Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Petina žemlovka

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Peta Ced Peta Ced

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 756 kJ /
2 332 kcal
Bílkoviny66,00 g
Tuky17,43 g
Vláknina42,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,69 g
Sůl11,29 g
Sacharidy456,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky si nakrájím na kolečka, každé kolečko mírně namočím do mléka a pokládám těsně vedle sebe do máslem vymazaného pekáčku. Krok 2: Až mám dno zakryté, dám vrstvu oslazeného tvarohu. Krok 3: Na něj nahrubo nastrouhaná jablka a pocukruju. Krok 4: Někdy dávám rozinky nebo ka kousky nakrájené jahody. A znovu vrstvu rohlíků a dám zapéct na 200 stupňů do trouby. Krok 5: Když jsou rohlíky do zlatova opečené je hotovo.

TIP: Dalších 7 inspirací na přípravu žemlovky

Zveřejněno 5. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Petina žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LZP4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Petina žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LZP4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

jako sladká tečka po výborné dršťkové polévečce:-p to nemělo chybičku:yes::yes:
na tvarohovou vrstvu jsem dala sušené švestky...úžasná laskomina:-p:-):yes:

Díky Terezo,taky myslím!:-)

I kdyby paní byla pjéťa,tak to může být každému úplně jedno...může to být její přezdívka... Tady se mají komentovat recepty, ne pravopis,nebo překlepy....Vy se musíte asi doma hodně nudit! Když já budu mít u receptu Tereska, což je někde má přezdívka (jelikož Terez je hodně) tak mi taky pokáráte? :-D
Styďtě se...

Mimochodem žemlovka,je super!!!:yes:

:yes:+1

Jo ale nejsem Péťa s dlouhým é.To je pro kluka.

Školačka 5. 3. 2010 15:01
Paní Petro,
nepíše se Péťina, ale Pétina bez háčku. Už jste to tady jednou napsala, ale to jsem si myslela, že je to překlep. Tak nás to učila naše paní učitelka. Ta by koukala co tady dospělé paní dokáží napsat. Já mám z č.j. 2, ale tohle by nenapsal snad ani ten co má 4. Moc prosím opravte si to. Děkuji ;-(

Tématické fráze:
žemlovka se zakysanou smetanou, recept zemlebába, žemlebába, žemlovka s rohlíku s jablky a tvarohem, přípravy e stránky, žemlovka s jablkama a tvarohem, užasná žemlovka, žemlovka recept, žemlovka s jablky a zakysanou smetanou, petina, top žemlovka, zemlebába recept, recepty žemlovka s j, žemlovka s tvarohem a zakysanou smetanou a jablky, jablkova zemlo, žemlovka, žemlovka se zakysanou, zemlebaba eva, zemlebaba s jablky a tvarohem, recept ma žemlovku

Suroviny:
rohlík, mléko, máslo, tvaroh, rozinky, jablko, jahody, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu