Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařez

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tygricekj tygricekj

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 898 kJ /
3 800 kcal
Bílkoviny68,87 g
Tuky190,64 g
Vláknina14,10 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 524 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy445,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Já to dělám do menších kastrolků (do dvou), vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude. Krok 2: Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem. Krok 3: Doprostřed formy dáme 1 lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto dáme opět 1 lžíci tmavého těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Tento postup opakujeme do vypotřebování obou těst. Krok 4: Těsto dáváme lžící pořád na jedno místo - doprostřed formy, do stran se rozlévá samo. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi hodinu (zkoušíme špejlí). Upečený korpus necháme vychladnout. Krok 5: Je-li korpus po upečení vyboulený, položíme na ještě teplý prkénko nebo rovný plech a na chvíli zatížíme. Povrch se krásně srovná. Krok 6: Dvakrát rozřízneme aby jsme měli tři platky (celkem jich bude 6 z obou kastrůlků), vždy pomažeme marmeládou a krémem a dáme další plát. Krok 7: Pak pomažeme i ze strany a nalepíme kousky natrhané čokolády (já ji rozpustím a naliji na bublinky z bomboniery) podle fantazie dozdobíme.

Zveřejněno 20. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpJG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpJG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Daisy: kraaasny.....

Moc chci poděkovat za tuhle inspiraci. Udělala jsem babičce vášnivé houbařce k narozeninám a byla nadšená. A hlavně, ten dort byl chuťově naprosto vynikající - lehounký, výborný :yes::-p Bála jsem se zdobení, protože nejsem žádná velká cukrářka, ale musím říct, že se to povedlo na jedničku. I s červíčkama a muchomůrkama. Takže díky ještě jednou:-K Přidala jsem fotečky jestli nevadí, když tak si to smaž.

je to nadhera! taky bych si rada troufla.. to zdobeni ovsem asi nezvladnu. Ten mramorovej korpus ale fakt svadi!:yes:

originální...mnˇam...:yes:;-)

Moc hezké :yes: +5

Bomba!!:yes:

Parááádnííí:yes:

Tématické fráze:
dort pařez postup, pařez, dort parez, dort pařez zdobení, prášek pařez, dort parez recept, recept na špecle, korpus na pařez, korpus na dort pařez, pařez recept, recept pařez, prsíčka pařez, zdobení pařezů, narozeninové dorty pařez, dort 3d pařez, jak udělat dort pařez, dorty k narozeninám parez, pařez prášek, zdobení dortu pařez, vyboulený korpus

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, mouka hladká, prášek do pečiva, olej, voda, prášek kakaový, smetana zakysaná, šlehačka ke šlehání, ztužovač, cukr vanilkový, marmeláda, čokoláda, hmota modelovací

Přidat fotografie receptu