Hrníčková šlehačková bublanina
Recept ještě nebyl hodnocenVajíčko promícháme s cukrem, přidáme olej, zamícháme. Přisypeme prosátou mouka s kypřícím praškem. Na konec přidáme šlehačku. Můžeme ještě přidat trochu mléka, aby…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 395 kJ / 333 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 35,00 g |
– nasycené | 22,00 g |
– nenasycené | 12,00 g |
–– mononenasycené | 10,00 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 2,50 g |
– cukry | 2,50 g |
––– laktóza | 2,50 g |
Vajíčko promícháme s cukrem, přidáme olej, zamícháme. Přisypeme prosátou mouka s kypřícím praškem. Na konec přidáme šlehačku. Můžeme ještě přidat trochu mléka, aby…
Luxusně vypadající dezert, který je velmi chutný a snadný na přípravu. Taštičky z listového těsta naplníme jahodovou marmeládou, dokonale vyšlehanou šlehačkou a…
Pro pravé čokoholiky je tento dort jako modré z nebe. Lehké piškotové těsto dvou barev je proloženo šlehačkovým krémem, který je doplněn buď mascarpone nebo čokoládovou…
Bílky vyšleháme za postupného zasypávání cukrem do pevného sněhu.Podzemnici smícháme s moukou a ručně zamícháme do sněhu.Rozetřeme na plech, vyložený papírem a pečeme…
Zapneme si troubu na 180°C.Ručním šlehačem ušleháme cukr s vejci do pěny, přidáme mléko, olej, mouku promíchanou s práškem do pečiva a rychle promícháme.Těsto rozetřeme…
Oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh a opatrně a postupně přidáme cukr, žloutky a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na plech…
Těsto rozdělíme na dvě půlky, rozválíme na pláty a položíme na vymazané a vysypané plechy. Těsto pořádně rozpícháme vidličkou, ať nevzniknou při pečení bubliny a dáme do…
Korpus: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a promícháme s moukou a prdopečem. Vylijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme při 180°C asi 25 minut.…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, potom vmícháme vodu a olej, prášek do pečiva, hladkou mouku a nakonec lehce vmícháme ušlehané bílky. Těsto nalijeme na vyšší plech,…
Bílky oddělit a vyšlehat s polovinou cukru, žloutky vyšlehat do pěny s druhou polovinou cukru a lžícemi horké vody, nakonec přidat olej.Bílky přelít do žloutků a malinko…
Příprava: Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky, cukr, vodu a olej ušleháme do pěny. Poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Nakonec vmícháme tuhý…
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme kakao. S bílků ušleháme tuhý sníh a postupně přimícháme k žloutkové směsi. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 10…
Želatinu spolu s vodou necháme v kastrůlku nabobtnat (asi tak 10 min). Oloupeme mango a spolu s cukrem je rozmixujeme. V druhé misce vyšleháme obě šlehačky. Šlehačku…
Źloutky utřeme s cukrem do pěny,přidáme horkou vodu prošleháme.Pak dáme mouku s pr.do.pečem a nakonec sníh z bílků.Nalijeme do formy srdce(já ji neměla tak jsem použila…
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny na nejvyšší otáčky (šleháme alespoň 20 min). Poté dáme otáčky na minimum a přiléváme olej. Nakonec přidáme hladkou mouku. Těsto…
V misce vyšleháme mascarpone s moučkovým cukrem dle chuti (na jednu vaničku mascarpone dávám zhruba 4 lžíce moučkového cukru). Zvlášť vyšleháme šlehačku, můžeme přidat…
Na korpus vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny, přilijeme vodu s olejem a postupně sypeme mouku s práškem do pečiva. Polovinu těsta dáme do misky a přisypeme lžíci…
Šlehačky vymixujeme, přidáme cukr a pomazánková másla. Poté si uvaříme silný kafe, nejlépe rozpustné. Piškotama si vyložíme formu ve které tiramisu děláme, piškoty…
Těsto: Oddělíme žloutky od bílků, žloutky vyšleháme s cukrem a van.cukrem. Postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem a sypkým nugátovým pudinkem, střídavě s…
Vyšleháme žloutky s cukrem, postupně vmícháme vyšlehané bílky a mouku s práškem do pečiva. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 160…
Krém: Šlehačku vyšleháme do tuha. Do šlehačky opatrně zašleháme mascarpone, poprášíme cukrem a důkladně promícháme metličkou. Dle návodu připravíme želatinu, přidáme…
Tresku nakrájíme na filety, které posolíme a z jedné strany lehounce opepříme.Do pekáčku dáme trochu olivového oleje a na něj vyskládáme tresku, kterou nerovnoměrně…
Vyšlehám šlehačku a přidám jogurt a zakysanou smetanu (množství jednotlivých surovin je jen orientační, hlavně aby tam byla alespoň nějaká šlehačka) a dochutím cukrem.…
Ze žloutků a medu ušleháme pěnu, přidáme mouku, vločky, olej, mléko, prášek do pečiva a mrkev nastrouhanou na jemno.Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vnímáme do…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Lomnické suchary: Kouzlo jejich úžasné chuti spočívá ve speciálním koření a dvojitém pečení
Pohár s banánem a čokoládou nezevšední. Mleté oříšky a strouhaná čokoláda na dně sklenice dodají jiný rozměr chuti
Upečte si koláč: Na přípravu skvělého křehkého těsta vám stačí jen tři ingredience! Víte, které to jsou?