Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečné dvoubarevné řezy - Anička

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 114 kJ /
5 046 kcal
Bílkoviny99,02 g
Tuky286,68 g
Vláknina50,10 g
Cholesterol 990 mg
Sodík 671 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy482,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku promícháme s práškem do pečiva, prosijeme na vál a přidáme cukr a uděláme důlek. Doprostřed přidáme žloutek, vodu, rum. Krok 2: S částí mouky vymícháme vidličkou kašičku, pak přidáme tuk (nastrouhaný) a ručně zpracujeme na hladké těsto. Pracujeme rychle, aby se nám těsto v rukou moc nezahřálo. Krok 3: Těsto si rozdělíme na dvě poloviny a necháme chvíli odpočinout. Krok 4: Mezitím si oloupeme jablka a nastrouháme (na slzičkovém struhadle) do mísy. Krok 5: Přidáme cukry, kakao, ořechy a jako poslední dáme rozšlehaná vejce s bílkem. Krok 6: Z těsta si vyválíme plát, vložíme na plech (já měla rozměr 31x21cm) s peč. papírem a trošku přizvedneme okraje nahoru, aby se nám šťáva z jablek nevylila pod těsto. Krok 7: Pak na těsto rovnoměrně navršíme jablečnou směs a přikryjeme druhým vyváleným plátem těsta - tady okraje zasuneme směrem dolů. Krok 8: Vrchní plát párkrát opatrně propícháme a plech vožíme do vyhřáté trouby na 175°C. Pečeme asi 30-35 min.do bleda. Krok 9: Po vychladnutí lze koláč potřít čoko polevou a posypat ořechy a nebo jen ocukrovat.

Koláč je díky jablečné směsi krásně šťavnatý a pakliže se nesní hned,vydrží takový i několik dní.

Zveřejněno 15. 3. 2010

Poznámka autorky mirca75

Tento recept na koláč jsem podědila po mé babičce-která ho má od jakési kamarádky Aničky.Jako dítě jsem tenhle koláč milovala a zůstalo mi to dodnes.

Cukru do jablek dávám méně,ale záleží na sladkosti jablek.

Do plňky lze přidat i rozinky.Pokud se použije do jablek ještě skořice,pak je koláč chuťově někde úplně jinde a podle mě už to není ono - i když dobré je to pořád.

Pekla jsem na plechu s vnitřními rozměry 31 x 21cm.

Vím,že jablečných koláčů je zde mnoho,ale s touhle jablečno-vaječnou plňkou jsem nenašla.A věřte,že jsem hledala dlouho.Pakliže jsem ho přehlédla a je tu,tak samozřejmě poprosím o smazání tohoto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné dvoubarevné řezy - Anička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GRWr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné dvoubarevné řezy - Anička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GRWr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

udělám jako roládu :-) Díky za tip-čokoládových receptů není nikdy dost ;-)

Věrka R. 17. 10. 2011 11:17
Zajímavý recept, ještě jsem takovouhle náplń nikdy nejedla a může to být moc dobrý, píšu si.

výborné moc chutnají :-p

Jeee tohle je tak krasny ze to musim udelat!Uplne si predstavuju tu chut:yes:

To je jasný, že každému chutná něco jiného :-) Manžel miluje kakaové buchty, ale asi né kakao na ovoci....I tak děkuji za recept, těsto budu na 100% používat. Mňam :-p

MrazovaJa:-)mrzí mě,že vám nechutnal (asi nejste kakaové typy;-)),ale jak se říká sto lidí - sto chutí.Já vím,že je to bez jakéhokoliv koření jen chuť těsta,jablek a kakaa,ale mě právě tahle "obyčejná" chuť neobyčejně chutná;-).No a pakliže se místo něj dá jen skořice,tak to bude vlasně jen takový štrůdl,v jiném těstě:-/.Ale jsem ráda,že se ve vašem příspěvku objevilo slůvko - příště;-).

Sara Kolopa:-)děkuju moc za vyzkoušení a jsem ráda,že vám chutnalo.Těsta je opravu málo,ale my ho takto máme rádi - tenké těsto a šťavnatá náplň;-).

Moučník jsem upekla, ale nikomu nechutnal. S těstem se krásně pracuje, po upečení nemá chybu. Je krásně nadýcháné, lehoučké...Ale vše zkazilo to kakao v náplni! Takže příště místo kaka dám raději skořici....:-p

Tak jsem o víkendu vyzkoušela. Těsta bylo opravdu málo, a to mám také menší plech, udělala jsem tedy ještě z jedné dávky na vrchní plát. Do náplně jsem dala ještě navíc skořicový cukr. Bez nahrubo namletých ořechů by to myslím nebylo ono. Spodní těsto jsem potřela slabě marmeládou... Bylo moc dobré, lehké, dávám bodík.:yes:

Marundo:-) děkuju a jestli vyzkoušíš,budu moc ráda.
Jen prosím toho co přidal podobný recept - v čem jsou řezy Den a noc podobné s mými?Myslím,že by bylo nejdřív vhodnější si recepty přečíst a teprve pak "zpodobňovat".

supr recept, mamča dělá také, ale bez kakaa. Já zkusím ten Tvůj a s kakaem, ale bez ořechů. V tomto koláči mi nějak ořechy tu chuť kazí. Ale Tobě dávám za :yes:

Janana:-)děkuju za upozornění.Už jsem ho do surovin dopsala.Já ho v receptu po babičce napsaný mám!.

Miruš, vypadají moc hezky a jedle:yes:

Mirečko, veľmi pekné! +

Jedním slovem nádhera, moučník, který musí skvěle chutnat a fotky, které to dokazují, takže Miri za bodíček.

:-) Recept krásně popsaný, ale co ten prášek do pečiva??? V surovinách není, já bych ho tam nedávala, v receptech po babičkách zpravidla není. V postupu uvedený je. :-D:-))

Miruš, paráda, jako vždycky:yes::yes: a cením si toho, jak to máš krásně podrobně popsané i s těmi rozměry plechu:yes: takhle si představuju správně napsaný recept:yes::yes::yes: +

michsamant 15. 3. 2010 17:24
Mirka, bola som kupit jablcka a zaliezla som aj do obchodiku s alkoholom a kupila rum :-p tak cez vikend budem piect tvoj kolacik, uz sa tesim, dufam,ze sa podari...mnam jablckovy

mirco - výborný koláč a nádherné fotky:yes::-)+

Miruš :-) - máš to moc krásné a určitě moc dobré:-p:-p, jako vždycky. Trochu mi to připomíná moji zahradu :-D:-D (už jsme zase pod sněhem). ;-) :yes::yes:

:-):yes: dobre, skusim najprv tvoj bez skorice a inokedy so skoricou

Moc děkuju za milé komentáře:-).JanoR:-)já myslela,že už máš poslední model i s podavačem:-)).Špagetko:-)těší mě,že jsme si pochutnávali ve stejný den na té samé dobrotě:-8;-).
Miško:-)skořici tam samozřejmě dát můžeš,ale pak jsou ty řezy úplně o něčem jiném.Takhle je to prostě jen chuť těsta a jablek a není to ničím jiným ovlivněno;-).Schválně to zkus posypat jen půlku řezů a pak dej vědět;-).Přemýšlela jsem už při psaní rcp.jestli to mám přidat do poznámky a koukám,že tak dodatečně učiním;-).

Něco podobného jsme taky doma pekli.Je to moc dobroučké.Dávám boďana a fičí to do oblíbedných. Miri díky :-):yes:

Mirka este otazka, mozem dat do plnky skoricu?

ak tu uz takyto recept je, prosim nemazte tento, ja chcem robit tento a chcem aj vidiet tie fotky ako to ma vyzerat..dakujem

Miru - tohle dělá mamka a je to super, že jsem to nevěděla a včera u našich neměla foťák ;-) :-p:-p:yes::yes:

:-Knádhera..jablka v křehkém těstu..:-p:yes:

michsamant 15. 3. 2010 12:45
Mirka, ty si uplne uhadla co lubime! Ukladam, urcite upeciem!

Krasa:-O,to budu muset vyzkouset;-)+3:yes:

No, díky, nabídněte si:-(, musím si nějak vylepšit počítač:-)):-)) Mirko, nádhera, jako vždy;-):yes:

Tématické fráze:
jablečné řezy, dvoubarevný jablečný koláč, dvoubarevné řezy, jablečná buchta dvoubarevna, dvoubarevná jablečná buchta, dvoubarevné jablkové moučníky, dvoubarevný koláč s jablky, dvoubarevna buchta s jablky, recepty na jablečné řezy, jablečný koláč dvoubarevný, recepty babičky aničky, dvoubarevny jablkovy kolac, dvoubarevné řezy s jablky, dvoubarevné jablkové řezy, jablečný dvoubarevný koláč, výborné jablečné řezy, jablečný koláč recepty, jablečné řezy recept, kuckarka babicky anicky, top moucniky anicka

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, tuk, voda, žloutek, cukr vanilkový, rum, jablko, vejce, cukr, cukr vanilkový, kakao holandské, ořechy, mandle plátkové

Přidat fotografie receptu