Suroviny
Porce: 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 838 kJ / 2 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 184,64 g |
Tuky | 141,60 g |
Vláknina | 37,72 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 1,28 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 132,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře očistíme, opláchneme a rozsekáme na kousky – podle kloubů. Křídla v rameni, stehna každé na dva kousky v kloubech, prsa na čtyři díly.
Krok 2: Osolíme, opepříme a vložíme do pekáče.
Krok 3: Cibule oloupeme, nakrájíme na kusy a přidáme ke kuřeti.
Krok 4: Česnek nasekáme na větší kousky, papriky očistíme a nakrájíme na široké nudle a také vložíme do pekáče. Rajčata spaříme, oloupeme, nasekáme a spolu s očištěnými a na čtvrtky nakrájenými bramborami, také dáme na porce kuřete. Přidáme koření a přelijeme olejem. Přiklopíme druhým dílem pekáče a dáme péct do trouby cca 220° C.
Krok 5: Při pečení můžeme kontrolovat a případně podlévat vývarem anebo horkou vodou. Já nepodlévám, pekáče mi těsní a šťáva se neodpařuje. Po hodině a půl je hotovo. Nandáme na talíře od vší té dobroty přiměřeně a podáváme. Myslíme i na sebe. Jsou tam brambory a tak příloha není nutná.
Zveřejněno 23. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tuniské kuře z jižních Čech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0jM
Moje poznámka
Tuniské kuře z jižních Čech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0jM
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 8 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
tuniske recepty,
tuniská kuchyně recepty,
tuniský kuskus,
tuniské jídlo,
tuniska jidla,
tuniské jídlo recepty,
tuniské koření,
tuniska polevka,
tuniské polévky,
tuniská kuchařka,
koření z tunisu,
tuniská kuchyně,
tuniský recept,
tuniské jidla,
jak se máš ? tunisky,
recepty na tuniská jídla,
jidlo v tunisu,
tuniske pokrmy,
tunisani,
recept na kuře s bramborami a moravanku
Suroviny:
kuře,
cibule,
česnek,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá zelená,
rajče,
brambory,
bobkový list,
koření,
olej slunečnicový,
sůl,
pepř
Komentáře (8)