TIP: Jak uvařit chutnou přílohovou rýži?

Zveřejněno 19. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Báječná jatýrka na slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r2Z4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Báječná jatýrka na slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r2Z4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Mňam, sežrala jsem je bez přílohy :-)<3

Tak toto je tedy pecka. Mňam

Luxusní jatýrka, přidal jsem žampiony a chvilkou podusil pod troškou vývaru. Nakonec trošku jarní cibulky a veliká paráda.:-K:-K:-K

:yes:

Pridávam fotku;-)Nemalo to chybu:-p

Dr.Cheeman 24. 11. 2010 13:58
zapomnel sem koupit slaninu tak sem trochu improvizoval se sadlem, vysocinou a uzenym bokem. nejspis byla chut trochu jina nez by mela byt, ale musim rict ze to bylo vynikajici, lahudka :yes:

vypadá to krasně
škoda že mi játra nechutnají asi je hned začnu jíst:-K:-p:yes:;-)

:-p:-p:-O

Co fotka, ale ty játra :-O

Hmmmmmmmmmmm:-p:yes:

:-p:yes:

Opuncie-krásná fotka:yes:

Česnek sekám na drobno, ale jinak dělám skoro stejně.:yes:

Jednoduchá a moc dobrá klasika.Světlanko, jatýrkům slaninový kabátek sluší, že?:yes:

Hani, posílám první bodík, protože játra se slaninou dělám a máme je rádi...zkus někdy játra obalit plátky slaniny, naskládat do pekáčku, přidat vše na co jste zvyklí a upéct....taky mňamka...:yes::yes:

Tématické fráze:
krůtí játra recept, jatýrka, kruti jatyrka, jatýrka se slaninou, drůbeží játra na slanině, jatyrka na slanine, jatýrka na cibulce, hovězí jatra na slanině, báječná játra na slanině, jatýrka s rýží, vepřová játra na slanině recept, krůtí jatýrka na slanině, krůtí játra na slanině, hovězí játra na slanině recept, drůbeží játra a srdíčka na slanině, jatýrka ve slanině, vepřová jatýrka, játra na špeku, recepty krůtí játra, recepty jatýrka na divoko

Suroviny:
olej, cibule, játra drůbeží, slanina, česnek, tymián čerstvý, omáčka sojová, omáčka worcesterová, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu