Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska v bramborové krustě

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Snadný

Suroviny

Porce: 3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 395 kJ /
333 kcal
Bílkoviny21,28 g
Tuky13,79 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 283 mg
Sodík 517 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy29,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety necháme rozmrznout a pokapeme trochou citronové štávy. Krok 2: Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do osolené vody. Krok 3: Až budou měkké, scedíme a rozšťoucháme na kaši. Krok 4: Přidáme bramborovou moučku, vejce, sýr, citronovou štávu, petrželku a osolíme, opepříme a přidáme trochu muškátového oříšku. Vše pořádně promícháme. Krok 5: Filety osušíme, bramborové těsto rozdělíme na 3 díly a filety stejnoměrně zabalíme do kaše. Krok 6: Rozpálíme si na pánvi olej a filety z obou stran opečeme do zlatova. Raději pomaleji.

Zveřejněno 19. 3. 2010

Poznámka autorky lemarti

Já ty filety nejdřív navršila kaší na jedné straně, dala na pánev a dodělala zbytek, aby maso při překládání na pánev nevypadlo:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska v bramborové krustě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/99A8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska v bramborové krustě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/99A8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Receptík použit s výborným výsledkem. Jen s malou odchylkou v postupu a myslím, že k užitku. Brambory jsme vařili ve slupce a za tepla oloupali a jemně nastrouhali. Těsto má pak lepší konzistenci, lépe se obaluje a dá se dobře nanést najednou oboustranně.:yes:

Tak tohle musím určitě vyzkoušet, na tom řezu:-O úplný výstavní kousek;-):-K

:-O:yes::yes:

:-K Moc zajímavý recept a krásná fotka :-O:-K:yes:

taky prideluji bodik a uz vim,co uvarit v nedeli....ryb mam plnej mrazak primo z more od kamarada-rybare....;-):yes:

:yes:+7.

:yes::yes:+6

Paráááda :-) :yes: +5

Urcite vyzkousejte,nato ze ja ryby moc nemusim,tak jsem si pekne mlaskala:-D:-D

krasne, vyskusam :yes:

Lemarti:-),tak to je paráda:yes:.A protože znám rybu pod podobnou peřinkou (zapečenou),tak posílám boďku ihned a tvou verzi ukládám;-).Už se na to móóóc těším:-p.

Tohle vypadá nááádherně!:yes::yes:

Tématické fráze:
krusta na ryby, treska recepty, ryba v bramborové krustě, maso v bramborové krustě, treska v bramborové kaši, treska s bramborem, treska recept, treska s kaší, ryba v bramborovo sýrové krustě, ryby v bramborové krustě, treska v bylinkové krustě, jak se dela krusta, treska z kasi, filet v bramborovem těstě, treska v sýrové krustě, treska v kaši, treska na bramborách, treska na bramborech, treska v bramborovém těstě, treska s bramborami

Suroviny:
filet z tresky, šťáva citronová, brambory, moučka bramborová, vejce, sýr eidam, petrželka, sůl, pepř, ořech muškátový

Přidat fotografie receptu