Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maminčin králík v hořčičné omáčce

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

matysek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 360 kJ /
1 042 kcal
Bílkoviny109,50 g
Tuky60,00 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 902 mg
Sůl2,28 g
Sacharidy15,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, obalíme v mouce a opečeme po obou stranách, poté maso vyjmeme, na tuk dáme cibuli a podlijeme trošku vývarem a krátce povaříme. Krok 2: Podáváme s bramborami nebo rýží.

Zveřejněno 20. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčin králík v hořčičné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XQD5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčin králík v hořčičné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XQD5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (20)

Krása:-p:-*;-):yes:...+1

Petra Ku.::-O pokazí? Hořčice na králíkovi krásně zvýrazní chuť! Také ho tak děláváme, máme to moc rádi.;-)

ladin: tys ho takhle upraveného zkoušel a nechutnal ti?

ladin: To jako že ta troška hořčice pokazí chuť králíka? To snad ne :-// Králičí maso je sice jemné, ale bez chuti, tak hořčice tomu jen pomůže chytnout nějakou chuť. My to tak taky děláváme, a nejen u králičího masa, a zatím si za ta léta nikdo nestěžoval ;-)

;-(nic moc, králík má být buď na česneku se špenátem nebo jen prošpikovaný s kmínem a zelím a nebo na smetaně.
to je česká klasika a ne takhle kazit chuť;-(:-((

cathleen:díky,já bych to dělala také tak;-):yes:a už se těším,jakmile se mi podaří ušatce získat tak jdu do toho;-):yes:

Simona Kucerova: :-O jujda! Nějak mi uteklo, že se dohadujete pod tímhle ušatcem, Simčo promiň:-8
Není králík jako králík, tenhle byl mladý, domácí, odležený....a pokud se dobře pamatuju, masko jsem osmahla podle receptu, a protože pak samozřejmě úplně měkké nebylo, mírňounce jsem ho podlila a i s tou cibulí dodusila pod pokličkou - čas už opravdu nevím, odhadem asi 20 minut - moje chyba, že jsem to sem hned tehdy nepísla:-)
Veronika.Hrozna: dvě hodky (jak píšeš) bych tedy králíka určitě nepekla, tohle je už doba na upečení tlusťounké kachny....

Fantom:Souhlsím ,i úplně mladý králík potřebuje více času na smažení asi 15 minut na 160 ve friťáku, a na upečení tak asi 2 hoďky jinak je to syrový,ale hlavně tvrdý:-((.

chocolate:já jsem si myslel že kupovanej je lepší ale když jsem to v tom obchodě viděl tak bych to dal tak Pinďovi a on by to stejně nežral:-D, já jsem to minule psal že když nám liška zbaštila 15 králíků tak jsem na to řekl -dobře jí tak:-D

Opékala bych maximálně vykostěný plátek, ale stehno se určitě nepropeče.
Fantome je fakt, že králík z obchodu bývá často dostihová vysušenina a musí se péct buď obalený anglickou nebo rovnou s kouskem bůčku;-).Já peču naporcovaného kolem té hodiny a půl až dvou.

chocolate:;-)já ho naposledy pekl na šetrné pečení 2h 17 minut přes sondu na Delta-T pečení s přídavkem páry, byl jak dort ale jen tak opéci:-? asi nestačí:-?

zajimalo by mne jak ho dělala Cathleen,přidala fotečku;-)

Fantom:Máte pravdu, já peču králíka na 180 zakrytého alobalem minimálně hodinu, klidně i déle.Dopékám pak pro kůrčičku na 200 cca 15 minut.

matysek:králík by mohl být velmi chutný ale myslim že ten postup je trochu divný, možná by chtěl poupravit, podle postupu maso nemůže být udělané;-) ale je to jen muj pocit a třeba se pletu:-)

Tonda S: Ale Tondo proč???Zkus něco uvařit,vyfotit a pak popsat jak se co dělá.My to pak posoudíme;-)

receptík se mi líbí a králíka u nás máme rádi.;-)+1:yes:

humus!!!:-((

Tématické fráze:
omácka z králíka, králík na hořčicové omáčce, králik v hořčicové omáčce, králík s hořčicí, kralik omacka, hořčičná omáčka, hořčičná omáčka recept, králík na hořčici, jak upéct králíka aby byl měkký, králík v omáčce, omačky z kralika, recept králík na hořčici, pečený králik s hořčicí, recept na králíka na hořčici, králík recepty omáčka, omáčka na králíka, omačka s kralika, králík na omacce, recept na králíka s hořčicí, kralik s horcicnou omackou

Suroviny:
kýta králičí, hořčice plnotučná, tuk, mouka hladká, cibule, sůl, pepř, vývar

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu