Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilková pochoutka (parmiggiana)

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pitanet

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie45 kJ /
11 kcal
Bílkoviny0,42 g
Tuky0,03 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek umyjeme, nakrajime na slabe platky podelne (muze byt i na kolecka, ale lepsi se pak kraji kdyz je podelne). Krok 2: Tyhle platky usmazime v oleji, nechat odkapat. Krok 3: Nez zacneme smazit tak si pripravime pomodoro: do kastrulku dame trosku olivoveho oleje,1 strouzek cesneku, pomodoro, sul, bazalku, trosku vody (ja vzdycky vyplachnu troskou vody lahve nebo plechovky od toho pomodora), muze se dochutit i trochou podravky, priklopit a nechat bublat na volnem ohni asi 20 min. Krok 4: Osmahnute lilky ukladame do pekacku porad stejnym smerem asi 3 vrstvy (podle velikosti pekacku), mezi vrstvama polejeme pomodorem a posypeme parmazanem (syrem) mezi nezapomenem i na mozzarellu nakrajenou na kolecka nebo kosticky, jestli je, muze se doplnit i sunka. Krok 5: Na vrchni vrstvu nalijem zbytek pomodora a jeste posypeme parmazanem .....nechame zapect v troube asi 35min na 200°C

Zveřejněno 24. 2. 2010

Poznámka autorky pitanet

Je vyborna den ulezela

Jestli to chce nekdo dietni, lilek se da jen orestovat bez smazeni.

Je to super i jako priloha k masu atd. Preji dobrou chut

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilková pochoutka (parmiggiana)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Eq90

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilková pochoutka (parmiggiana)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Eq90

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Výborný recept, díky za něj

My ich tak pol na pol na grille ale ich osprejujeme olejom:yes:
ale take velke dame do slanej vody na pol hodinku..

Tak tohle je moje parketa. Ja lilky nesmazim, ale jak pises v poznamce, jen ugriluji "na sucho". :yes:3:yes:

Tématické fráze:
lilková parmigiana, lilkova pasta, lilková buchta, lilková pasta recept, lilek podle itala, buchta z lilku, cuketová parmiggiana, lilková permigiana, zapečený lilek s rajčaty a mozzarelou podle itala, lilková parmigiana s mozzarelou, parmigiana recept, recepty parmigiana it., parmigiana lilková, lilkové závitky s mozzarelo a račatovou omačkou, recepty-pochoutky z lilku, lilková parmigiana s rajčaty, mozzarellou a parmazánem, lilková permigiana, lilková parmigiata, lilková parmigiana recept, lilková parmiziana

Suroviny:
lilek, omáčka rajčatová, česnek, olej, sýr mozzarella, parmazán, sůl, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu