Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráky

Kdo by neznal tradiční bramboráky? Do červena vypečené, do daleka vonící kmínem, česnekem a majoránkou! Klasika z několika málo surovin, která patří k levným lidovým pokrmům našich babiček a my se k ní stále rádi vracíme.

Hodnocení receptu je 5,0 (70×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

www.zarovi.cz

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 139 kJ /
511 kcal
Bílkoviny21,11 g
Tuky8,89 g
Vláknina15,17 g
Cholesterol 262 mg
Sodík 153 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy81,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a utřeme. Krok 2: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Pokud pustí hodně vody, část jí odlijeme. Krok 3: Ve vhodné míse brambory smícháme s vajíčkem, rozetřeným česnekem a trochou mléka, přidáme majoránku, drcený kmín a sůl. Krok 4: Je-li třeba, můžeme ještě lehce zahustit moukou. Krok 5: Bramboráky smažíme z obou stran dočervena, na pánvi s rozehřátým olejem.

TIP: Jak na ty nejlepší bramboráky?

Zveřejněno 4. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Byk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Byk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (99)

Krásné zlatavé bramboráčky podle vašeho receptu, to je lahůdka😊

Dobré jídlo, aji mému bratrovi chutná

Dana: Také už dlouho brambory na bramborák (čmundu) melu na mlýnku na maso. Koupila jsem si
na to kolečko s malými dírkami a je to tak fajn.

franto: 🤣🤣🤣🤣👀👍👍

Ten nezklame..přidávám foto..:-)

Eja57: Mouku ne, souhlasím. Ale trochu strouhanky ano. Jsou křupavější.

Larry61: A já zase hlavně s mlékem. Stačí opravdu jen malinko, těstíčko neztmavne.

A hlavně bez toho mléka!

Skvělej recept :-)

No uvidíme , já dávám do těsta vždy trochu mouky ale není ji tam potřeba moc stačí pouze trochu ???????? :-K:-Q

Assasins: mouku nikdy nedávám, strouhám brambory napůl najemno a nahrubo - máme rádi ty opečené roztřepené kraje....

:-8

Zkuste přidat ještě trochu kypřícího prášku do pečiva

Já dávám do bramboráku vaničku tvarohu , a strouhám půl na půl , na jemno a na hrubo

Hana:Dobrý den,můžu se zeptat proč dáváte do bramboráku tvaroh je to lepší s tvarohem?
Děkuji Lucie Kopecká :-8

Ja davam miesto muky pomrvene suche rožky a ziadne vajcia.

Pro ty, co neradi strouhají. Vyzkoušejte brambory a česnek zpracovat v mlýnku na mletí masa. Jde to o poznání rychleji a je výborné.

Výborný recept, udělala jsem rovnou dvojitou dávku. Se strouhankou super. :yes: :-)

Tématické fráze:
bramboraky, bramboráky, bramboráky recept, bramboráky recept, bramborak, bramborak, recept na bramboráky, recept na bramboráky, recept bramboráky, recept bramboráky, bramborák recept, bramborák recept, testo na bramboraky, recept bramborák, recept bramborák, těsto na bramborák, recept na bramborak, recept na bramborák, domácí bramborák, recepty na domácí bramboráky

Suroviny:
brambory, česnek, mléko, mouka polohrubá, vejce, majoránka, kmín drcený, sůl, olej

Přidat fotografie receptu