Suroviny
Porce: 50-60 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 034 kJ / 6 461 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,71 g |
Tuky | 336,64 g |
Vláknina | 18,40 g |
Cholesterol | 1,49 g |
Sodík | 374 mg |
Sůl | 0,82 g |
Sacharidy | 745,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo rozpustíme, přidáme med, cukr, mléko, vejce a sodu, na mírném plameni přivést k varu a za stálého míchání nechat hmotu zkaramelizovat (bude mírně hnědá, nesmí se ale vařit). Nechat vychladit.
Krok 2: Pak hmotu vlijeme do mouky a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části. Těsto se někdy lepí (asi kvalita mouky), tak trošku mouky přidám. Vyválíme na pečící papír, který jsme si ustřihli podle plechu, dáme na plech a necháme do druhého dne odpočinout, přikryté mikroténem aby neoschlo.
Krok 3: Pečeme na 200°C do červena.
Krok 4: Z vychladlých plátů stáhneme papír, spodní plát potřeme po celé ploše rumem, nádivkou a přiklopíme druhým plátem tak, aby strana, kde byl pečící papír, byla nahoře. Potřeme marmeládou a polijeme citronovou polevou.
Krok 5: Řezy necháme 1-2 dny rozležet.
Krok 6: Krém:
Z mléko,vanilkový cukr a puding uvařit a nechat vychladnout,máslo rozšlehat a postupně přidávat puding. Podle chuti přidáme mletý cukr a mandlové aróma.
Z mléko,vanilkový cukr a puding uvařit a nechat vychladnout,máslo rozšlehat a postupně přidávat puding. Podle chuti přidáme mletý cukr a mandlové aróma.
Zveřejněno 12. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slavnostní řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/16Qo
Moje poznámka
Slavnostní řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/16Qo
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 11 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 14 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 15 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 18 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 6 minutami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 2 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 9 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 16 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 18 hodinami
Tématické fráze:
slavnostní moučníky,
slavnostní zákusky,
slavnostní moučník,
top recepty na slavnostní moučníky,
slavnostni zakusek,
slavnostní moučníky recepty,
slavnostní moučníky recept,
zákusky a řezy recepty,
slavnostní zákusky recepty,
slavnostní recepty,
řezy a zakusky,
zákusky a řezy,
recepty na zákusky a řezy,
amoniové řezy,
slavnostní řez,
moučníky slavnostní,
slavnostnirezy,
třené řezy,
nejlepší slavnostní moučníky,
slavnostní moučník recept
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
vejce,
med,
mléko,
máslo,
soda jedlá,
máslo,
cukr vanilkový,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
mandlové aroma,
marmeláda,
poleva citronová,
rum
Komentáře (9)