Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí srdíčka s mrkví a hráškem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 970 kJ /
471 kcal
Bílkoviny47,48 g
Tuky19,97 g
Vláknina8,55 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 387 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy22,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cubuli. Přidáme na menší kousky nakrájená krůtí srdíčka, osolíme, opepříme, přidáme kari koření a restujeme cca 5 min. Krok 2: Podlijeme vývarem a dusíme 1 hod. (je důležité hlídat obsah vody a podlévat). Přidáme nakrájenou mrkev a dusíme dalších 15-20 min. podle velikosti kousků mrkve. Krok 3: Zahustíme jíškou, dobře promícháme a 10 min. provaříme. Nakonec přidáme hrášek a dalších 10 min. dusíme. Krok 4: Podáváme s rýží, těstovinami nebo bramborama. Dobrou chuť.

Zveřejněno 5. 3. 2010

Poznámka autorky Paprika

Jídlo je vhodné i pro malé děti. Měla jsem trochu obavu, protože jsem srdce vařila poprvé, ale kluci snědli každý plný talíř a moc jim chutnalo.

Kdybych nechodila sem na TOPky, tak bych srdce nikdy ani nekoupila. Takže díky holky - vy víte, které z vás myslím. :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí srdíčka s mrkví a hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/16Yj

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí srdíčka s mrkví a hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/16Yj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

TerezaVe::-);-)

Nebezpečně dobré i v bezlepkové verzi bez jíšky (vůbec mi tam nechybí, nebylo třeba nahrazovat) a s kmínem místo kari kvůli batoleti. Ani vývar nebyl po ruce a vůbec to nevadilo.
Ještě než se v mikrovlnce dovařila rýže, stihla jsem zkonzumovat dvě misky. :-) Dobře že jsou zbytky od včera, jinak by nebylo možná zítra co k té rýži přikousnout. :-)
Jen jsem vařila asi o půl hoďky déle trochu více doměkka.

Vidím že deťom chutilo ;-):-D je to tak trochu také "detské" jedlo,ale nám chutilo tiež a dosť :-p:yes: Robila som z kuracích srdiečok :-)Posielam ti bod a fotku :-K

Papričko, srdíčka a žaludky zbožňuji. V "zeleninové úpravě" jsem je ještě nedělal a určitě vyzkouším.Recept i foto se mi líbí. :-!:-)):yes::yes::yes: +8

Papričko fotky jsou velice lákavé:-* :yes:

Papri hošíci jsou kouzelní-reklama na maminčinu kuchyni:yes:

Vypadá to úžasně a jedle:-p:yes::yes:+

michsamant 6. 3. 2010 08:42
:-p:yes:

tak toto je este len krasny receptik+

Papriko . MOC PRIMA. SRDÍČKA pravidelně kupujeme, ale zatím jsme je využívali pouze na srdíčkový guláš, spolu s kachními krky(obranými) do ryzeta,falešnou drškovou polévku a vždy trochu do polévky drůbkové. Ale toto bude další MÉ jídlo. A máš pravdu, že čerstvé je čerstvé. Vše bych zvládl čerstvé, ale hrášek asi ne. Zkusím nějakou "Královskou zeleninovou směs - velmi opatrně- abych neudělal bláto. Ještě se ozvu. ZATÍM aspoň + bodík č.4. PA Václav

Jj to já znám a to jsme zatím jen dva co teprve až nás bude víc;-) Každopádně některou srdíčkovou verzi určitě vyzkouším, pak napíšu jak to dopadlo;-)

No to víš - z jedné suroviny se snažím uvařit pro všechny, ale vždycky to nejde. Už takhle mi vadí míchat 2 hrnce najednou :-// :-D:-D

Koukám, dneska byl u Papriky srdíčkový den:-D:yes::yes:

Tématické fráze:
guláš z krůtích srdíček, krůtí srdíčka, gulas z krutich srdci, kruti srdicka recept, srdíčkový guláš, pokrmy z mrkve, krůtí srdce recept, krutí srdce guláš recept, krůtí s mrkví, kruti srdicka gulas, jak uvařit krůtí srdce, krutí hrášek mrkev, krůtí guláš s mrkví, recepty z mrkve, krůtí srdce recepty, recept na krutí srdíčka, krutí srdce guláš, guláš ze krůtích srdíček, vyvar z krutich srdicek, pokrmy z krůtích prsou

Suroviny:
srdce krůtí, olej olivový extra virgin, cibule, vývar, bujón, mrkev, hrášek mražený, sůl, pepř, koření kari, jíška

Přidat fotografie receptu