Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slavnostní řezy

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba tepelné úpravy: 120 min

120 min (120 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 50-60 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 034 kJ /
6 461 kcal
Bílkoviny102,71 g
Tuky336,64 g
Vláknina18,40 g
Cholesterol 1,49 g
Sodík 374 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy745,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo rozpustíme, přidáme med, cukr, mléko, vejce a sodu, na mírném plameni přivést k varu a za stálého míchání nechat hmotu zkaramelizovat (bude mírně hnědá, nesmí se ale vařit). Nechat vychladit. Krok 2: Pak hmotu vlijeme do mouky a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části. Těsto se někdy lepí (asi kvalita mouky), tak trošku mouky přidám. Vyválíme na pečící papír, který jsme si ustřihli podle plechu, dáme na plech a necháme do druhého dne odpočinout, přikryté mikroténem aby neoschlo. Krok 3: Pečeme na 200°C do červena. Krok 4: Z vychladlých plátů stáhneme papír, spodní plát potřeme po celé ploše rumem, nádivkou a přiklopíme druhým plátem tak, aby strana, kde byl pečící papír, byla nahoře. Potřeme marmeládou a polijeme citronovou polevou. Krok 5: Řezy necháme 1-2 dny rozležet. Krok 6: Krém:
Z mléko,vanilkový cukr a puding uvařit a nechat vychladnout,máslo rozšlehat a postupně přidávat puding. Podle chuti přidáme mletý cukr a mandlové aróma.

Zveřejněno 12. 3. 2010

Poznámka autorky eva hubova

Tento recept mám od kolegyně z práce asi 15 let.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slavnostní řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/16Qo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slavnostní řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/16Qo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Ivanko,já je nechávám ve spíži a tam není moc chladno.Někdy udělám těsto ráno a večer upeču.Můžeš těsto dát do sáčku a druhý den válet,ale to už jde hůř,tak jsem to začala dělat takhle,můžeš si pláty napést i dopředu a třeba plnit krémem za pár dnů:-))a díky za postřeh:-))

Vyzerajú skvele,len by som chcela pre istotu upresniť-Necháme odpočinúť do druhého čoho? Dňa? To znamená cez noc? A v chladničke? ďakujem,Evi:-K

Igno(ner)těsto není třené,suroviny se zahřívají jak jsem popisovala v receptu a tak to naskočí.:-))díky všem za bodíky

žloutkové řezy to jsou u nás, výýýýborné:yes::-p

To těsto vypadá jako piškot nebo nějaké třené:-O je docela dost vysoké

Óó, ty vypadají skvěle!! Také miluji zákusky s citronovou polevou.:yes:6.

Mňam :-p:-p ;-)

Evi, luxusní zákusky!! Já zbožňuji zákusky s citronovou polevou a marmeládou, takže ode mne plusík!!:yes::yes:

:yes::yes:vypqdá to dobře davam bodík :-)

Tématické fráze:
slavnostní moučníky, slavnostní zákusky, slavnostní moučník, top recepty na slavnostní moučníky, slavnostni zakusek, slavnostní moučníky recepty, slavnostní moučníky recept, zákusky a řezy recepty, slavnostní zákusky recepty, slavnostní recepty, řezy a zakusky, zákusky a řezy, recepty na zákusky a řezy, amoniové řezy, slavnostní řez, moučníky slavnostní, slavnostnirezy, třené řezy, nejlepší slavnostní moučníky, slavnostní moučník recept

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, vejce, med, mléko, máslo, soda jedlá, máslo, cukr vanilkový, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, mandlové aroma, marmeláda, poleva citronová, rum

Přidat fotografie receptu