Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dračí sen s játry

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pbarva pbarva

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Drůbeží játra silně obalíme ve sladké paprice a mouce. Krok 2: Na tuku postupně osmažíme na mírném plameni na pánvi a odkládáme zvlášť do hrnce pod pokličku, aby játra zůstala horká. POZOR nepřepálit tuk. Krok 3: Do použitého horkého tuku po osmažení všech kousků jater dáme orestovat nakrájenou cibuli a česnek . Vznikne krásně načervenalý základ . Pak přidáme nejlépe čertvě nakrájené natě, rajský protlak, po chvilce najemno nakrájený pórek a rozkrájené naložené kozí rohy. Krok 4: Vše mícháme a chvíli restujeme . Pak naředíme nálevem z nakládaných papriček nebo vývarem nebo kostičkou masoxu v troše vody. Krok 5: Až je vše rozpuštěný a provařený, nalijeme na játra v hrnci. Příloha rýže, brambory.

Zveřejněno 23. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dračí sen s játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r20K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dračí sen s játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r20K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Výborné. Jen změna pro vepřová játra (dala jsem i část kozí)po opečení jsem to dala do tlakového hrnce. V tlakáči trochu oleje s vodou a dáme vrstvu jater, vegetu, sůl, zelenou petrželku,cibuli, pórek,česnek a další vrstvu jater a dle potřeby můžeme ještě trochu vody. Do poslední vrstvy přidáme trochu plnotučné hořčice. Dovaříme 30min...:)

Moc nám to chutnalo, dělávám podobně, ale kozí rohy, které milujeme, by mě tam nikdy nenapadlo dát. Paprika se nepřipálí, játra v mouce neprskají, celková výborná a pikantní chuť. Perfektní nápad, díky, posílám bod.

Vyborna vecere,rychle a chutne. Pustila jsem si k tomu film Cinka Panna a byla spokojena.

Mirčo, takové krásné recepty a fotky a já je objevuju takhle v noci:-(Moc pěkné. Tobě velikou pochvalu:yes::yes::yes: a pro pbarvu bodík +

Jikotko:-),Pavle:-) - děkuju.

Nějak mi recept unikl,ukládám a vyzkouším....Mirčo,máš krásné fotky :yes::yes::yes::-K:-K

Hanko, měl jsem na mysli játra celá přepůlíme, jestliže máš již naporcované kousky, nechej velikost již naporcovanou. Jsem rád, že Mirce chutnalo, to je ta největší odměna udělat někomu tadost. :-K

Hanko(neregi.):-),játra jsem rozmrazila,očistila a větší kousky překrojila na půl.Obalovat lze po kouskách v misce s rozmíchanou moukou a ml.paprikou.Já jsem játra před obalením i jemně osolila;-).Přeji dobrou chuť:-K.

Hanka (neregistrovaný/á) - s tím přepůlením bych si hlavu nedělala, stejně se musí balíček rozdělat a játra probrat, takže když je tam velký kus, tak ho přepůlím, jinak nechám být.Na tom fakt recept nestojí.
Jinak komentáře od Mirči a pbarvy považuju za dostatečně jasné, takže věřím, že je to skvělé a postup rvněž.Mám to taky k odzkoušení, nepřišla na to ještě řada;-)

To mám obalit celou půl kilovou hrudu jater? Když mám játra přepůlit, tak to znamená, že jsou asi mražena. :-// A jestli jsou játra nemražena, tak jak je mám rozpůlit? To mám rozpůlit každý malý kousek jater? Nakrájet je na menší kousky? Nechápu jak to mám udělat a proč. Já obaluji každý kousek jater. Na fotce jsou pěkné malé kousky, tak jsem z teho jelen. Vysvětlí mi to někdo?

Pbarva:-)dovolím si k vašemu receptu přidat pár fotek (pokud nebudete chtít - smažu) a pochvalu za velmi dobré jídlo:-p.Játra pokud se smaží na střední plameni a párkrát se obrátí,tak opravdu nemají tendenci se připalovat (paprika) a zanechají oleji krásnou oranžovou barvu;-).Přidávám boďku č.2.

Ahoj Jani, je to obalené v paprice a ještě v mouce, není se čeho bát, já dělal 1 kg a v pohodě, hlavně smažit při nižší teplotě, i tak jsou brzy osmažené a neprskají, hlavně se nebát, nejsem nijak zručný a taky jsem se do toho pustil a výsledek - SUPER:yes:

No, hodně zajímavé, jen fakt nevím, jak to orestovat obalené v paprice, když těch jater bude třeba půl kila, aby paprika nezhořkla. No, na to bych si moc nevěřila. Jinak, kdo by si troufnul, řekla bych zajímavý recept.;-)

Tématické fráze:
kozí játra, draci v hrnci recepty, kozí játra recepty, kozí jatra recept, kozí rohy sušené, kozí rohy-sušené, draci v hrnci, sušené kozí rohy, drůbeží játra obalená v mouce, draci pomazanka, kozí vnitřnosti, játra recept, játra velky nebo maly plamen, recepty kozí játra, dračí směs, sušení jater, dračí medailonky, jatra neprskaji, dračí směs recept, recept na kozi jatra

Suroviny:
játra drůbeží, sůl, paprika sušená sladká, mouka hladká, pažitka, protlak rajčatový, cibule, česnek, pórek, paprika kozí roh, masox, feferonky sušené

Přidat fotografie receptu