Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadívaná kachna s divokým zelím

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jan.alois jan.alois

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 i více

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 109 kJ /
7 196 kcal
Bílkoviny350,52 g
Tuky497,25 g
Vláknina70,20 g
Cholesterol 1,96 g
Sodík 6,37 g
Sůl12,83 g
Sacharidy264,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachnu vykostíme (kdo umí vykostit kuře, tak s tím nemá problém): Kachnu otočte prsy na prkénko a rozřízněte po páteři. Pak pomocí krátkého nože oddělíme skelet, nohy a křídla vykloubíme a v kloubu oddělíme. Na hrudi opatrně vyloupneme hrudní kost. Poté kachně protáhneme kosti ze stehen směrem do těla a maso oddělíme od kosti. To samé uděláme s křídly. Ty oddělíme v prvním kloubu, tzv. malém stehýnku. To by tedy bylo. Kachnu položíme kůží na prkénko, skrojíme prsa a překryjeme místo mezi stehýnky, osolíme a necháme ležet. Krok 2: Nádivka: Namočenou žemli v mléce vymačkáme a semeleme spolu a česnekem. Krok 3: Žloutky a žemli smícháme a přidáme na kostky nakrájené uzené maso a slaninu. Potom přidáme bylinky, sůl, pepř a květ s oříškem. Přidáme mleté maso a prohněteme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Kachnu poklademe nádivkou a na zádech sešijeme tak, aby vznikl válec. Osolíme a okmínujeme. Na pekáč dáme mřížku ze špejlí, na ni položíme kachnu, podlijeme a pečeme asi 2 hodiny. Podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Krok 5: Divoké zelí: Nakrájené zelí dusíme s červeným vínem a kořením. Jakmile je hotové, koření odstraníme, zahustíme cibulovou jíškou a dochutíme octem a cukrem. Zelí má mít sladkokyselou chuť s nádechem hořkosti po koření. Krok 6: Hotovou kachnu nakrájíme a položíme na mísu, ve které je zelí. Knedlíky podáváme na jiné míse. Výpek (šťávu) podáváme odděleně v omáčníku. Zelí může nahradit dušený špenát, ten se ovšem podává také na jiné míse. Doporučená příloha: Bramborový, houskový knedlík, bosáky nebo chlupaté knedlíky.

Zveřejněno 25. 2. 2010

Poznámka autora jan.alois

Kachna se špatně dělí na 6 a více porcí. Proto jsem kdysi zavedl tuto úpravu pro spravedlivější dělení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívaná kachna s divokým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mqQr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívaná kachna s divokým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mqQr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

krásný popis veškerých prací moc se mi to líbí a oceňuji,určitě vyzkouším.;-)dávám :yes::-K

Líbí se mi finta s mřížkou ze špejlí:yes:Přidal jsem si do oblíbených a přidělil jsem plusový bodík i když jsem ji nejedl. Dovedu si to živě představit:-))Dávám palce nahoru (i ty na nohách):yes::yes::yes::yes:
www.clupmi.blog.cz

:yes::yes::-p moc hezká kachnička!!

Kachnička je radost pohledět,:-p ale když já nejraději obírám ty kosti, ale bod si určitě zaslouží, i za ten podrobný popis, jak s ní naložit. :yes:

Nádhera...královské dělení je bezva nápad a ty bosáky k tomu...už to vidím na talíři :-p

Tématické fráze:
jak naložit kachnu, kachna se zelím, pečená kačena s nádivkou, nadívaná kachna, jak vykostit kachnu, divoká kachna s nádivkou, pečená kachna s nádivkou, kachna s nadivkou, pečená kachna nadívaná, příprava divoké kachny, kachna recepty, recepty kachna s nadivkou, divoká kachna příprava, jak naložit kačenu, vykostit kachnu, naložit kachnu, kačena s nádivkou, vykoštění kachny, nadívaná kačena, priprava kachny divoke

Suroviny:
kachna, maso uzené, slanina uzená, žemle, mléko, vejce, petrželka, bok vepřový, sůl, kmín celý, pepř, květ muškátový, ořech muškátový, česnek, zelí červené, víno červené, cibule, sádlo, mouka hladká, ocet, cukr, koření nové koření, bobkový list, sůl, kmín celý

Přidat fotografie receptu