Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačková kolečka

Toto křehké a velmi jednoduché cukroví zvládnou upéct i úplní začátečníci. Těsto vznikne smícháním pouhých tří surovin. Z rozváleného těsta vykrájíme kolečka, která ještě horká obalujeme v cukru.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mneneznas

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 680 kJ /
3 270 kcal
Bílkoviny39,75 g
Tuky243,50 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 378 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy225,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Před započetím pečení doporučuji dát tuk na půl hodiny do mrazáku, půjde pak lépe strouhat. Krok 2: Mouku prosejeme do mísy, přilijeme tekutou šlehačku a přidáme nastrouhaný tuk. Vypracujeme těsto. Krok 3: Těsto rozválíme na 4mm silný plát a vykrájíme kolečka, která klademe na plech vyložený pečicím papírem. Upečeme při 170 °C do růžova. Krok 4: Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

TIP: Jak na domácí moučkový cukr

Zveřejněno 2. 3. 2010

Poznámka autorky mneneznas

http://dobrotynakazdyden.hys.cz/ http://mneneznas.blog.cz/

Lze vykrajovat různé tvary. Toto cukroví je rychle hotové a ihned po upečení je křehké.

Pečeme ho i na velikonoce a vždy je hned pryč.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačková kolečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r29E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačková kolečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r29E

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Blahůšková: šlehačka se pouze nalije - nešlehá se. Používám 33%
pokud chci extra jemné cukroví dávám 40% deluxe šlehačku :-)

Blahůšková 24. 10. 2011 14:14
dobrý den, ta šlehačka se šlehá nebo jen nalije ? a kolika procentní musí být. Díky.

Tento recept dělávám na vánoce a můžu říct-SUPÉÉR:yes:

Tak včera jsem Vám recept vložila, tak se koukněte a vyzkoušejte:-)):-))

Severinko, vím že je to jen jedno těsto, ale dělá se jako listové
každá část se uhněte zvlášť a pak se do sebe zaválí.:-)

Severinko - dřív byla dvě másla Máslo I. a Máslo II / říkalo se máslo dvojka / - to byla horší jakost, bylo i levnější a používalo se právě na pečení a na vaření, tak to asi bude ono;-)

Ne,ne to nejsou dvě těsta a skládané dohromady. Je to jen jedno těsto. A ten recept já mám, jen jsem ho chtěla nabídnout Vám ostatním. Ale hlava děravá:-((zapomněla jsem se podívat:no::no:

Severinko, já mám jen recept na kremrole po babičce, tam je sice psáno II. máslo, ale nevím jestli ti pomůže:první díl těsta- 300 g másla II., 180g
mouky (není specifikovaná)
druhý díl těsta - 170 g mouky, 1 žloutek a 1 lžíce citronové šťávy.
Každý díl těsta zpracujte, položte na sebe a rozválejte.Poté přeložit a zase rozválet,celkem čtyřikrát.Pak z těsta udělat kouli, dát na hodinu do lednice a pak rozválet, nakrájet, namotat na trubičky a upéct dozlatova.
;-)

To jste mě připomněly, kremrole jsem kdysi dělala z jednoduchého těsta, musela bych vyhledat recept ale bylo to myslím jen mouka,zakysaná smetana a kdysi se používalo máslo II., teď asi jakokoliv rostl. tuk - neznáte to někdo ??:-?:-?;-)

Myslím, že jsou skoro stejné jako lira co kupuji v Penny. Už jsem s nima pekla jen mám Tesko 50km od domova, takže je používám jen občas. Děkuji bod, Jana

Holky když tu mluvíte o těch tucích já jsem si nakoupila na velikonoční pečení takové ty tuky z Tesca za 7 Kč. Máte s tím někdo skušenost? Jsou ok? tento recept znám a dělám, dávám bodík:yes:

Zatím jsem nestihla všechno pročíst, viděla jsem jen recept od
Jany Remkové, ale ta k pečení používá máslo. Já 100% tuk omega nebo lira. Těsto s použitím másla jsem nezkoušela péct.Toto moje cukroví je díky 100% tuku křehké hned po vytažení z trouby.
Myslím, že i chuťově se budou lišit. Musím to zkusit porovnat.Jana

Jani, podobný recept tady je od Jany Remkové. http://www.toprecepty.cz/recept/9881-rohlicky-ze-s.... Těsto znám, výborně se s ním pracuje. A včera 1.3. dávala recept na šlehačkové těsto další Jana. Z uvedeného těsta dělá kremrole. http://www.toprecepty.cz/recept/10612-kremrolky-ze....

:yes:+1.

Tématické fráze:
pečení ze šlehačky, šlehačkové kremrole, šlehačkové těsto na kremrole, křehké šleháčkové cukroví, šlehačkové vánoční cukroví, kremrole ze slehackoveho testa, pečeme se šlehačkou, peceni se šlehačkou, šlehačkové těsto, 100 procentni tuk, pečeme ze šlehačky, cukroví ze 100 tuku, slehackove cukrovy, šlehačkové pečení, šleháčkové cukroví, kremrole že slehacky, trubičky ze šlehačkového těsta, vánoční cukroví s 100% tukem, pečeme z liry, lira na peceni

Suroviny:
mouka hladká, tuk 100%, šlehačka, cukr moučkový, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu