Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polská velikonoční bábovka

Naši polští sousedé připravují na oslavu příchodu jara spoustu různých dobrot. Mezi nimi je například výborná vláčná bábovka, vonící po pomerančové kůře, s citronovou polevou na povrchu. Ozdobit ji můžete ořechy, či kandovanými třešněmi.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez dob kynutí a doby chladnutí bábovky

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez dob kynutí a doby chladnutí bábovky)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 110 kJ /
3 133 kcal
Bílkoviny61,09 g
Tuky179,28 g
Vláknina15,45 g
Cholesterol 1,26 g
Sodík 1,17 g
Sůl2,76 g
Sacharidy311,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Krok 2: Prosátou polohrubou mouku smícháme s cukrem, mlékem, solí, citronovou a pomerančovou kůrou, máslem, rozinkami, vejci a rozdrobeným droždím. Vymícháme těsto, které necháme na teplém místě kynout. Krok 3: Hotové těsto naplníme do bábovkové formy a necháme ještě chvíli kynout. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 170 °C zhruba 35 až 40 minut, vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme vychladnout. Krok 5: Z cukru, citronové šťávy a horké vody vymícháme polevu. Krok 6: Hotovou a vychladlou bábovku polejeme polevou a ozdobíme vlašskými ořechy a kandovanými třešněmi.

TIP: Jak se peče kynutá bábovka

Zveřejněno 7. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polská velikonoční bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/36Yr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polská velikonoční bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/36Yr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Irisko, samozřejmě jsem ho "ubouchala":-D v pekárně;-)

Ta bábovka vypadá moc dobře. A těsto by se asi dalo vybouchat i v pekárně, ne?:yes:+

misza určitě ano, ale já fakt nevím, kolik, možná by pomohla cathleen;-). Dělám spíš z čerstvého, ale proti sušenému droždí nemám vůbec nic a dobře se používá;-)

Jani je možné použít sušené droždí? Ještě s ním nemám v bábovkách zkušenosti:-8

Ukladam do oblibenich :-)

misza zkus, je hodně zvláštní a polít ji můžeš čímkoliv, jakoukoliv polevou.;-)

Jani bábovka vypadá úžasně, hned bych si nabídla:-D Určitě si zaslouží bodíka, ukládám a brzy vyzkouším :yes:

Jani, určitě bych to zkusila, dobrý nápad!!! Já neumím fondán:-(

Jani myslíš,že kdybych ji nahoru polila rozpuštěným fondánem,že to bude moc sladké?Moc se mi recept zamlouvá.:-!:-!:-!:yes:

Jiřičko vyzkoušej, možná to nevypadá, ale byla fakt dobrá. Jen já nejsem moc na to zdobení:-8

Jiřička 7. 3. 2010 20:05
To vypadá moc dobře a já tuto bábovku určitě vyzkouším na Velikonoce. S tou polevou by se ta dalo postavit i na vánoční stůl.:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
polské moučníky, přání k velikonocům, polsky, prani k velikonocum polsky, polská kuchařka, kuchařka polska, jak udělat velikonoční přání, recept na polskou babovku, polské přání k velikonocům, bábovka ze sušeného droždí, velikonočni pomláska, kuchařka: janadorazinova, polská krupice, velikonoční recepty, google recepty bábovka, bábovkové ovečky, velkonocni bábovka, sladké recepty z polska, google velikonoční přání, polska vanocni polevka, polsky vanocni moucnik

Suroviny:
mouka polohrubá, droždí čerstvé, cukr krupice, mléko, sůl, kůra citronová, kůra pomerančová, vejce, máslo, rozinky, tuk, strouhanka, cukr moučkový, šťáva citronová, voda, ořechy vlašské, třešne kandované

Přidat fotografie receptu