Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bakoňské kotlety

Šťavnaté plátky vepřové kotlety ve smetanové omáčce z cibulového základu, se slaninou a žampiony vám jistě zachutnají. Jde o maďarský recept, a tak nechybí ani sladká mletá paprika. Jídlo chutná skvěle s bramborami nebo rýží.

Hodnocení receptu je 4,6 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mneneznas

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 389 kJ /
1 049 kcal
Bílkoviny6,94 g
Tuky101,89 g
Vláknina8,37 g
Cholesterol 89 mg
Sodík 816 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy23,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Krok 2: Potom kotlety vyjmeme a na dno kastrolu nasypeme oloupanou, nakrájenou cibuli, na cibuli nasypeme na kostky nakrájenou slaninu, žampiony a zaprášíme paprikou. Krok 3: Na tuto směs dáme kotlety a zalejeme vařicí vodou. Krok 4: Dusíme doměkka. Poté kotlety vyndáme. Krok 5: Do misky nalijeme asi 100 ml vody a rozpustíme v ní škrob. Ke škrobu přidáme zakysanou smetanu a rozšleháme, nalejeme na vydušený základ, promícháme a necháme lehce přejít varem. Poté dochutíme. Krok 6: Podáváme s bramborami nebo rýží.

TIP: Jak správně uvařit rýži

Zveřejněno 6. 3. 2010

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bakoňské kotlety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vQYr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bakoňské kotlety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vQYr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Hledala jsem inspiraci, co uvařit k obědu. Tento recept mě zaujal. Masíčko jsem dusila v pomalém hrnci, zahušťovala jsem moukou, tak jak jsem zvyklá. Jako přílohu jsem zvolila opékaný brambor. Bylo to moc dobré a pochutnali jsme si.<3

Dneska jsem dělala k obědu. Suroviny a postup jsou nejpodobnější tomuto receptu, tak přidávám, je zbytečné dávat téměř stejný recept. Dala jsem jen smetanu na vaření, kysanou ne.
Jako přílohu jsem měla halušky (z mrazáku). je to lehké a moc dobré jídlo :-p:-p:yes::yes:

Jani, papání bylo móóóc dobré:-D:yes:

Jani, vynikající jídlo, moc nám chutnalo. Já si to dala s těstovinami a přítel s rýží. Přidávám foto a je mi ctí, že ti můžu přidat i desátý plusík!!:-):yes:

Jsem ráda že chutnalo.:-))

Dnes jsem vařila k večeři, bylo to moc dobré. :yes:

Zitra to udělam,vypada to mooooooc dobře,jem musim skočit pro tu smetanu:-(nemam

Děkuji za vaše komentáře- kotlety jsou fakt skvělé:-)

Teda, sbíhají se mi sliny:-p:-p:-pTo vypadá náramně a náramně to musí chutnat. Vyzkouším:yes:

nevypada to zle....myslim,ze by chutove vic ty kotlety vynikly s predem namocenymi susenymi houbami....:-*

Reny2: Milá Reny, dám vám jednu nevyžádanou, ale dobrou radu. Nesnažte se vylepšovat léty osvědčený a velmi dobrý a osvědčený recept! Nemyslím to vůbec zle, ale obvykle je to fakt. Můžete dělat různé obměny, ale pak už to není to, co to má být. Věřím, že se na mě nebudete kvůli tomu zlobit, myslím to dobře. Zdravím A.

Zobrazit starší odpověď

Manmky hned bych si dala.:-p:-K:-*:yes:

Tématické fráze:
bakonske kotlety, bakonská kotleta, bakonske vepřove kotlety, vepřové kotlety s těstovinami, kotlety s těstovinami, kotleta s testovinami, vepřová kotleta s těstovinami, bakonsky kotlet, kotlety po bakoňsku, kotlety ala bakony, kotlety bakony, vepřová bakoňská kotleta, bokoňské kotlety, bakonská vepřová kotleta, bakoňské kotlety recept, kotleta recept, vepřové kotlety po bakonsku, kotlety recepty, kotlety a la bakony, bakony kotlety

Suroviny:
kotleta, cibule, žampióny, paprika sušená sladká, smetana zakysaná, sádlo, slanina, škrob kukuřičný, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu