Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roštěná podle Vinaře:

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jan.alois jan.alois

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 084 kJ /
259 kcal
Bílkoviny8,75 g
Tuky1,50 g
Vláknina15,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy45,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Roštěnky dej na folii, přikryj druhou polovinou a lehce naklepej, Ty to umíš, tak folii můžeš vynechat a na vlhkém prkénku proveď to samé. Kraje nasekni, aby se maso nekroutilo. Tobě to neříkám, jistě to víš, to jen pro začátečníky. Krok 2: Osol to maso a opepři z jedné strany a druhou potři tou sardelovou pastou, je slaná a hodně, tak opatrně i se solí na první straně. To se rozumí, že to ještě musíš obalit v té mouce . Krok 3: Teď vezmi pánev a dej na ni sádlo a jak se rozpustí a začne trošku pěnit, tak tam nasyp žampiony na půlky nebo čtvrtky nakrájené a zprudka je opeč. Vyndej na síto a nech okapat tuk. Krok 4: Opeč ty roštěnky jako steaky. Máš rád růžové masíčko nebo to chceš na doraz? Takže opeč podle sebe. Opečené roštěnky vlož do kastrůlku nebo ohnivzdorné misky, přiklop a dej do trouby aby nevychladly. Krok 5: Cikánskou omáčku nebo čertovskou dej do kastrolku a prohřej, do horké omáčky dej ty žampiony. Oper a ober hroznové víno a přidej do té omáčky a dej do tepla. Nech přikryté, už nevař, to by praskly ty hrozny. Krok 6: Roštěnky dej na talíře, do šťávy, co pustily, přidej pár kapek worcesteru a dej do té omáčky a zamíchej, pozor na hrozny. Roštěnku přelij tou omáčkou a je hotovo. Krok 7: Na talíř můžeš přidat lžičku hořčice i francouzské, třeba Amore a na kolečka nakrájenou cibuli.

Zveřejněno 5. 3. 2010

Poznámka autora jan.alois

Jako přílohu udělej česnekové brambory na plechu pečené u nás zvané : Slepé myši.

Můžeš dát kaši z brambor, hranoly , vařené brambory a nezapomeň na zeleninový salát, červenou řepou nic nezkazíš. Je to lahůdka, kterou vařím pro vzácné a milé hosty.

Ještě něco mě osla napadlo, třeba vepř. kotletka nebo kuří prs by taky byl jistě dobrotou. Nemám ale vyzkoušené. To musím také dodat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěná podle Vinaře:

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z6n8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěná podle Vinaře:

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z6n8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jsem rád ,že za mně děvčata fotíte . Já si na to vzpomenu až když to sežeru :-) .

eva hubova: Opět super foto.;-)

:-p:-p foto a :yes:7

Honzo, moc se mi líbí tvůj napsaný postup.:-) Jak píšeš, opravdu i začátečník by podle toho uvařil. Ode mne rozhodně plus za recept, ale i hezky napsaný postup;-):yes::yes:

Mnamka :-)
Posilam bodik:yes:

Tématické fráze:
cikánská roštěná, roštěná z divočáka, pečená husa podle polreicha, hovězí steak podle polreicha, dort pro vinaře, roštěná pečená v troubě, roštěnky na víně se žampiony, roštěnky na víně, roštenky podle pohlreicha, roštěnky z divočáka, hovězí roštěná podle pohlreicha, roštěná pečeně, nejlepší roštěná, divočák roštěnky, roštěna v troubě, roštěná s divočáka, pečená roštěná, hovězí roštěná od pohlreicha, rostenky podle polreicha, francouské roštěnky

Suroviny:
roštěná hovězí, omáčka cikánská, žampióny, víno hroznové, sádlo, mouka hladká, sůl, pepř, omáčka worcesterová, pasta sardelová, brambory, česnek

Přidat fotografie receptu