Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opečený česnekový vepřový plátek

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie514 kJ /
123 kcal
Bílkoviny4,80 g
Tuky0,32 g
Vláknina11,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy24,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, hořčicí a olejem. Takto připravené maso dáme na noc do lednice. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej, maso na něm opečeme doměkka z obou stran. Krok 3: Na menší pánvičce rozpustíme máslo, přidáme zeleninu a vaříme ji, dokud se neodpaří veškerá tekutina. Zeleninu osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Krok 4: Mouku orestujeme spolu se zeleninou, podlijeme trochou vody, vaříme min. 10 minut, hustotu omáčky zredukujeme do požadované hustoty, podle chuti dosolíme.

Zveřejněno 19. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečený česnekový vepřový plátek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x6q3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečený česnekový vepřový plátek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x6q3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Vypadá to dobře já to dělám taky tak ale dělám jinak masíčko.Ale vyzkouším.:yes:

:yes::-p

Česneku je tam tedy poměrně dost, ale přesto vyzkouším... Nakonec česnek milujeme a o jeho prospěšnosti organismu není pochyb...;-):-K

Maso + česnek to my můžeme:yes:

:-p:yes:

Ivulinko, tohle jsou pro mě ty "žravá" jídla, někdy to dělám s dušenou mrkvičkou:-p;-) Jasnej 3.bod :yes:

a k tomu vínečko jéééé:-*:-*, :-p:yes:

michsamant 19. 2. 2010 15:15
:yes:

Juuu, to je krásná žravá fotečka ... masíčko s čenekem mužu, to je za bodík :yes:

Tématické fráze:
vepřový plátek, vepřový plátek recept, přírodní vepřový plátek, přírodní vepřový platek s cesnekem, veprove platky na cesneku, opecene veprove platky, přírodní vepřové plátky s opečenými brambory, veprove platky s cesnekem, přírodní vepřové plátky, česnekový steak, žravá jídla, česnekový vepřový steak, masové plátky s opečenými brambory, vepřový plátek na hořtici s česnekem, opeceny vepřové plátky, vepřové plátky s opečenými bramborami, vepřové plátky a opečený brambor, katalansky veprovy platek, opecene prirodni platky, příprava plátek masa

Suroviny:
maso vepřové, česnek, sůl, pepř, hořčice, olej, směs zeleninová mražená, máslo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu