Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brněnská krůtí jehla „MIX“

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 175 kJ /
1 476 kcal
Bílkoviny254,53 g
Tuky40,53 g
Vláknina12,28 g
Cholesterol 640 mg
Sodík 2,26 g
Sůl5,40 g
Sacharidy20,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm a naložíme do směsi oleje, ve kterém rozmícháme Vegetu a mletou červenou papriku (oboje po 1 KL). Krok 2: Necháme uležet do druhého dne. Krok 3: Ostatní suroviny si nakrájíme na stejně široká kolečka – cibuli na čtvrtky. Krok 4: Postupně napichujeme na jehlice nebo špejle a to v pořadí, které nám vyhovuje, a oku lahodí. Krok 5: Uvedené množství je na cca 6 jehel. Krok 6: Zprudka opečeme ze všech stran na větší pánvi a dáme poté na plech do trouby zapéct na 180°C cca 30 minut. Podáváme s vařeným bramborem.

Zveřejněno 21. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brněnská krůtí jehla „MIX“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ywPE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brněnská krůtí jehla „MIX“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ywPE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Tak s tím nesouhlasím. Čerstvě uvařené DOMÁCÍ brambory /ne z obchodu, určené pro velbloudy/ pokapané máslem, nemají chybu:-p:-*:yes:Colombo, krásný recept, včetně brambor;-)...+1:yes:

30 rokov v cudzine 19. 1. 2012 18:35
Jedlo je veľmi dobré, ale podávať ho s varenými zemiakmi - nemôžem veriť, že to je od toho istého autora. V európskej kuchyni je ťažko nájst niečo nechutnejšie ako varené zemiaky. To by malo byť zakázané. V každom prípade je to lepšie samé, než s niečím tak nechutným. Škoda, opakujem, recept veľmi dobrý!
V zahraničí (nemám na mysli Nemecko...!) sa k receptom prílohy nepíšu. Každý sa rozhodne podľa vlastnej chuti, najčastejšie to býva rôzna zelenina. Nikdy!!! varené zemiaky. Ešte som tu nevidel a ani nepočul, žeby niekto alebo niekde podávali varené zemiaky.

:-D " Dikec za pochvalu betelnýho gáblu" :-D

:-8:-p

No, za plus, ty celebrito;-), četla jsem v AHA rozhovor s tebou, gratuluji;-)

Tento brněnský gábl je špica.:-p Až se mi chtělo gecnót na gébiš. Nyní by to chtělo jen kósnót škopek a nechat trauf.;-):-) +3 :yes:

Paráááda, koneckonců jako vždy :-) :yes: +2

michsamant 21. 2. 2010 13:52
:yes:

nadhera...akurat obcas z tych fotiek *na blizko* sa stracam v realite a neviem co je co:-(, ale tu je to v poriadku:yes:

Ať žije Brno :-D:yes:

Tématické fráze:
jehla na naložení masa, jehla na naložení masa, krůtí mix, krůtí směs uležet, naložení krůty, směs mas na jehle, šalát gyrosový, krůtí maso na jehle, brněnská recepty, kruti klobaska, jak nalozit maso na jehlu, krůtí maso na plechu, naložení salámu, kruti maso na jehlach, naložit krůtí kostky, naložení salámu gothaj, dort škopek, jak naložit maso do škopka, krůtí kostky na plechu, kuřecí mix na jehle

Suroviny:
prsa krůtí, klobása, salám gothaj, cuketa, cibule červená, vegeta, paprika sušená sladká, olej,

Přidat fotografie receptu