Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš od Terky

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terunka

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 156 kJ /
2 666 kcal
Bílkoviny117,26 g
Tuky207,24 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 261 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy54,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Do hrnce nalijeme olej a rozehřejeme. Krok 2: Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do tmava. Poté přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, okořeníme solí a pepřem a opečeme. Poté posypeme sladkou paprikou, promícháme a podlijeme trochou vody a černým pivem. Krok 3: Podusíme až je maso dostatečně měkké. Chvíli před dokončením zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a povaříme. Krok 4: Dle chuti ještě dosolíme a dopepříme a pokud je guláš moc hustý, přidejte do něj trochu vody.
Podáváme s haluškami nebo noky, knedlíkem.

Zveřejněno 3. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš od Terky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A61z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš od Terky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A61z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Miloš Mičáni 20. 8. 2016 13:58
Už keď tam vidím múku tak recept zmetiem zo stolu ...:-//:-//

tak teď se mi dělá :-) jelikož jsem cizinka a vařím guláš poprvé, přítel čech říká že chuťově je skvělý :-8 děkuju, dneska si pochutnáme ;-)

Elfkam111 6. 1. 2012 19:11
Doporučuji dávat zvláštní typ černého piva. Nikoliv černý ležák (klasicky prodávané pivo), ale typ stout nebo porter. Vyrábí například Náchodský Primátor, Pivovar Pardubice i jiní. Guláš bude ještě lepší ;-)

Přidávám foto a plusík. Trochu jsem si to upravila. Dala jsem jen malou lžičku oleje, na něm jsem osmahla maso, to si krásně pustilo šťávu. Cibuli jsem si usmažila dotmava zvlášť, dala na sítko a vymačkala z ní olej až pak přidala do guláše. Taky jsem dala asi 3 stroužky česneku a čili papričku. Mouky jsem dala taky jen malou lžičku, stačila. Vynikající;-)

vyborny, taky jsem trochu pridala cibule a misto oleje jsem pouzila sadlo a pritel i ja jsme se olizovali az za usima..a pritom je to tak jednoduchy recept..parada:yes:

Elizo, Tvé fotky jsou moooc hezké.
Jen, přiklonila bych se, Terko, k názoru Brutzel-Svejka - té cibule je podle mně málo. :-/ Dávám jí 1:1 k masu, tedy do guláše. :yes: +4

hosta: No, cibule je poslední dobou mizerná, měkká a zhnilá, nebo obrovská. Já dnes koupila 2 kusy cibule 380 g . Nekecám!!! :-)

Zobrazit 4 starší odpovědi

Díky ;-), jsem živá a až na prodělanou jednodenní (zato pořádnou) střevní chřipku snad i zdravá... Jen jsem po pěti týdnech začala chodit do práce a tak trochu nestíhám. A takhle to se mnou bude nejméně do konce května... Už se těším, až to období bude za mnou...
Papri, já si musím neustále nařizovat minutku, jinak bych připálila i kafe...;-):-8

Elizo - krásné fotky:yes::yes:. Já ho dělala včera, černé pivo jsem kvůli němu koupila, ale zakecala jsem se na pokecu a byl na uhel;-(;-(

Eliz!sláva, žiješ, a fotka paráda ;-):-D:yes:

Guláš jsem černým pivem podlévala asi prvně... Byl výborný, takže posílám bodík a nějaké obrázky ;-).

Ja davam do gulase kolik masa tolik cibule. Mala Feferonka neni taky na skodu. Jinak supi. Bodik na klasiku.

Gulášek je určitě moc dobrý.

Tématické fráze:
hovězí guláš, jednoduchý hovězí guláš, hovězí guláš s pivem, hovězí guláš pro začátečníky, hovězí kostky na guláš, výborný hovězí guláš, hovězí guláš recept, zdravý hovězí guláš, recepty hovezi gulas, hovězí guláš bez mouky, guláš pro začátečníky, hovezi gulas s cernym pivem, skvělý guláš, hovezi gulas s noky, gulase, ceny hovjeziho gulaše, recept na guláš, hovězí guláš jednoduchý recept, skvělý hovězí guláš, guláš primátor

Suroviny:
pivo černé, cibule, mouka hladká, maso hovězí, olej, pepř, paprika sušená sladká, sůl

Přidat fotografie receptu