Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort Pavlova

Vypadá jako nadýchaný obláček a také tak chutná. Sněhově bílým něžným dortem Pavlova okouzlíte naprosto každého. Příprava chce trochu cviku, ale pokud dodržíte tento postup, nemusíte se bát, že by se vám božský dezert nepovedl.

Hodnocení receptu je 5,0 (63×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RadkaS RadkaS

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 90 min

100 min (10 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 951 kJ /
944 kcal
Bílkoviny13,20 g
Tuky4,13 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 265 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy213,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky vyšleháme na sníh a postupně do něj po lžících zašleháme cukr. Šleháme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Když promneme mezi prsty trochu sněhové hmoty, neměli bychom cítit krystalky cukru. Krok 2: Ke sněhové hmotě přidáme ocet, vanilkové aroma a nakonec přes sítko prosejeme škrob a ručně promícháme. Vznikne krásně tuhá a sněhově bílá hmota. Krok 3: Připravíme si nízký plech a vyložíme jej pečicím papírem. Doprostřed plechu naneseme sněhovou hmotu a rozetřeme do kruhu a průměru 24-26 cm. Krok 4: Troubu předehřejeme na 150 °C horní/dolní ohřev. Vložíme do ní dort a okamžitě troubu ztlumíme na 140 °C. Pečeme 15 minut a troubu ztlumíme na 120-130 °C. Pečeme asi 65 - 75 minut. Poté lehce pootevřeme dvířka trouby a korpus v ní necháme dojít a vychladnout. Krok 5: Po vychladnutí zdobíme dort krémem z mascarpone a šlehačky nebo jen ušlehanou šlehačkou a zdobíme ovocem.

TIP: Cukroví z bílků - jak na něj

Zveřejněno 10. 3. 2010

Poznámka autorky RadkaS

Při pečení se nesmí trouba otvírat. Nechte dort v troubě vychladnout. Doporučuji připravit a upéct dort večer a nechat ho do rána ve vypnuté troubě. Na závěr dort nazdobte šlehačkou a ovocem. Doporučuji vyšlehat šlehačku, a zvlášť maliny s cukrem, poté vše smíchat dohromady. Věřte, že nebudete mít slov.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort Pavlova

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZXr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort Pavlova

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZXr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (61)

Můžu se zeptat na jaký program se to peče? Horkovzuch nebo klasika horní a spodní? Děkuji 🤗 a bylo by to hodně velké kdybych udělala dvě patra?

Carculka: ja myslim ze jste ho nemela dostatecne peceny 45 min je malo. Tento dort se susi jako pusinky muze byt i 2 hodiny v roube. Hodně štěstí příště.

Prosím o radu zkušenější kuchtičky. Vše jsem udělala podle receptu. Předehřála jsem troubu na 150 stupňů, jakmile jsem do ní dort dala, snížila jsem na 130 stupňů. Po 45 minutách byl krásně vysoký, lehce zarůžovělý. Vypnula jsem troubu a dort v ní nechala. Dvířek od trouby jsem se dotkla jen pohledem. Asi za dvě hodiny jsem přes sklo viděla, že dort úplně spadl. Ráno, když jsem jej z trouby vytáhla byl úplně gumový na povrchu a táhl se jak žvýkačka.

Dort byl vynikající. <3:yes: Do vyšlehané šlehačky jsem ještě zlehka zapracovala Mascarpone a nemělo to chybu. Dort krásně přežil i cestu autem.

Ivajka: ne, už jen vmíchat. Jak se píše v postupu.

Ten ocet a vanilkové aroma se ještě šlehají nebo už ne?

Super dort, recept jednoduchý, krásně se dělal a výsledek vynikající:yes::yes:Velmi žravý!!

Recept jednoduchý, výsledek skvělý a chutný! Nazdobeno šlehačkou, čerstvými jahodami a mraženými borůvkami, posypáno opraženými mandlemi, foto přidám. Děkuji :yes:

Skvělý recept, návštěva byla nadšená, určitě zopakuji :yes: . Dovolila jsem si přidat fotku.

Přidávám se.. nebyla jsem nikdy kámoška s makronkami, pusinkami..na kolik tyhle veci miluju. O Pavlově jsem "snila" už dlouho, udělala jsem zkušební z půl dávky a nemám slov. Lahoda, vynikající. Dala jsem šlehačku a rozmixované borůvky. Je to lehoučké, rozplývavé, jako ten nejsladší sen.:-)
Kdyby náhodou někdo viděl moji ódu, poraďte mi.?v neděli pojedu "na čisto"... A brala bych radu.. šlehačka raději se stužovačem? A mixované ovoce nad nebo pod šlehačku... Chci dát zase borůvky a asi nasekané pistácie.
Použila jsem škrob z tapioky a ocet (obyč., přiznávám) a úplně bez problémů.
Krájet to šlo taky krásně, nepraskalo to, no pohádka.

Chtěla bych moc poděkovat za recept a hlavně za dobře popsaný postup :yes: , zkoušela jsem plno receptů ,ale podle vašeho receptu se mi konečně povedl ,dortík je výbornej :-K všem moc chutnal <3 ted ho budu péct častěji , všem ho doporučuju:-D

Vyborny recept, vsem moc chutnalo, dekuji!

Poprvé jsem se pustila do dortu Pavlova a vybrala jsem si tento recept.
Musím říct, že se povedl na 1* :yes: .
Nestačila jsem bohužel udělat foto, protože do 15 minut byl snědený.
Doufám, že se mi příště opět tak povede... :-8
Díky za tento recept. :-K

Tak teď jsem ho dala do trouby tak jsem zvědavá jak to dopadne:-D

Luxusní záležitost, díky za recept, přikládám fotku :-):yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
pavlův dort, pavlův dort recept, moučník pavlova, recept na pavlův dort video, dort pawlova, recept na dort, dort z bílků, dort recept, mini dort pavlova, dort, dortíky pavlova, recept na dort z bílků, dortpavlova, bilkovy dort, pawlova dort, zákusek pavlova, bezlepkový dort recept, dort pavlova mini, recept dort, bezlepkový dort

Suroviny:
bílek, cukr krupice, ocet, vanilkové aroma, škrob, nektarinky

Přidat fotografie receptu