Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemlový knedlík

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evík

Snadný

Suroviny

Porce: asi 30 plátků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 948 kJ /
1 661 kcal
Bílkoviny71,97 g
Tuky48,73 g
Vláknina10,25 g
Cholesterol 833 mg
Sodík 2,65 g
Sůl6,18 g
Sacharidy228,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Přilejeme těstíčko ze žloutků, zbytku mléka, soli, mouky, petrželové natě a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 2: Těsto si rozdělíme na dva díly. Každý díl dáme na pomaštěný alobal a vytvoříme váleček, který zabalíme a vaříme cca 20 minut. Krájíme na plátky.

Zveřejněno 3. 3. 2010

Poznámka autorky evík

Je to skutečně výborná příloha jak k omáčkám tak všude tam, kam se hodí knedlík.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlový knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k27X

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlový knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k27X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

:-O:-O:yes:

Merylas,nemusíš se omlouvat,to je v pořádku:-)):-))

evík:;-) Já jen, aby ses na mě nezlobila že píšu za Tebe:-8 Ale někdy se někdo na něco ptá, autor receptu nemusí tady být i delší dobu, třeba i pár dní, tak pokud něco vím, tak poradím;-):-K

Merylas, dík za odpověď BILKOVAI,nebyla jsem na PC:-)):-)):-))

BILKOVAI, ano knedlíky se vaří v tom pomaštěném alobalu:-):-);-)

BILKOVAI: Není zač;-) nedávno jsem přidávala fotky a psala komentář k tomuto RCP, snad Ti to taky pomůže;-)Teda je tam víc fotek a komentářů:-))
http://www.toprecepty.cz/recept/6038-zemlove-knedl...

Merylas, děkuji za info:-K

BILKOVAI: Nejsem autorka receptu, ale tyto knedlíky se dají vařit jak v tom alobalu, tak i ve fólii. Tu není třeba potírat olejem, jako alobal.

Evíku, to s tím alobalem jako vařím? To neznám:-/

Jsem moc ráda, že se receptík setkává s úspěchem. Vždy to potěší. Dík;-);-):-)):-))

knedlíky jsou super - dělám kulaté a vařím jen tak ve vodě. jsou výborné k houbové smetanové omáčce :-p

Ruzi, k jakému obídku to byla příloha??
Až budeš mít chuť vyzkoušej "prazdroj guláš" je to moc dobré jídlo a když se pěkně ozdobí, je to pohledné i na talíři.;-);-);-)

Isu a Evíku máte pravdu,že jsou zelenější a je to opravdu foťákem:-Dje to focené mobilem,jelikož foťák nemám a někdy jsou fotky zelenější,je to málo osvětlené:-D:-D ale důležité je,že knedlíky jsou fajn a chutnaly:-Dještě mám na zítra:-D:-D:-D

Růženko, vůbec mi nevadí ta fotka, naopak jsem ráda,že se Ti povedly a chutnaly. Fotečka je trochu zelenější, ale jak píše Ishu, je to asi foťákem.;-);-):-)):-)):-))

růženko, ty jsou srandovně zelený :-D:-D:-D já vím, že je to vinou foťáku, ale rozesmálo mě to....určitě jsou ve skutečnosti krásné a velmi jedlé ;-):yes:

Tématické fráze:
žemlový knedlík, žemlové knedlíky, žemlový knedlík recept, petrželový knedlík, bavorské žemlové knedlíky, knedlik zemlovy, petrzelove knedliky, zemlový knedlíky, zemlove knedliky recept, knedlik, žemlový, karlovarský žemlový knedlík, knedlíky žemlové, žemlové knedlíčky, zemlovi knedlik, recept zemlovy knedlik, recept na zemlove knedliky, knedlíky ze žemlí, knedlik ze žemlí, domaci zemlovy knedlik

Suroviny:
mouka hrubá, žemle, mléko, vejce, nať petrželová, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu