Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Všehochuť z hovězího masa

Jemně dušené hovězí maso, které se doslova rozplývá na jazyku, je dokonale ochucené aromatickými bylinkami a doplněné svěží cuketou. Červené víno dodává jídlu výrazný a plný charakter, zatímco kombinace bylinek přináší vůni a jemnost.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Středně náročný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 150 min

160 min (10 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 970 kJ /
3 817 kcal
Bílkoviny239,81 g
Tuky242,74 g
Vláknina22,10 g
Cholesterol 635 mg
Sodík 3,74 g
Sůl9,26 g
Sacharidy123,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 210 °C. Mouku smícháme s pepřem a solí a obalíme v ní maso nakrájené na kousky. Na velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje a postupně na něm orestujeme maso dohněda. Přemístíme do ohnivzdorné misky. Krok 2: Zbytek oleje vlijeme na pánev, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, prolisovaný stroužek česneku, pórek nakrájený na kolečka a restujeme 2-3 minuty. Poté přemístíme k masu. Krok 3: V pánvi smícháme vývar, víno, bylinky, pepř, sůl a přivedeme k varu. Nezakryté vaříme na mírném ohni, až se šťáva zredukuje na polovinu. Krok 4: Šťávu přilijeme k masu, přidáme bobkový list a poklademe plátky anglické slaniny. V troubě dusíme 1,5-2 hodiny až maso změkne. Krok 5: Nakonec přidáme cukety nakrájené na kostky, brambor nakrájený nadrobno, dobře zamícháme, opět poklademe plátky anglické slaniny a dusíme ještě asi 30 minut.

TIP: Co se dá udělat z hovězího masa: Přehled osvědčených receptů

Zveřejněno 24. 2. 2010

Poznámka autorky HankaPu

Zdroj: Dušené pokrmy - upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Všehochuť z hovězího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6WRl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Všehochuť z hovězího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6WRl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Díky za bodíky:-D Je to fakt moc dobré, při vaření to nádherně voní a podle původního receptu tam patří ještě pastinák, ale neměla jsem ho, tak jsem ho tam nedala:-//

Hani, určitě výborné - +:yes::-p

To vypadá moooooc pěkně:-pa jistě i dobrý:yes::yes:

nadhera....:yes:

Hani, to je hezkýýýýý a zajisté dobrýýýýý:-pmáš ode mne boda:yes:

Hani, tak tu polykám naprázdno, když koukám na tuhle dobrůtku.

Tématické fráze:
vaříme z hovězího masa, hovězí maso recepty, hovězí maso, recepty z hovězího masa, sušené hovězí maso, příprava hovězího masa, příprava sušeného masa, vaření z hovězího masa, zbytky hovězího masa, vaření hovězího masa, zbytky z hovězího masa, vaříme ze sušeného masa, sušení masa, recepty na sušení masa, susene hovezi, hovezi maso priprava, recept susene hovezi, sušení hovězího, sušené hovězí recept, recepty z hovězího

Suroviny:
mouka, sůl, pepř mletý, řízky, olej olivový, cibule, česnek, pórek, vývar hovězí, víno červené, bylinky sušené, pepř mletý, bobkový list, cuketa, brambory, slanina anglická

Přidat fotografie receptu