Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zimní fazolačka s vejcem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 689 kJ /
1 838 kcal
Bílkoviny116,71 g
Tuky58,86 g
Vláknina62,67 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 551 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy181,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cez noc namočenú fazuľu dáme variť aj s cibuľou v celku a kosťami, bobkovým listom. Krok 2: Penu zberáme alebo prvú vodu zlejeme, uvaríme, cca po hodine cibuľu vyhodíme, mäso oberieme z kostí a vrátime do polievky. Krok 3: V kyslej smotane rozmiešame múku, ohrejeme polievkou a za miešania vlejeme do polievky, ešte cca 10 min. varíme. Krok 4: Vodu s octom a soľou uvedieme do varu, opatrne vklepneme vajce do pohybujúcej sa vody a cca 3-4 minúty varíme, aby žĺtka ostali tekuté, vyberieme.

Zveřejněno 8. 3. 2010

Poznámka autora magdalenka

Na tanieri servírujeme s vajcom a posekanou červenou cibuľou. (Samozrejme, môže byť aj obyčajná, ale červená je na bielom vajci farebne efektná...)

Kto chce, si ešte pridá ocot.

Samotný recept pochádza z tradičných receptov mojej mamky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zimní fazolačka s vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A68B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zimní fazolačka s vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A68B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (17)

HankaPu, tvoje fotky, ako obyčajne, sú nádherné...a mňa hreje predstava, že na mňa včera niekto v dobrom myslel...Ďakujem!

hankapu...nadherne fotky...a tanier:yes:

Magdalenko, dneska jsme jí měli k obědu a byla vynikající:yes: Máme rádi tyhle husté polévky, já už jsem nic jiného jíst nemusela:-))Bodík už jsem ti dala, tak jsem si aspoň dovolila poslat nějaké fotky:-K

Dělám něco podobného, u nás je to Fazolačka:yes:

Magdalenko, ty tvoje polévky nemají chybu:yes::yes::yes: +

Já to pořád říkám, že duo M+M je nejlepší:yes::-)):-))

Tak to sa už červenám veľmi intenzívne...aj uši mi horia...

Tak pozor-tohle beze srandy.Můj muž miluje duo Magdalenka-Mirča75.Dnes jsem dělala Mirčino hovězí se zázvorem a tvoje přílohové halušky..a otázka byla, jestli je to opět od čs tandemu:-D...bylo!

Magdalenko, to je svatá pravda :-)- moje babička to taky říkala a proto se u ná polévky vždycky jedly a i dnes vařím polévku téměř denně, protože já jsem vyloženě polévková a naštěstí i manžel a děti taky. A Tobě posílám +9;-)

Manželova babka (a potom aj on to vravel našim deťom) vravela: polievka je grunt, ostatné je špunt...

Magdi:-Kpolévky jsou základ všeho:yes:s luštěninami úspěchu je zaručeno:-p8.bodu uděleno:yes:

Lucka, nepreháňaj!!! Neviem, či sa mám smiať, alebo tešiť, som v rozpakoch a oblieva ma rumenec...

Magdalenka-polévková bohyně TOPreceptů:yes:

No,nebudu pozadu, magdalenka má skvělé polévky!!:-p:yes:

Tak tu musím vyzkoušet:yes: Za 3:-K

Tématické fráze:
fazolačka, slovenska fazolacka s nudlemi, chalupářská polévka, fazolačka s nudlemi, recept na fazole s vajcem, fazolačka zimní, recepty polévka fazolačka

Suroviny:
fazole, cibule, kosti vepřové, sůl, mouka polohrubá, smetana zakysaná, vejce, bobkový list, voda, ocet, cibule červená

Přidat fotografie receptu