Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mazanec z domácí pekárny od Ivety

Mazanec zajisté patří mezi tradiční velikonoční symboly a dobroty. Mezi hospodyňkami koluje nespočet různých receptů. My vám přinášíme jednoduchý recept na přípravu mazance za pomoci domácí pekárny.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

iveta 3 iveta 3

Snadný

Doba přípravy 145 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 45 min

145 min (100 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1 velký nebo 2 menší bochánky

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 994 kJ /
3 823 kcal
Bílkoviny106,44 g
Tuky110,64 g
Vláknina21,18 g
Cholesterol 792 mg
Sodík 563 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy589,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše dáme do pekárny (kromě rozinek)-nejprve tekuté suroviny, pak sypké. Nakonec rozdrobené droždí. Zapneme program Těsto a po zvukovém signálu ke konci hnětení teprve přidáme rozinky. Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 160 °C. Krok 3: Po ukončení programu Těsto vyjmeme na lehce pomoučený vál a zpracujeme do bochánku. Krok 4: Bochánek přeložíme na plech, přikryjeme utěrkou a necháme ještě chvíli kynout. Krok 5: Po vykynutí potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mandlovými plátky. Krok 6: Vložíme do trouby a pečeme na 160 °C asi 45 minut. Krok 7: Hotový má barvu dozlatova. Můžeme také zkusit propíchnout špejlí těsto, pokud se nelepí, je hotovo.

TIP: Odpovědi na nejčastější dotazy o mazanci

Zveřejněno 7. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mazanec z domácí pekárny od Ivety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6WY7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mazanec z domácí pekárny od Ivety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6WY7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Skvělý, s pekárnou absolutně bez práce... jen příště přidám více cukru.

Nadýchaný a moc dobrý. :yes: Určitě znovu upeču ;-)

Výborný mazanec, z dávky jsou dva mazance. Jen jsem neměla mandle 🙂

Eviks33: Děkuji

Skvělý recept. Foto jsem pridala ;-)

Babulka07: přečtěte si na sáčku u droždí na kolik Kg mouky se to dává ;-)

Chtěla bych zkusit upéct, ale mám doma jen sušené droždí. Taky jen půlku? ;-)

Luxusní,doporučuji :yes::yes::-*

Ahoj Iveto , dnes jsem pekl mazanec podle receptu od Tebe a celý se rozplývám . Krásně se povedli dva bochany , udělám kýbl kakaa a budu mlsat :-K

luxusni,dekuji za receptik.povedl se:yes:

Super recept. Jen se po mazanci zaprášilo :-)

Nemá chybu. Měla jsem s ním velký úspěch,všem moc chutnal. Díky. :-p

:-K super receptík dávám trochu rumu a citronovou kuru dělám už 3 rokem a je super díky moc Jitka:-)

Heru neeeee..jedině MÁSLO, ale jinak fajn recept. Ještě přidávám větší špetku soli pro vyrovnání chutí. Hezké Velikonoce :-)

Prosím vás přidáváte do těsta i ta vejce nebo jsou jen na potření před pečením? děkuji

Tématické fráze:
mazanec z domaci pekarny, domácí mazanec, těsto na mazanec z domácí pekárny, nejlepší recept na mazanec z domácí pekárny, domácí pekárna recepty mazanec, mazanec z pekárny, bochanek z domácí pekárny, recept na mazanec z pekarny, těsto na mazanec v domácí pekárně, mazanec domácí pekárna, mazanec do pekárny, mazanec v domácí pekárně, těsto na mazanec z pekárny, domaci pekarna mazanec, mazanec v pekárně, bochánek v domácí pekárně, recept na mazanec z domácí pekárny, vyborny mazanec z domácí pekárny, těsto na mazanec do pekárny, mazanec těsto z domácí pekárny

Suroviny:
mléko, cukr, tuk hera, vejce, mouka hladká, mouka polohrubá, droždí čerstvé, rozinky, vejce, mandle

Přidat fotografie receptu