Postup přípravy
Krok 1: Cca 3 cm plátky svíčkové opepříme a potřeme slunečnicovým olejem. Necháme minimálně 8 hodin uležet. Pak obalíme uzenou slaninou a fixujeme potravinářským motouzem (viz foto).
Krok 2: Plátky anglické orestujeme na pánvi do křupava, vyjmeme, přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, vložíme na čtvrtky nakrájené oloupané žampióny, steakový pepř, osolíme, okmínujeme, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme.
Krok 3: Zalijeme v troše vody rozšlehanou škrobovou moučku, krátce povaříme a odstavíme. Žampióny vyjmeme a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem.
Krok 4: V rozpáleném slunečnicovém oleji řezy opečeme z obou stran cca 3-4 minuty na každé straně (odvislé od kvality masa, síly steaku, kvalitní pánve). Poté maso vyjmeme a uchováme v teple.
Krok 5: Karotku nakrájíme na nudličky a spaříme horkou vodou. Do pánvičky nalijeme šťávu z citrónu, přidáme cukr, za stálého míchání redukujeme a když začne směs houstnout, přidáme karotku, prohřejeme a dáme na opečenou anglickou.
Zveřejněno 1. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/16GR
Moje poznámka
Svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/16GR
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 15 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 11 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 15 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 16 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 16 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 17 hodinami
Tématické fráze:
svíčkové řezy,
steakový žampion,
recepty ze svíčkové,
řezy,
steakový žampion recept,
glazovaná cibule,
svíčkové řezy recept,
steakovy žampion recepty,
glazovaná cibulka,
zampion,
recepty z hovězí svíčkové,
žampióny,
hovězí svíčková recepty,
na žampionech,
svickove rezi,
hovězí svíčková recept,
svickove rezy recepty,
žampion steakový,
recepty hovezí maso,
svíčkové řezy na žampionech
Suroviny:
svíčková hovězí,
žampióny,
cibule,
moučka škrobová,
slanina anglická,
slanina uzená,
sůl,
kmín drcený,
pepř steakový,
olej slunečnicový,
karotka,
šťáva citronová,
cukr krupice
Komentáře (24)