Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oprava sraženého krému

Milé hospodyňky, povedlo se vám zdrcnout krém? Nezoufejte, nemusíte ho vyhazovat, ani připravovat nový. S naším malým trikem vám ukážeme, že náprava je rychlá a nijak složitá. Váš krém tak zůstane i po malé nehodě naprosto perfektní.

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danami

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zhruba 1 cm silný plátek ztuženého tuku rozpustíme. Krok 2: Tuk necháme zchladnout a ještě tekutý ho pomalu zašleháme do krému Krok 3: Krém se krásně spojí a dobře drží i při zdobení. Můžeme tak kousek tuku přidávat, ikdyž krém není sražený.

TIP: Recepty na nejlepší krémy

Zveřejněno 14. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oprava sraženého krému

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w07g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oprava sraženého krému

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w07g

Komentáře (77)

Tímto způsobem jsem ještě sražený krém nezachraňovala, spíše ho lehce zahřeju. Nestává se mně to často, ale stalo se už. Je dobré znát i tento způsob. V minulosti jsem ale malinko 100% tuku přidávala z toho důvodu, že krém byl pak pevnější.

Tak toto jsem opravdu nečekal,zdrcnul se mi Pařížský krém, po použití této vaší vychytávky je opět krásně našlehaný a jemný 👍👍👍👍👍👍

Stačí krém malinko nahřát a vyšlehat a nemusí se přidávat žádný tuk....

Děkuji moc, funguje skvěle a rychle :-). Přesto, že jsem dodržela postup (pokojová teplota vyšlehaneho masla, pomalu zaslehavat vychladlý pudink, který jsem do vychladnutí stále vymíchávala, aby se neudělal škraloup a byl krásné hladký),tak se krém zdrcl. Jsem přesvědčena, že to je máslem. Koupit opravdu kvalitní je dneska kumšt. Už jsem byla vzteklá, že krém vyhodím a je to naposledy, co dělám krémové cukroví. Našla jsem vaši radu, neměla doma ztužený tuk. Po přečtení komentářů jsem celou mísu se sraženým krémem dala nad páru (dělala jsem předtím čokoládovou polevu ve vodní lázni)a šlehala. Během chvilky se krém spojil a je krásně hladký. Dala jsem ven chladit a vypadá, že cukroví je zachraneno:-D. Moc moc děkuji, zdržení cca 2 minuty :-D

Se ztuzenym tukem vyzkouseno u klasickeho masloveho kremu a funguje:yes:. Stejne poslouzi i platek rozpusteneho masla. Zaslehala jsem rozpustene teple maslo do srazeneho tvarohovo masloveho kremu ( proc? :-O...ve spechu jsem totiz smichala tvaroh z lednice s maslem pokojove teploty :-( ) a vysledkem byl hladky a nadychany krem.:yes:-D

Úžasné, děkuji, zachránili jste mi dort ????????❤️

Prosím o radu,nejsem pečící typ,ale rozhodla jsem se upéct dort.Měla jsem do krému přidat změklé máslo,to jsem udělala a to máslo se v krému zdrclo a udělalo hrudky-kousky a je to pěkný hnus!;-( Jde to nějak napravit?Mám tam tři mascarpone a další,tudiz dost peněz v tom je. :-( a je mi z toho smutno.
Děkuji za radu.

Ivet B:
No a četla jste komentáře?:-)
Já ne, :-D ale obvykle stačí krém nahřát (ale nééé až tak, že se máslo /tuk/ roztaví) a znovu šlehat :-)
(v rcp uvedený způsob odzkoušený nemám)

Děkuji za záchranu, nevěřila jsem, je to tak jednoduché :-D:-K

Také se mi čas od času srazí krém, přítel se někde dočetl, že je to teplotou másla, pokud klesne pod určitou teplotu - nepamatuji se jakou, tak se srazí, takže když se mi to stane, tak dám misku s krémem do vodní lázně s teplou vodou a šlehačem šlehám a krém je pak krásně hladký.

Sarka Skodova 20. 10. 2017 11:35
Dekuju za radu taky se mi srazil krem a parada skoda ze jsem to nevedela jeden jsem uz vyhodila.Tak jeste jednou dekuju????????????

Děkuji, poprvé po 20letech se mi srazil barvený krém a opravdu to pomohlo.:yes:

Super, pomohlo. :)

Zuzana hubalkova 18. 12. 2016 11:37
Tisicere diky! V ramci uspor jsem na kremy koupila maslo z tesca (tesco value)... Maslo nejde temer vyslehat a kdyz jsem do nej pridala (jako stokrat predtim) vychlazeny pudink, tak se to okamzite srazilo. Mela jsem temer slzy v ocich. Casovy pres. Rozpustila jsem kousek omegy v mikrovlnce a po lzicich pridavala... Je to zazrak. Na tesco se priste vyprdnu ale vasi radu budu predavat dal.

Dnes jsem využila rady "jak na sražený krém" a musím vysmeknout velkou pochvalu a poděkování...krém jsem zachránila a tím i samotný moučník. Opravdu to funguje :-)

Je to prostě bomba nikdy bych nevěřila že kousek rozpuštěného másla tak pomuže :yes::yes::yes:

Krém se mi někdy taky srazí,takže preventivně zašlehávám vřelé máslo,at se mi nesrazí např.až při zdobení v pytlíku.Ale jednou to stálo zato:vřelý tuk,nahřátí v mikrobábě,následně do mražáku,asi po dvou hodinách-hurá.A to peču asi 25let,takže to není rukama,ale někdy to máslo..i když kupuju do krému to"kvalitnějši". Všem přeji hodně úspěchů bez sraženinek:-).

Prosím ,tato vychytávka lze použit i na tvarohovo -šlehačkoví krém moc děkuji

Michala: Tak to opravdu nevím. Tvarohovo - šlehačkový krém se mi ještě nikdy nesrazil :-)

Tak to nemá chybu, už jinak krém neopravuji.:-)

Jarka:velký dík paní Jarko, za ztužovač!!!!! Peču často asi 25 let, občas se to stane, hlavně když člověk pospíchá... a paní Petře Dokonalé ťuk ťuk - přeji aby měla ztužovač po ruce....;-)

Mockrát děkuji za tip, z katastrofy zase krásný krém. Pohodové Vánoce a jen to nejlepší v novém roce.

Já používám k nápravě sraženého krému dětskou instantní kašičku s myšičkou, nebo i bramborovou kaši v prášku. Obojí vsákne přebytečnou vodu a na pečivu to zase až tak není cítit. :-p

mám vyzkoušeno- přidat ztužovač šlehačky a krém se krásně spojí :-)

Všelková Marie 19. 12. 2015 19:07
Ale je třeba opravdu kvalitní máslo ne tuk,nebo náhražku, jinak krém neztuhne.Lijeme do krému horké máslo,a jestli je kvalitní máslo tak krém ztuhne.

Mě se ještě nestalo, že by se mi krém srazil. Ťuk ťuk :-D

Olga Cermakovao 9. 12. 2015 20:52
Je mi 60let.V životě už jsem se něco napekla ale mužu dělat podle nejlepších rad,jak vymíchat sražený krém a nikdy se mi to nepovedlo.A že jsem si s tím vyhrála.Tak ted nevím jestli jsem tak blbá,ničemná nebo já nevim jaká že všem to jde mne ne.Tak děvčátka radší na to vymíchani nekteré moc nespolehejte.;-)

Kamila Kvasničková 3. 12. 2015 20:03
Ja zrazený krém pomaly zašľahávam tak 1/4 masla izbovej teploty a tiež sa krásne spojí

Andrea Bartolenova 16. 9. 2015 07:29
Ked nemate poruke stuzeny tuk staci zohriat pol.lyzicu oleja a horuci vmiesat do kremu krem sa krasne spoji

Před chvílí jsem myslela, že mně trefí ze sraženého krému :-// ale ted rada s tvrdým tukem pomohla dík :-)

Když se mi srazí krém tak ho krátce zahřeji v mikrovlnce a pak ho opět vyšlehám dohladka ;-)

Dneska poprvé vyzkoušeno, krém se podařilo perfektně opravit, ale cítím v něm dost ten ztužený tuk:-8

Jsem ráda, že se krémy daří napravit a přeji všem kuchařinkám a samozřejmě i kuchtíkům mnoho úspěchu i v novém roce 2015 :-*

díky za nápad,sražený krém byl mojí noční (a častou ) můrou ;-(, ale díky tomu to typu se už krému nebojím.

neměla jsem v lednici ten tuk,tak jsem HOP NEBO TROP rozehřála čokoládu a : BINGO, krém se napravil taky :yes:

Daniela74 17. 12. 2014 14:59
Tak mi tento TIP právě krásně zachránil karamel. krém na vánoční rohlíčky :-K, díky moc. :yes:

Dekuji za vyborny napad. Delala jsem domaci medovnik a krem nevysel, az po Vasi rade byl a je perfektni. Nebude ostuda.
Zdravi Nadia - USA

no, ale řekněte mi, kdo má v lednici 100% tuk :-D já to docela švindluju a když se mi teda krém srazí, nasypu tam nějaký kousky, třeba namleté mandle a nic není poznat :-D ;-) vím, že to není úplně "košér", ale peču jen pro rodinu ke kafi ;)

take se me srazil krem moc me to vadi:-(( :-//zatuhne bez oprav

Jupííí, karamelový krém pro zítřejší velikonoční koledníky zachráněn :-), krém jsem nahřála, opatrně párkrát s přestávkami promíchla šlehačem a je hladký :yes:.

Lenka (neregistrovaný/á): je to fakt o rychlosti, čí spíš pomalosti, náprava se povede, ale musí se to dělat opravdu velmi pomalinku, jak se zrychlí, je to špatně. Přečti si ostatní komentíky

tak jsem asi trdlo, ale můj krém je pořád na prd. Když přidám tuk, chvíli to vypadá líp a pak se to zase vrátí tam, kde to bylo. AAACHCH jooo!:-(

Děkuji za skvělou radu, v pátek jsme dělali s manželkou dceři dort a samozřejmě se nám krém srazil. Vaše rada pomohla, krém zachráněný a oslava proběhla v sobotu bez ztráty kytičky.:-K

Trochu instantní krupicové kaše vše napraví a krém ještě zhoustne.:-))

Kucharinka 21. 12. 2013 22:12
Juchu ja byla na pokraji sil....Trozku ohrala a je to dobre akorat michat nez vychladne..
:yes:

Milé cukrářky, je právě skoro půlnoc a já jsem dodělala jeden z dortů, který dělám spolužačce na oslavu narozenin jejího manžela. No, a co se mi stalo? Srazila se mi šlehačka do kubánského dortu!!!;-( Pomohl mi německý zázrak. :-):-))Jmenuje se to "PARADIES creme". Prodávají to v Německu mezi pudinky snad v 8 příchutí.Přidala jsem jej do pařížské šlehačky a je to vynikající!!!! Na 4 šlehačky jsem dala 2 sáčky toho zázraku. Doporučuji!!!

Úžasná rada :yes: dnes peču dost na objednávku a jako na potvoru se mi srazil krém a tímto jsem to napravila :-))

Huráááááááááááááá. Spojil se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

petula:asi tuším, opravdu přidávat velmi velmi pomalinku, to holt chce fakt trpělivost. Jinak si přečti komentík Helly z 15.3.2010 (8. od spodu), protože to tak dělám léta a jde to. Ale hlavně opravdu pomalu.

tak mě to nějak nepomohlo... :-( nevm co jsem delala spatne.:-(

senky:souhlasím :yes::yes:

hanahcotton: přesně takto se opravují a zpevňují krémy i u nás doma už od dob babičky:-):-):yes:

Já přidávám 100% tuk do všech krémů:yes:, cítit rozhodně není a navís krém lépe drží tvar:yes::yes:Pokud se stane, že se krém srazí, stačí nahřát nad párou a znovu vyšlehat.....;-):yes: Hlavně krém nevyhazujte...je to škoda....;-):-K

Uff...Velké Děkuji!! :-8:-8

Už 10 let dělám úžasný zákusek s úžasným krémem. Vždy se mi povedl. Vůbec mě nanapadlo, že se nepovede, až dnes, když mám opravdu časový "pres". Krém se srazil. A Váš návod na opravu zafungoval stoprocentně. Moc děkuji. Nechte si to patantovat.www.toprecepty.cz/recept/10958-oprava-srazeneho-kr...

Tak dámy. Dělal jsem karamelový řezy a samožřejmě, že se srazil;-(;-(;-( Ale na vaši radu jsem dala ejhle pomohlo to... TAkže děkuji :-D:-D:-D

Ahojky,
podle tetčiny rady jsem sražený krém mixovala ve vodní lázni, dokud se máslo nerozpustilo. Poté jsem ho vždy po chvilce trochu promíchala mixérem a krém se spojil. Minulé Vánoce jsem takhle vyhodila 2 krémy. Kdybych to tenkrát věděla trubka, mohla jsem si ušetřit nervy :) :-p

dělám dort s přítelkyní a taky se nám srazil krém ale teď už je v pohodě ;-):yes:

Souhlasím s tajajou. Kousek 100% ztuženého tuku v krému doopravdy cítit není.:-) Zatím jsem tuhle popsanou fintu při sraženém krému nepoužila, protože sražený krém nahřívám jako Hella. Kousek 100% tuku ale přidávám do krému na cukroví, kde se krém nanáší nahoru.;-) Krém velice dobře drží tvar a ani v teple se neroztéká. Žádná pachuť 100% tuku cítit není.:-) Danami, posílám +15.:yes:

Letí bodík a mockrát děkuji za záchranu mého dortíku, super fígl :-K:-K:-K

Mě se to stalo minulý týden, poprvé v životě. Jedna návštěva se ohlásila na sobotu, druhá na neděli. V pátek jsem dělala řezy a znáte to, když si jo, dáváte záležet, něco se nepovede. Já krém nahřála a spravilo se to. Tohle je dobrý nápad:yes::yes::yes: Pro podruhé, co kdyby:-?

:yes::yes::yes::yes::yes:Dobrá rada se vždy hodí a tak přidávám 12 bodík.

I mi se už tenhle recept moc hodil!!:-8

:yes::yes::yes::yes:

Teri, díky za připomenutí :yes::yes:

Tak dnes sa mi podarilo zraziť krém, tak mi treba, nemala som sa ponáhľať :-D:-D:-D Spomenula som si na túto radu a vyskúšala. Funguje bez chybičky a žiadnu chuť ani pachuť stopercentného tuku v takom malom množstve v kréme necítiť.
Vďaka za radu. ;-) + 9

tohle je super nápad... dělám Míša řezy a nějak jsem se zapomněla a šlehala moc dlouho a ejhle... najednou tam byly hrudky... zkusila jsem to nahřát a ono se to fakt spojilo... teď je v lednici a čekám co udělá až se vychladí, jestli bude dost tuhý nebo ne... každopádně díky moc za radu!!!:-K

Ono to nahřívání chce trochu cviku. Krém se nesmí rozehřát, jen se má začít "odlepovat" ode dna a hned míchat, využít jen toho nahřátého dna. Ale to si musí každý sám vyzkoušet.

Zkoušela jsem i to nahřívání krému, ale je potom dost řídký a po opětovném ztuhnutí má takovou divnou konzistenci, moc se mi to neosvědčilo. A pokud se přidá toho tuku opravdu málo, pak v krému není ani cítit.:-p:-8

Protože nemám ráda pachuť ztuženého 100 % tuku, tak tuto možnost využívám vždy až jako poslední. Pokud vidím, že se mi krém začíná srážet, tak je to téměř vždy rozdílnou teplotou surovin - máslo (tuk) má jinou teplotu než pudink (moučná kaše), kterou krém "nastavujeme". Proto nejdříve zkusím "sražený " krém trochu nahřát. Nejlépe je dát dno mísy s krémem do horké vody (třeba si napustit vodu do dřezu) a počkat, až se ode dna začne krém malinko rozpouštět. Pak ho začnu znovu z jedné strany šlehat tak, že to rozpuštěné po částech přibírám. Většinou se krém spojí a vyšlehá do hladka. Pokud tohle ale nezabere a krém se dál sráží, pak rozehřeju ten tuk a né horký, ale dost vlažný ho velmi tenkým pramínkem přilévám.Vždy postupujeme tak, že tuk lejeme na jedno místo a postupně sražený krém přibíráme. Překvapilo mě, že jde takhle napravit i krém na Izidora, který je přece jen odlišný, protože "nastavovadlem" jsou vejce. Ale problém sraženého krému je - pokud jsme použili kvalitní suroviny (za většinu umělých tuků nelze dát ruku do ohně a já je na krém nepoužívám) je skutečně jen ta rozdílná teplota.

Někde jsem četla, že sražený krém může napravit i teplá šlehačka, píši to sem, protože ta je doma v ledničce častěji dostupná a také přidávám bod, protože dobrých rad není nikdy dost. :yes:;-)

tak ja mam taku radost z tohoto *receptu* :yes:

ajajaj, Papriko, je mi líto, ale z másla už šlehačku neuděláš;-(:-(:no:
a co to zkusit dát do menšího mnořství mléka, mírně nahřát, rozmixovat, nechat vychladit v kednici a druhý den znova ušlehat. Mám takový pociz, ře se takhle kdysi dělala falešná ělehačka :-)):-))

:yes::yes::yes: ... a nemáš něco na zdrcnutou šlehačku? Já jsem už nejednou šlehala a šlehala a najednou koukám :-O ... a já stloukám máslo :-(:-( :-D:-D

danami, ani nevíš, jakou mám radost. Mi se krém srazí skoro vždy. Děkuji a příjmi bod!!:-):yes::yes::yes:

Přidávám bodík, není to zase tak dávno, kdy jsem pekla první dort..jj, obvolala jsem kamarádky a přesně tato rada pomohla.;-)

Dobrý nápad pro začátečníky...co bych za něj dala kdysi dávno :-8:-)) teď dávám prvního bodíka ;-)

Tématické fráze:
zdrcnutý krém, sražený pudinkový krém, jak na zdrclý krém, sražený tvarohový krém, co se sraženým krémem, co dělat když se srazí šlehačka, sražena šlehačka, co dělat se sraženým krémem, sražený pudinkovo máslový krém, zdrclý krem, jak zachránit zdrcly krem, sražená pařížská šlehačka, sražený pařížský krém, zdrcnutý máslový krem, sražený krém do dortu, zdrcnutá šlehačka, jak napravit sraženou šlehačku, zdrclý máslový krém, hrudky v krému, jak opravit zdrclý krém

Suroviny:
tuk ztužený

Přidat fotografie receptu