Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jitrnicový rozpek

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jan.alois jan.alois

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 300 kJ /
1 267 kcal
Bílkoviny47,32 g
Tuky38,70 g
Vláknina26,20 g
Cholesterol 791 mg
Sodík 364 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy170,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vlez do toho kšeftu, co se mu říká Řeznictví a kup dvě větší dobré a vyzkoušené jitrnice. Když je psáno domácí, neznamená dobré, tak opravdu jen vyzkoušené nebo doporučené. Nejlepší teda svoje vlastní z vaší sviňky Nataši. No úplně nejlepší jsou darované a v tom případě jich může být i víc. Krok 2: Vem tu cibuli, rozkrájej na drobno a na sádle ji opeč do sklovata - to je, nesmí červenat. Míchej tu cibulku a mezi tím vytáhni špejle z těch jitrnic a nakrájej je na kolečka asi půl cm silná. Vypij hrnek studené vody, to aby tě přešla chuť na tu jitrnici, do huby nestrkej, nebylo by co na tu pánev. Tam nasyp ty jitrnice a míchej a rozpíkej, až ty jitrnice udělají pěknou kašičku. Krok 3: Teď vezmi vejce ty slepičí a vraž je do toho, nezapomeň je rozklepnout a pořádně míchej, až se srazí. Ochutnej až teď, ne plnou hubu, jen trošku, přisol a opepři. Pak už jen dobré brambory uvař s kmínem a solí. Dej to na talíř, přidej ty brambory a jasně že i zelí kyselé vařené, i za syrova. Nalij pivo, nacpi se tou dobrotou, potom lehni na gauč a vzpomínej na mě. Pokud to necháš vychladnout a vynecháš brambory, tak to nandej na talíř, přidej okurku, chlebík a to pivo taky. Namazej tím chleba, přiklop druhým, zabal a dej to ratolesti do školy, nezapomeň přidat jablko.

Zveřejněno 1. 3. 2010

Poznámka autora jan.alois

Když vezmeš jelita, je to také dobré a dokonce i jelito a jitrnice tzv . duo je také ham ham.

Více jitrnic ,více cibule a tím pádem i více vajec, že….paní Nováková

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jitrnicový rozpek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yw97

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jitrnicový rozpek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yw97

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Habina: Proti gustu ma světlý toust to je ok.:-*

Uloženo, je čas jaternic. Já bych to mázla na topinku bez česneku. Co Vy na to Jane?;-)

Musím napsat, že je to mňamka. Nevím jestli to u nás doma stihne vychladnout jako pomazánka ::yes:;-):-8

Moc dobré. Jitrnice samotné mi doma nechtěli, tak jsem udělala rozpek ze tří jitrnic, pěti vajec ... jen tak na chléb. My dospělí si k tomu dali ještě černé pivečko a večeře jak vyšitá :-) ...

Hezky napsané a hlavně je to mooc dobré :-)):yes:

Safra,no já snad vyhodím koprovku a půjdu koupit jitrnici:-O.Vypadá to super,určitě to tak i chutná:-p:-p:yes:

Jitrnice nebyly,tak jsem ovajíčkovala příbuzné jelito a pochutnali jsme si také:-p;-)Bodíček šel už dávno,dnes jen díky a foto:-)):-K

Recept je super,taky tak dělám.:yes::yes:V tvém podání i pobaví.:-D:-D:-D

Prima recept podaný v krásné formě. Už jdu na to ho rodince uvařiti.:-K:yes:

Moc jsem se pobavila při čtení celého postupu práce:-D:-D;-)
Za príma recept a krásnou Mirčinu fotku posílám další+25 bodík:yes:

:yes::yes: a omlouvám se, že jsem to nenašla.;-)

Pro autora: děkuji za odpověď, pozdě ale přece. Zkusila jsem, chutnalo. Bodík poslat nemůžu, posílám velkou pochvalu. Na studeno nezbylo, tak příště.

jan.alois 17. 4. 2010 20:19
pro janu ta vejce to celé spojí a zvláště , :-Dpokud se použije rozpek za studena jako pomazánka.

Moc se mi to líbí, ale prosím, co tam udělají ta vajíčka?
Chtěla bych to zkusit, ale ta vajíčka mě trochu odrazují.

hezky jsem se po ránu pobavila,si dobrá.uplně se vidím u toho sporáku-a šup do pusy a šup ještě jedno kolečko,a už ne,nebo rodince nic nezbyde:-8:-p

To nemá chybu:yes::-K

Bolo to dobré,lepšie ako len upečené jaternice,mali sme výbornú večeru:yes:

Práve mi zostali v chladničke posledné dve jaternice zo zabíjačky,ale už nemáme chuť na obyčajné,upečené:-S,tak som rada,že som našla tento recept,zajtra to vyskúšam:-)):yes:Vyzerá to lákavo

Nyní vypadá receptík ještě více "žravě" - :-p. Jan.Alois si zaslouží bodík za tip na oběd pro moji rodinu.
Mirča ode mne veliké díky za krásnou a velmi "chutnou" fotečku - :-K:-K

Mirčo:yes::yes::yes: +

Jan.alois:-)dovolila jsem si k vašemu receptu přidat pár fotek - samozřejmě,pokud je nebudete chtít,tak je smažu - a boďku č.11.Jitrnice na tenhle způsob jsou moc dobré:-p a je opravdu velkým problémem,nesníst je už na pánvi:-)).

Bezva čtení, úplná Dobromila Retigová. Jitrničku nebo jelítko bych si s chutí dala, nebo i oboje. :-p

:yes::yes::yes:

:-p:-D:-D:yes:

:-)):-p:yes:

:yes::yes:

Jo, to je moc fajn a dělávám, i když trochu jinak:-! dávám ti 3. boda, Jene.Aloisi:yes:

mnaaaam

Recept se mi moc líbí,taky to občas dělávám.:yes::-K

Tématické fráze:
domácí jelita recept, rozpek, jelita recept, recept na domácí jelita, recept na domaci jitrnice, zeli k jitrnici, jelito se zelim, jelito s bramborem, retigova, jitrnice a jelita recepty, dobromila retigová, rozpeky recept, jelita se zelím, příprava jelita, jelíto recept, rozpek recept, jitrnice, jelito recept, domácí jelita, recept na jelita, retigová recepty

Suroviny:
jitrnice, cibule, vejce, sůl, pepř, sádlo, olej, brambory, kmín celý, zelí kysané

Přidat fotografie receptu