Suroviny
Porce: kolem 20 kousků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 039 kJ / 1 921 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,54 g |
Tuky | 28,68 g |
Vláknina | 11,20 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 424 mg |
Sůl | 1,59 g |
Sacharidy | 364,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce vyšleháme s cukrem na nejvyšší obrátky ručního šlehače do pěny, pak už jen vařečkou vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem.
Krok 2: Dáme na pečící papír, na 2/3 plechu(běžného) a upečeme-je to tak za 15 minut, podle trouby.
Krok 3: Mezitím si uvaříme pudink se zbylé šťávy z kompotu kterou dolijeme do 400 ml mlékem. 200 ml dáme vařit a v dalších 200 ml rozmícháme pudinkový prášek. Hotový pudink dáme vychladnout.
Krok 4: Po vychladnutí přidáme k pudinku tvaroh, vanilkový cukr, 2-4 lžíce cukru, prošleháme a natřeme na vychladlý korpus.
Krok 5: Na krém poskládáme pokrájené ovoce na menší kousky.
Krok 6: Navrch dáme připravenou, trochu prochladlou a bezbarvou želatinu, kterou pěkně rozetřeme na ovoci
Krok 7: . Pak krájíme na čtverce.
Zveřejněno 12. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Průhledný moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/08OG
Moje poznámka
Průhledný moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/08OG
Nejnovější recepty
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru
Přidáno před 12 hodinami
Chorvatská blitva
Přidáno před 13 hodinami
Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone
Přidáno před 18 hodinami
Salát s čočkou, červenou řepou a kozím sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka z červené řepy s jablkem
Přidáno před 22 hodinami
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno 21. 10. 2024 18:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Pět kroků k dokonalé houbové omáčce: Krémovou konzistenci zajistí smetana ke šlehání, o vynikající chuť se postarají hříbky
Čeští a moravští vinaři bodovali v Německu. Z klání Mundus Vini letos přivezli 16 medailí, nejúspěšnější byla společnost Bohemia Sekt
Jakou mouku dát do kynutých buchet: Cukrář Maršálek radí, která je nejlepší a proč je někdy nutné přidat do těsta tekutinu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí dietní roládky
Fitulka před 12 hodinami
Pikantní zelný salát
Fitulka před 12 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
Fitulka před 12 hodinami
Poctivá kulajda s liškami
Fitulka před 12 hodinami
Holandské řízky
Milades před 13 hodinami
Sirup z rýmovníku
Radka61 před 16 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
Veronika.Hrozna před 16 hodinami
Budějická zelnice
TondaJ před 18 hodinami
Špenát II.
boxerka69 před 18 hodinami
Pečené sýrové bramboráčky
Janicax před 20 hodinami
Tématické fráze:
merunková buchta s rosolem,
oblíbené moučníky,
jahodová buchta s rosolem,
buchta s ovocem a rosolem,
pruhledni kolac,
piškotová buchta s rosolem,
meruňková buchta s tvarohem,
oblíbený moučník,
pruhledny kolac s ovocem,
jahodova buchta s tvarohem,
pruhledna buchta,
smetanové pokušení s ovocem,
průhledný koláč,
moučník - š´táva z kompotu +pudink,
piškotová buchta s ovocem a rosolem,
moučník s banánem,
merunkova buchta s zele,
merunkova buchta z rosolem,
buchta s ovocem navrchu,
skleněné řezy s jahodama a želé
Suroviny:
vejce,
cukr,
cukr vanilkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kakao,
pudink smetanový,
mléko,
šťáva z kompotu,
cukr vanilkový,
tvaroh měkký,
cukr,
želatina
Komentáře (7)