Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejmilejší koprovka

Koprovou omáčku buď milujete, nebo nenávidíte. Pokud patříte do té první skupiny, smetanová koprová omáčka vás zajisté potěší svojí sladkokyselou chutí. Podáváme ji s masem nebo s vejci uvařenými natvrdo.

Hodnocení receptu je 4,9 (91×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irrena Irrena

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 955 kJ /
1 423 kcal
Bílkoviny77,27 g
Tuky97,72 g
Vláknina0,90 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 875 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy58,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko převaříme s koprem. Přidáme hladkou mouku rozmíchanou ve vodě a provaříme zhruba 15 minut. Krok 2: Za stálého míchání přidáme smetanu ke šlehání, citronovou šťávu dle chuti a můžeme přidat máslo (nemusíme). Krok 3: Necháme přejít varem. Poté přidáme sůl a cukr dle chuti. Krok 4: Podáváme s vejci uvařenými natvrdo, knedlíky nebo brambory.

TIP: Jak uvařit koprovou omáčku?

Zveřejněno 9. 3. 2010

Poznámka autorky Irrena

Tento recept mám od kamarádky a jinou už u nás nikdo nechce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejmilejší koprovka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/16B3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejmilejší koprovka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/16B3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (76)

Irenko,dělávám trošku odlišnou,ale teď jsme si z poslední kytičky čerstvého kopru dali tu tvou a s bramborem:-Q:yes:
Máslo jsem dala do hotové omáčky,aby se mi neudělal škraloup:-)

Dala jsem místo citrónu ocet, žloutek jsem nedávala. Je výborná, všem nám chutnalo, dokonce i mladší brácha, který je teď u nás, prohlásil, že je lepší než od mamky :-D

Dělám podobně-kdyz mám kopr ze zahrady i se stvolem,tak z nej otrham snitky a stvol dam do trosky vody a necham vyvarit,pak zavarim omacku jako v receceptu. Dochutim jen soli a octem, smetana nemuze chybet..<3 a s novyma bramborama to nema chybu.;-)

Nejlepší koprovka co jsem kdy jedla.<3

Vařím jí stejně, je perfektní :-K

Moc dobrá, právě jsem ji dovařila. .. místo citronu jsem dala trošku octu, vynechala jsem máslo, a žloutek jsem dovnitř taky nedávala ....:yes:

Tak taková koprovka nemá chybu jen já používám několik fíglů, do koprovky při vařeni vyklepnu celý vejce a rozmíchám, přidám cukr a po zhoustnutí už bez vaření přidám citronovou Štavu, a kopr dávám až nakonec, mám mražený..
Než se uvaří vejce tak je hotovo.. max půlhodinovka..

Jimi:citron se dává na konec a už se nevaří :-8

Jimi:to se mi opravdu ještě nikdy nestalo

Zdravím, můj první pokus o koprovku byl podle tohoto receptu a je výborná, akorát se potvora zdrcla, jak docílit toho aby potom co se přidá citron to mlíko nezdrclo?

Byla vyborna, jako od mamky:yes:

taky dělám už jen tuto všem doma moc chutná je dobrá levná a jednoduchá:-K

Irenko, dneska opět :-) Je prostě nejlepší :yes:

Irenko, dneska netradičně s uzeným, ale přece ho nevyhodím, když zbylo po víkendu ;-) Výborná koprovka, jinou už nevařím, je dokonalá :-* A Tom vzkazuje, že je "luxusní", a ten je teda fááákt mlsnej ;-)

vážně dobrá a super rychlá:yes: bodík letí

Nic proti koprovce. Právě naopak. Fajn je že máš aspoň kopr z mrazáku a ne sušenej, kterej stojí za PRD. Já letos neuložil a čerstvý domácí je jiná liga. To co prodávají nemá tu správnou vůni,.Zkrátka pčkám. Kdo si počká, ten se dočká na vlastní. A pak na závěr už nevařit a přidat ten nejjemnější pro vůni a chuť jen tak navrch. Cítíte tu parádu !!! + bodík 46
I KDYŽ KŘENOVKA JE TAKY RÁCE.

posílám bod a foto;-):-)

Jana Pá:tak si nechte chutnat;-)

Máme ji dnes k obědu a je:yes::-p

Petra Ku.: Jo jo,já už si tenhle recept uložil a mamka tady povídá,že musí přijít brzo na řadu;-);-)

jarda Kadic: Jardo, tak tuhle koprovku ti můžu s čistým svědomím jen a jen doporučit ;-) My jsme doma vařívali klasicky z masovýho vývaru, ale tady ta je mnohem jemnější na chuti, já už ji jinak vařit nebudu :-)

U nás dostaneme na koprovku taky občas chuť-tedy spíš mamka,ale ani já ,když už je vařená, nepohrdnu:yes:

Irenko, jako důkaz dnešního vaření přikládám fotku, ale není nic moc, rozpadlo se mi vajíčko :-D, tak kdyby něco, klidně odstraň ;-) Ale jinak koprovka fakt dobrá :yes:

Dobrý den dnes jsem dělala koprovku dle vašeho receptu a musím s prominutím říci že sem se mohla užrat fakt výborná koprovka ♥ děti i přítel byly moc spokojený moc děkuju za Váš recept:-K:-K s pozdravem Veronika

Lahodná a jemná, mému chlapečkovi a mě moc chutnala:-p:-D:yes:

Dělám jí už tak léta:yes::yes:

Irenko, zrovna obědvám koprovku podle Tvého receptu a moc mi chutná :yes: My doma děláme jinou (z vývaru a začínám vařit z jíšky), ale tahle mi příjde jemnější :-) Malinko jsem to přehnala se zahuštěním, ale to neva ;-) Zkusila jsem ji vyfotit, ale fotky jsou děsný, je blbý světlo :-( Ale příště to napravím, určitě ji nevařím naposled :yes:

MISI-NNKA:děkuju:-K:-K:-K

musela jsem se vratit:-), zapomela jsem bod;-) Pritel ji nemusi, ale snedl ji celou:-D rikal, ze je fakt uzasna

Děvčata to mám radost že vám koprovka chutná;-);-)Musela jsem ji minulý týden děla mému vnukovi, on jí miluje, bez ní by ani neodjel:-D

je prostě nejlepší včera uvařená a prostě SUPER už jinou dělat nebudu

Perfektní, moc děkuji za tento recept. Už ji nebudu dělat jinak:yes::-))

monika:ano Moniko znám to;-);-), ale u této koprovky raději používám citron;-)Jsem ráda že chutnalo:yes:

Ahoj,receptík na koprovku je výborný:-)Jestli se bojíte,použít ocet,předtím než ocet do omáčky přidáte,tak ho svařte a nesrazí se.Nebo je ještě jedna varianta,že omáčku dochutíte octem,ještě když je studená a než jí vůbec začnete vařit.Pak se Vám nikdy nesrazí!:-)Jenom takový můj léta vyzkoušený fígl,na který nepřišla ani moje mamka:-*

nejlepsi koprovka na svete! diky,diky:-)

právě jsem ji dovařila - výborná +30 :yes:

Děkuji všem že jste recept vyzkoušeli:-K:-K:-KU nás by přidání masoxu neobstálo;-)

Omáčku jsem vyzkoušela, a také musím hodnotit kladně, jen jsem stejně jako paní Iveta přidala masox, asi máme radši výraznější chuť. Příště musím pro rodinu dělat z dvojité dávky.:-):yes:

Dělám koprovku podobně, jen místo sladké smetany dávám na závěr zakysanou smetanu. Citron se dává proto, že se omáčka nesrazí. Když není kuchařka ještě zdatná, se přidáním octa může omáčka srazit. To se stalo i mé dceři, když ji vařila poprvé. Poradila jsem jí citro. šťávu a je O.K.

Tak jsem v sobotu dělala, musela jsem tam přidat ocet a půl kostky masoxu a pak to bylo teprve OK,to jsme si pošmákli :yes:

Naprosto úžasná omáčka:-)

vynikající :-) i takovému kopytu jako mě se povedla :-)

Tak, poprve jsem delala koprovku a musim uznat, ze tak bleskovou koprovku jsem necekala :-) A musim uznat, ze je vyborna! Jen mi ujela ruka s cukrem a mame ji moc sladkou. Tak pro priste snad uz bude dokonala :-):yes:

Děvčata já vám moc děkuji za příznivé ohlasy:-KDneska jsem jí také dělala malému vnukovi, který když k nám přijede jí stoprocentně vyžaduje;-)

Udělala jsem ji jednou příteli a nechce žádnou jinou, ostatní mě prosí o recept :) je úžasná:yes:

vyzkoušeno, a musím napsat - lahoda! Fakt bomba koprovka, budu jí muset o víkendu asi znovu zařadit do plánu :-)):-D:-K:yes::-p
+;-)

Někdo si možná myslí, že udělat dobrou omáčku je jen tak. Ale je to velké umění, musí se vědět, jak na to. A ty to víš dobře. :yes:
Ukládám do oblíbených a přiděluji plusový bodík. :-K
http://clupmi.blog.cz

Tak takhle se základem z mléka ji neznám,ale jdu ji vyzkoušet.

spagetko - no já nevím, nevím;-):-)):-D, lepší víc odpovědí než žádná:-)

Maris ale v době psaní mého příspěvku tam tvůj fakt nebyl :-O:-D:-D:yes:

Lenda (neregistrovaný/á) - PL - Polévková lžíce ;-)

Lendo, PL = polévková lžíce, ČL = čajová lžička;-):-)

Vypadá moc dobře... prosim Vás, co je to PL? Jsem začátečník ve vaření a chtěla bych se pokusit o koprovku :) A potřebovala bych to vědět :) Děkuju :)

Moc dobrá a rychlá kopračka, dělala jsem ji asi podruhé v životě ( nějak jsem ji jako dítě zarytě nemusela ;-)) a moooc mi chutná:-p!! Máš bodíka. :yes::yes::yes::-))

:yes::yes::-p

Děláme taky takovou, je skvělá :yes:

no fakt super,udelala jsem ji vic a rodina se jen olizovala a to syn koprovku nikdy nejedl:yes::yes::yes:

přesně takhle jí dělám, nemá chybu, moc dobrá:-p

Bola výborná:yes:Ja som do kôprovej omáčky nikdy ocot nedávala,ale s tým citrónom je to príjemná chuť:-pDávam 14.bod:-K

Tak ju vyskúšam aj ja,keď je taká dobrá:-DPráve porcujem hovädzie a kúpila som aj knedlu,takže asi zmením plán,nebude vepřo-knedlo ale koprovka:-8:-p

Tak vyzkouším tuto koprovku:yes:+1:-K

Nej nej koprovka co jsem kdy jedla!!! jen jsem neměla citron,tak jsem vymačkala limetku!!Celá rodina jen mlaskala. Nedá se srovnat s koprovkou z octa! u mě má vyhráno!:yes::yes::yes::yes:

Irenko tak jsem dnes dělala k obědu koprovku a poprvé jsem do ní dala citronovou štávu.Je to moc dobré.Vůbec jsem nevěděla že se tam může dát cit. štáva, tak jsem zase o něco chytřejší.Děkuji a posílám bodík:-K

Babi, to je asi nejmilejší koprovka podle Ondry, co? Vsadím se že jste jí už měli;-);-);-):yes:

AHOJKI MOC DOBRÉ:yes:

Elizo nemáš se za co omlouvat, nejsem urážlivá;-)

Hanko, mám dceru po operaci slepého střeva a podle doporučení k technologii přípravy jídel bych měla zahušťovat záklechtkou a ne jíškou...:-) To je celé, jinak také obvykle začínám bešamelem...;-)
Strašně se omlouvám, že jsem pod receptem způsobila takový zmatek, vůbec mi to v tu chvíli nedošlo. Hlavně Irrenko, promiň.

Koprovku zahušťuji jíškou - bešamelem. Elizo, proč se nemá koprovka zahušťovat jíškou? Děkuji za vysvětlení.

Já dávám ještě navíc jeden bobkový list a jsme "bramboroví", takže koprovka u nás jedině s bramborem:yes:6

Také ji dělám ze stejných surovin, jen s jiným postupem - i když teď se bude tento recept hodit, měla bych zahušťovat výše uvedeným způsobem a ne jíškou...
Posílám bod a Hani - krásné fotky :yes:.

Irenko, koprovku dělám úplně stejně jako ty, dneska jsme jí měli k obědu, tak jestli můžu posílám nějaké fotky a hlavně bodíka:yes::yes::yes: +

Bibi je zajímavé že u nás mají také rádi všichni maso, ale k té koprovce ho nikdo nechce.

Irrenko, to bude zřejmně rozšířený recept, protože tak jí dělám i já a většinou k ní dávám uvařene hovězí maso, třeba z polévky(to víš, já masařka;-)), mám kopr svůj taky zamražený, ale stejně-nejlepší je, když si ho čerstvý utrhneš i k vůli té velké vůni. Máš bodíka:yes:

Take delam uplne stejne,jako moje maminka ktera me ji naucila;-):yes::yes:+3

Irrenko, tuhle koprovku máme taky rádi:-p:yes::yes::yes: +2:yes:

Koprovku dělám úplně stejně Irrenko:yes:

Tématické fráze:
koprovka, nejlepší koprovka, kopračka, kopracka recept, koprovka pro děti, koprovka recept, rychlá koprovka, rychlá a výborná koprovka, dobra koprovka, výborná koprovka, koprečka, domácí koprovka, recept koprovka, koprovka video, recept na kopračku, příprava koprovky, zdrclá koprovka, koprová omáčka z bešamelu, jednoducha koprovka, recepty koprovka

Suroviny:
mléko, smetana ke šlehání, kopr, sůl, cukr, šťáva citronová, mouka hladká, máslo, žloutek, vejce

Přidat fotografie receptu