Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indický Naan chléb

Indické chlebové placky naan lze připravit i bez tandoori pece, ve které se tradičně připravuje. Stačí nám pánev nebo trouba. Těsto je díky použitému jogurtu krásně nadýchané a dochutit je můžeme máslem, bylinkami i česnekem.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lala11

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 905 kJ /
3 323 kcal
Bílkoviny109,77 g
Tuky52,79 g
Vláknina24,90 g
Cholesterol 284 mg
Sodík 6,24 g
Sůl15,38 g
Sacharidy589,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme mouku (250 ml), droždí a sůl v míse. Přidáme vodu, jogurt, olej, vejce a med, vmícháme zbytek mouky a vypracujeme v měkké a hladké těsto. Necháme kynout přikryté asi 40 minut. Krok 2: Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na 16 dílů. Vyválíme válečkem nebo vypracujeme rukama asi ½ centimetru silné placky. Krok 3: Placky smažíme 2-4 minuty z každé strany na pánvi nebo pečou v troubě na pečícím papíru 5-8 minut na 250 °C. Krok 4: Upečené chleby potřeme rozpuštěným máslem a prolisovaným česnekem s trochou soli. Čerstvě nasekané bylinky jako bazalka, máta nebo petrželka jsou také výbornou přísadou.

TIP: 5 nejoblíbenějších druhů chlebových placek

Zveřejněno 8. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indický Naan chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZ91

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indický Naan chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZ91

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Naan se peče v suché peci, nesmaží se. Já ho mám nejraději s česnekem a koriandrem.

Honza: Ahoj Honzo, přesně tak - už jsem na to reagovala dávno - tohle přímo uráží indický nan. Žila jsem v Indii a tak jsem si dovolila napsat komentář na tento recept už před několika měsíci. Jsem ráda, že i víc lidí vidí rozdíl. Nan je mooooc dobrej, prosím když někdo neví, jak se dělá tak to nepleťte s něčím takovým - langoš a nan to je sakra rozdíl. Doporučila bych smazat tenhle nepovedený recept. Nic ve zlým, ale autor by měl vědět co kam píše a co píše. Hezký den všem. Namaste :-)

Tohle není Nan, ale langoš..... TAKHLE BY HO DĚLAL LEDA BABICA :-D

No tak do indického Naanu nikdy nejde droždi,, patrí tam len hladka muka,cukor, sol,trochu prašku do pečiva a trocha mlieka. Dalšie ingrediencie su uplne zbytocne a nema to s Naanom nič spoločné až by som povedala že to degraduje tento úžasný chlieb

Iveta: dám to sem jako rozklik a doufám, že to zůstane už přeložené ;-);-)http://www.indianfoodforever.com/indian-breads/naa...

Hana:Ahoj Hani, posílám odkaz na recept na indický nan. Je na těchto stránkách www.indianfoodforever.com/indian-breads/naan.htmlStránky jsou v angličtině. Reaguju na tvůj příspěvek, kdy žádáš o nějaký recept na tento moc dobrý indický chléb - nan. Předchozí příspěvek, jsem totiž psala já. Nan není taková silná placka, tak jak je tomu na těchto stránkách a ani se nijak ničím neplní. No, mrkni na ty stránky, které jsem ti poslala a přeju dobrou chuť :-).

Hledám dobrý recept na NAN. V Indii jsem nebyla. Nevím tedy, jak vypadá NAN tam, ale v indické restauraci mi dost chutná. Reakce, že NAN podle výše uvedeného receptu není "ten pravý" je taky dobrá, ale uvítala bych, kdyby k tomuto názoru byl přidán recept na TEN pravý indický NAN - např. z jaké mouky NAN připravit, jak ho péct... atd. Děkuji.

Zdravím, ale sorry tohle není vůbec indický chléb - nan. Žila jsem v Indii dost dlouho a znám tento výborný chléb. Tohle co vidím na fotce, potom čtu ty suroviny, tak to teda má daleko do nanu.Co to tady smažíte????? To jsou mi recepty :-))) Tohle vypadá jak nějakej langoš :-))).

V receptu není uvedené jestli se smaží na oleji nebo bez...já jsem smažila na oleji, chuťově je chleba skoro jako langoš, ještě někdy zkusím upéct:-p:-p:yes:+4

Dávám +. Velice dobré a nenáročné na práci :-) :yes: Oceněno i náročnými jedlíky.:-*

med som neskusala este :yes:

Tématické fráze:
indický chléb, indický chléb naan, chleb naan, indický chléb recept, naan recept, indické recepty, indický chleba, naan, naan chléb, chleba naan, chléb nán, indicky naan, recept naan, nan recept, indický chleba recept, chleba nan, indický chléb nán, indicky nan, nan chleba, indický chleba naan

Suroviny:
mouka hladká, droždí sušené, sůl, voda, jogurt, olej, vejce, med, mouka hladká, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu