Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grahamový kváskový chléb

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Klara

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 450 kJ /
2 259 kcal
Bílkoviny70,23 g
Tuky33,48 g
Vláknina22,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,51 g
Sůl16,00 g
Sacharidy407,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Krok 2: Po signálu přidáme vločky a semínka. Krok 3: Pečeme na celozrnný program.

Zveřejněno 13. 3. 2010

Poznámka autorky Marie Klara

Díky kombinaci kvásku a kvasnic a přítomnosti solamylu kyne dobře i bez cukru.

Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak raději 10 až 12 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grahamový kváskový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BrOn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grahamový kváskový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BrOn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Reny, zavařovačka není nutná, stačí jakákoli větší skleněná či hliněná nádoba. Moji rodiče používají skleněný džbán na pivo, já keramický hrnec s nedoléhající pokličkou. Hotový kvásek dokrmuji jednou až dvakrát denně hrnkem žitné mouky a hrnkem teplé vody. Podle toho, kolik ho zrovna potřebuji.

Diky za rady,to bych mela zvladnout... ;-)nejvetsi problem bude se zavarovackou....tady je tak akorat od okurek ta bezna velikost,ale nic vetsiho....no ale nejak si poradim....:-K

Reny, kvásek jsem si také vyrobila sama podle stránek www.kvaskovychleb.cz a od té doby, co jej mám, už bez něj vůbec nepeču. Chleby s kváskem jsou mnohem chlebovější a také zdravější.
Všem děkuji za uznání. Pekárnu mám teprve od posledních Vánoc, stále se učím. Průběžně jsem začala používat kromě semínek, která miluje moje dcera, třeba vločky (hodí se na zahuštění řidšího těsta), otruby a syrovátku (pro zdraví) nebo naposledy solamyl - prý zlepšuje kynutí. :-)

reny - tady máš např.od cathleen - to je tady naše odbornice na pečení http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/ :-)

Tohle vypada naramne,ale nettusim,kde na Islandu sezenu kvasek a zda tady vubec pouzivaji....:-( mistni chleby nekupuju,jsou divne...tak si pecu sama a moji kluci je maji radi...zvlaste ten starsi(8 a pul) je rohlikovej....:-)) jestli se da ten kvasek vyrobit,tak prosim o radu jak :-K

Marie Kláro, pěknej chlebíček, který mě nutí k vyzkoušení. Máš 4.boda:yes:

:yes::yes::yes:+3.

Vidím nádherný chleba a hned si říkám, to bude Cathleen a nenííí!:-O Marie Klara krása a vítám tě u nás!!:yes::yes: Asi jsem tě ještě nezaregistrovala, tak se dívám, máš opravdu krásné chlebíky!!:-K

Tématické fráze:
grahamový chléb, grahamový chleba, grahamovy chleb recept, recept na grahamový chleba, grahamův chléb, recept na grahamový chléb, grahamový chleba recept, recept grahamový chleba, grahamový chléb z domácí pekárny, recept grahamový chleb, grahamová mouka, recept na kváskový chléb z pekárny, grahamový chléb z kvásku domácí pekárny, grahamův chleba, chléb z grahamové mouky, chléb, kváskový chleba-recept, grahamovy chlieb, kváskový chléb z domácí pekárny, kváskový celozrnný chléb recept

Suroviny:
kvas žitný, voda, mouka grahamová, mouka hladká, olej, sůl, kmín celý, kvasnice, solamyl

Přidat fotografie receptu