Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlogulášek

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Wendy1

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny

Porce: 7-8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 342 kJ /
560 kcal
Bílkoviny19,79 g
Tuky7,95 g
Vláknina32,86 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,85 g
Sůl9,45 g
Sacharidy90,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrolu na rozpálený olej dáme nakrájenou na kostičky cibuli. Zpěníme, přisypeme sladkou mletou papriku, maď. gulášové koření a drcený kmín, orestujeme. Krok 2: Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, opražíme, vložíme nakrájené syrové brambory a nakrouhanou kapustu. Zalijeme vodou, přihodíme 3 kostky hovězího bujonu a vaříme do měkka. Krok 3: Nakonec přidáme česnek prolisovaný nebo sušený a podle potřeby přisolíme a opepříme. Hotový pokrm na talíři ozdobíme pokrájeným pórkem nebo pažitkou.

Zveřejněno 1. 3. 2010

Poznámka autorky Wendy1

Podáváme jako vydatnější svačinu nebo večeři s pečivem a podle chuti třeba s vychlazeným pivkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlogulášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GRM7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlogulášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GRM7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Hneď by som si dala:-p

Tři klasické masoxy jsou opravdu moc, já používám biobujon Rapunzel a ten má minimalizovaný obsah soli, takže bych také dala dva.Wendy raději napiš masox dle chuti;-)jinak buřtguláš ok:yes:

Ono se to zdá ale já nepoužívám originál masox ten je moc silný.Lepší je mamita(12 kostek na 6 litrů) nebo kuchárek je to akorát a není třeba solit ani pepřit.Používám kastrol 4 litry možná jsem se netrefila s porcema může to být víc.(mám rozpapaného muže pro něj je jedna porce jako pro mě skoro dvě a kousek.)Tak se omlouvám:-8 za nepřesnosti.

Určitě jde o chybku, tohle asi ne...

Wendy, ty opravdu dáváš na 7-8 porcí 3 hovězí vývary:-?:-O To by mě teda nikdy nenapadlo. Dala bych jeden a pak dosolila, nebo bych dala gulášovou kostku. Neříkám tím, že masox nemám ráda, ale použít 3 do jednoho jídla-to se nezlob, ale to se mě vůbec nezdá být dobrý:-(

trošku se mi nezdá množství masoxu..používám běžně..ale 3 ks?:-O

Guláš s kapustou ?

to je jak buřtguláš u nás :yes:

Tak já guláš bez masa neee. Ale každý jak má rád.

:yes::-p

Tématické fráze:
polévky mamita, směs na bramborák mamita, mamita koření, valašský kontrabáš z jednoho pekáče, biobujon, mamita koreni grilovaci, biobujon rapunzel, www mamita polevky v sačcich cz, mamita masox, koreni mamita, buřtguláš s kapustou, polévka mamita, mamita polévky, mamita kostky vývar

Suroviny:
cibule, brambory, uzenina, olej, bujón hovězí, česnek, kapusta, paprika sušená sladká, koření gulášové, kmín drcený

Přidat fotografie receptu