Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kořeněná omáčka s okurkami

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 700 kJ /
645 kcal
Bílkoviny116,02 g
Tuky7,32 g
Vláknina12,94 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 255 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy25,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso dáme do hrnce, nalijeme na něj vařící vodu a vaříme do poloměkka. Krok 2: Zatím uděláme základ: do jiného hrnce nalijeme olej, přidáme nakrájenou anglickou slaninou a na měsíčky nakrájené cibule. Restujeme. Přidáme koření - pepř, nové koření, bobkový list, ještě chvilku restujeme, nasypeme papriku a až vzkypí, hned zalijeme vývarem z masa. Krok 3: Pak přidáme na malé kousky nakrájené okurky a česnek na kousky. Uvařené maso nakrájíme na plátky (nebo kostky) a přidáme ho do omáčky spolu s masoxem, přikryjeme poklicí a dusíme, dokud není maso měkké. Krok 4: Nakonec rozmícháme malé množství vody s mouku, omáčku zahustíme, dosolíme a chvilku ještě povaříme.

Zveřejněno 27. 2. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Kdo chce, může udělat jíšku nebo použije hotovou jíšku Knoor (tu jsem použila já). Udělala jsem z pěkného masa na polévku a vůbec to nebylo znát, bylo to výborné a chutí to trochu připomínalo Znojemskou pečeni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kořeněná omáčka s okurkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0VM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kořeněná omáčka s okurkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0VM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Je jasné, že pokud vaříš polevku, dává se maso do studené vody, aby byl vývar silnější.Tady totiž potřebuješ polevku,o maso tolik nejde.Pokud však děláš omáčku, potřebuješ, aby i maso bylo dobré, a ne dřevnaté.Toť vše, žádná věda...:-*:-*:-*

Bibinko, mne omacky s okurkama moc chutnaji a proto ti davam bodika:yes:7:yes:

Bibi, tyhle kořeněné omáčky máme rádi:-)) určitě vyzkouším:yes::yes: +

Allis, všeobecně to tak může být, ale tím, že zaliješ syrové maso vařící vodou, tak se rychle srazí bílkoviny a v mase toho hodně zůstane a je šťavnaté. Ovšem nic ti nebrání v tom(když se ti to zdá složitý)že to dáš na cibulku pokrájené maso dusit a je to;-):-)

tak nevím... moje maminka a babička mě učily, že silný vývar = maso do studené vody a menší kousky, slabší vývar a šťavnatější maso = vařící voda a maso vcelku. Bibinko, ty vaříš maso chvíli vcelku a přeléváš vařící vodou (říkáš, že bude silný vývar a šťavnaté maso?) a pak nakrájíš a dovaříš. To je na mě moc složité. Budu muset vyzkoušet.

Aha, tak to jo :-). Děkuju za odpověď, možná vyzkouším...

Elizo, vařila jsem to maso úmyslně, je tak silnější vývar na omáčku, proto i maso zalévám vařící vodou, aby se stáhlo a zůstalo šťavnaté, ne jako uvařené hovězí takové sušší. Ale samozřejmně to můžeš dusit rovnou s tím masem, když budeš chtít;-)

:yes::-p:-p:yes:

:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::-p:-p:-p

:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::-p:-p:-p

Bibi, hned jsem věděla, že tohle je tvoje porce! :-* mňam mňam :-p +:yes:

Bibinko, vypadá to moc dobře.Posílám bodík.:yes::-K

Bibi, tyhle dečky měla babička i máma, děda jim je vozil, tuším, z Bulharska...Asi se tam nic jiného koupit nedalo...;-):-D
Ale - chci se zeptat; z jakého důvodu to maso předvařuješ vcelku a teprve v půlce ho krájíš a dusíš? Já bych ho tam šoupla dusit rovnou... Je v tom nějaký fígl nebo si potřebovala vývar ještě na něco jiného?
Jinak jídlo je určitě :yes::-p

Mňam:-!:-!:-!:yes:

Tématické fráze:
hovezí omacka, babicovy dobroty znojemská pečeně, omacka z hoveziho vyvaru, hovezi omacka recept, znojemska hovezi pecene, hovězí omacky, hovězí na omáčku, omačka hovězi, omáčky z hovězího vývaru, babicova znojemska pecene, znojemská pečeně babicovy dobroty, omáčka s okurkou, omacka s okurkama, vaříme z hovězího masa, omáčka z hovězího, babicovy dobroty-znojemska pecene, babicovy dobroty recepty znojemská pečeně, babicova znojemska, omacky z hoveziho, hovězí s okurkou

Suroviny:
maso hovězí, slanina anglická, cibule, okurky sterilované, pepř, koření nové koření, bobkový list, paprika sušená sladká, masox, mouka hladká, česnek, sůl

Přidat fotografie receptu