Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 175 kJ / 1 476 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 254,53 g |
Tuky | 40,53 g |
Vláknina | 12,28 g |
Cholesterol | 640 mg |
Sodík | 2,26 g |
Sůl | 5,40 g |
Sacharidy | 20,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krůtí maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm a naložíme do směsi oleje, ve kterém rozmícháme Vegetu a mletou červenou papriku (oboje po 1 KL).
Krok 2: Necháme uležet do druhého dne.
Krok 3: Ostatní suroviny si nakrájíme na stejně široká kolečka – cibuli na čtvrtky.
Krok 4: Postupně napichujeme na jehlice nebo špejle a to v pořadí, které nám vyhovuje, a oku lahodí.
Krok 5: Uvedené množství je na cca 6 jehel.
Krok 6: Zprudka opečeme ze všech stran na větší pánvi a dáme poté na plech do trouby zapéct na 180°C cca 30 minut. Podáváme s vařeným bramborem.
Zveřejněno 21. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brněnská krůtí jehla „MIX“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ywPE
Moje poznámka
Brněnská krůtí jehla „MIX“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ywPE
Nejnovější recepty
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Roláda s kopřivami
Přidáno před 3 hodinami
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 4 hodinami
Rýžová svačinka
Přidáno před 5 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 8 hodinami
Piškotový beránek II
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kostky po bratislavsku
Houska68 před 1 hodinou
Výborné kynuté těsto
Nadezda76 před 2 hodinami
Borůvkové muffiny
NikolaV před 2 hodinami
Česnekové trojúhelníky
Rejpalka před 2 hodinami
Čokoládový pohár s mascarpone
Mariis před 2 hodinami
Mléčné francouzské houstičky
Zuzkamo před 3 hodinami
Sypaný jablkový koláč
lacoji před 3 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
jestedka před 3 hodinami
Pečené medvědí brambory
trdlo před 6 hodinami
Tématické fráze:
jehla na naložení masa,
jehla na naložení masa,
krůtí mix,
krůtí směs uležet,
naložení krůty,
směs mas na jehle,
šalát gyrosový,
krůtí maso na jehle,
brněnská recepty,
kruti klobaska,
jak nalozit maso na jehlu,
krůtí maso na plechu,
naložení salámu,
kruti maso na jehlach,
naložit krůtí kostky,
naložení salámu gothaj,
dort škopek,
jak naložit maso do škopka,
krůtí kostky na plechu,
kuřecí mix na jehle
Suroviny:
prsa krůtí,
klobása,
salám gothaj,
cuketa,
cibule červená,
vegeta,
paprika sušená sladká,
olej,
Komentáře (10)