Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 054 kJ / 5 271 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,04 g |
Tuky | 231,48 g |
Vláknina | 39,50 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 436 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 683,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Za stálého šlehání pomalu přilijeme horkou vodu a olej. Zašleháme do pěny.
Krok 2: Postupně po částech vmícháváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva, ořechy a sníh z bílků.
Krok 3: Těsto rozetřeme na předem připravený vymazaný, moukou vysypaný (kdo používá pečící papír, může ho místo toho použít) plech s vysokým okrajem a ve vyhřáté troubě upečeme.
Krok 4: Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na kostičky. Podlijeme polovinou vody, zasypeme cukrem a uvaříme doměkka (asi 5 minut).
Krok 5: Ve zbývající vodě rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme do rozvařených jablek. Za stálého míchání povaříme asi 2 minuty, odstavíme a ochutíme citronovou šťávou.
Krok 6: Chvilku necháme vychladnout a až není hmota vařící, nalijeme ji na vychladlý moučník.
Krok 7: Rozetřeme po celé ploše a po vychladnutí dáme ještě ztuhnout do ledničky.
Zveřejněno 19. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablko-ořechové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z6PZ
Moje poznámka
Jablko-ořechové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z6PZ
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 11 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 14 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 15 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 18 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 4 minutami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 2 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 9 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 18 hodinami
Tématické fráze:
řezy z jablek,
ořechové řezy,
rozvařená jablka,
ořechový olej použití,
jablečné řezy s ořechy,
jablko-ořechový moučník,
jablko ořechový moučník,
jablkovo ořechové řezy,
jablko ořechová buchta,
buchta sjablky,
jablecno orechove rezy,
dobrý ořechový moučník,
řezy jablka,
ořechové řezy se šlehačkou,
jablkoořechovy moučník,
jablko ve rezy,
jablka orechy,
rychlé ořechove řezy ze šlehačkou,
moucnik sjablky,
řezy s jablek
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
olej,
ořechy,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
jablko,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
voda,
pudink vanilkový,
šťáva citronová
Komentáře (6)