Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 208 kJ / 2 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,04 g |
Tuky | 119,56 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 1,65 g |
Sodík | 1,51 g |
Sůl | 3,51 g |
Sacharidy | 242,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Spätzle - mouku,vejce a sůl dáme do mísy a nejdřív smícháme vařečkou, poté vypracujeme ručním mixerem těsto do hladka. Necháme 20 minut odpočinout.
Krok 2: Mezitím si naklepeme maso, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli a špek nakrájíme na kostičky.
Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej a plátky masa osmažíme z obou stran.
Krok 4: Vyndáme, do výpeku dáme osmažit cibuli se špekem dozlatova. Přidáme protlak, vodu, mléko, masox a necháme zhruba 5 minut vařit. Omáčku dochutíme cukrem a smetanou.
Krok 5: Dáme si vařit v hrnci vodu na spätzle a osolíme. Půlku těsta si dáme na prkénko a až se bude voda vařit, nožem začneme odkrajovat malé nudle a házet přmo do vody. Lépe to jde, když je nůž mokrý a prkénko také. Líp to po prkénku klouže a těsto se netahá.
Zveřejněno 14. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Spätzle s masem a omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oZ8N
Moje poznámka
Spätzle s masem a omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oZ8N
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 2 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 12 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 2 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 3 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 3 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 3 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
spetzle,
spätzle s kuřecím masem,
spetzle recept,
špecle s masem,
spätzle a vepřové recept,
spatcle,
špetzle recepty,
úprava těstovin spatzle,
recept na špetzle,
špetzle s kuřecím masem,
spatzlle,
spatzle s masem,
specle s omackou,
spaczle,
špetzle s masem recepty,
sparzle,
spritzle recept,
spatzle s vepřovým masem,
jak varit spatzle,
m. pattle
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
kýta vepřová,
sůl,
pepř,
špek,
cibule,
olej,
protlak rajčatový,
voda,
mléko,
masox,
cukr,
smetana ke šlehání,
mouka hladká
Komentáře (9)