Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepice jako husa

Rádi by jste zkusili pečenou husu a zrovna není nikde k mání? Nevadí, můžete ji nahradit do poloměkka vařenou slepicí, kterou upečete s plátky anglické slaniny a podlijete černým pivem. Vhodnou přílohou je knedlík a zelí.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Snadný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 120 min

135 min (15 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie277 kJ /
66 kcal
Bílkoviny0,45 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slepici rozčtvrtíme a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Krok 2: Čtvrtky slepice vyjmeme, ještě lehce osolíme, dobře okmínujeme. Krok 3: Dáme na pekáč a kolem obložíme plátky slaniny, přiklopíme a pečeme na 175 °C doměkka. Podléváme pivem. Pak odklopíme a dopečeme dozlatova. Krok 4: Podáváme s knedlíkem a zelím. Vývar použijeme na polévku.

TIP: 15 oblíbených receptů se slepičím masem

Zveřejněno 6. 3. 2010

Poznámka autorky eva hubova

Zdroj-starší vydání časopisu Tina

V původním receptu je vařit slepici jen v osolené vodě, já přidávám 3 kuličky nového koření a 5 kuliček celý pepř.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepice jako husa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/082X

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepice jako husa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/082X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:-):-K tahle to dělám podobně, ale jako bažanta : trochu jí prošpekuju, dám kořen. zeleninu, cibuli, koření - CP, NK,BL, Jalovec . Na máslo, zeleninu propasíruju nebo rozmixuju a udělá šťávu dle potřeby , pak bram. knedl, příp. brusinky :-):yes: je to bezva, mám to po mamince, což je min. 60let a dělám to pořád... nikdo neví, že to bažant není

Už som to skúšal.......rozhodne je lepšia sliepka kôli chuti mäsa (kura je pravda rýchlejšie ale chuť sliepky a kuraciny je rozdielna).....a potom som to "vylepšil " po predvarení som do pekáča nedával slaninu ale čistú husaciu masť kmín a ostatné tak isto a riadne pred koncom to treba zapiecť...........s tou husacou masťou a polievaním ešte aj kus s tým vývarom v ktorom sa varila ...tak ozaj keby som nevedel že je to sliepka a samozrejme tvar.......na 95 % na nerozoznanie........:-)

vanStade:
Nevařil jsem...
Slééépku se slaninou alla husa si moc představit nedokážu...
... ale s husím sádlem ANO:yes::yes::yes:

:-) Evi, dělala jsem včera z půlky kuřete, bez slaniny (tu jsem přidala pod zelí při dušení). Kuře jsem neovářela, piva dala 150 ml - fantastická vůně i chuť.:yes::yes:

Také dělávám,ale jen z kuřete;-)je to rychlejší:yes:a to pivko ředím na 1/2 s vodou.Jen s tím černým pivem mi šťáva přišla nahořklá:-/
Za dobrý receptík další bodík letí+7:yes::yes:

Narazila jsem na tuhle určitě dobrotu v náhodných receptech ukládám a co nevidět vyzkouším :-p:-p:yes::yes:

Už jsem to slyšel, že i chutí odpovídá kachně, nebo huse, ale zatím nezkusil. LÁKÁ MNE TO. Zkusím. + bodík4 Václav

Díky za bodky:-))kuře na kysaném zelí taky dělám ,ale slepice je tvrdší(my je máme pokud nesou i 2 roky),tak to by se asi dlouho peklo.Tak jí napůl uvařím a dělám tak,nebo vykostím taky napůl uvařenou a nechám v nějaké marinádě ze 2hodiny pak usmažím.:-))

Evi, to znám s kuřetem a to se peče i rovnou s tím zelím a chť je fakt jako husa, nebo kachna. Se slepicí to musím vyzkoušet. Máš 3.boda:yes:

LeNisQua 6. 3. 2010 16:16
Je to výborné amoc mi to chutnalo:yes:;-):-D fotečka krásná ;-)

Je a to je taky hezky,jen skoda ze to neni nic pro meho maleho;-(,ale bodik stejne posilam:-p:yes:

No, to jsem ještě nezkoušela. Může to být dobré. Vyzkouším:-K:yes:Fotka krásná, takže bod musím dát:-))

Tématické fráze:
slepice recept, slepice recepty, kuře jako husa, slepice ala kachna, recept na slepici, slepice se zelím, jak dlouho pect slepici, recept z domácí slepice, jak dlouho vařit slepici, pečená slepice, kuře ala husa, slepice na pivu, recepty co ze slepice, recept slepice, slepice na pive, recepty slepice, slepice, husa na švestkách, recepty na slepici, recepty ze slepice

Suroviny:
slepice, slanina anglická, pivo černé, sůl

Přidat fotografie receptu