Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chuťovky z tuňáka

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 40 - 45 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Konzervu tuňáka otevřeme(ne úplně)a necháme vytéci šťávu z tuňáka.(co možná všechnu !!) , vkloíme a vidličkou rozrušíme kousky. Krok 2: Na tuto hmotu nastrouháme(na jemném struhadle) stejné, ale i větší množství čerstvého celeru. Krok 3: Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a přidáme žlutou naši hořčici. Krok 4: Vše dobře promícháme a případně trochu osolíme a opepříme. Krok 5: Vmícháme kvalitní majonézu a necháme v chladu alespoň 2 hod odležet(je to důležité). Použijeme na clebíčky nebo chuťovky.

Zveřejněno 20. 3. 2010

Poznámka autora Vaclav Fronek

Já na chuťovky nejraději používám malé bagetky, které před nátěrkou jemně potřu pomazánkovým máslem, stejně jako chlebíčky/těsto nepřijme vlhkost a vydrží i do druhého dne). Na chuťovky už na zdobení postupuji tradičně a nakládám, rajče, vajíčko, okurku, - na některé dám tavený sýr se sardelkou a ozdobím petrželkou, na některé dám po špetce parmazánu. Každý jak má rád. Vyjde cca 40-45 chuťovek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chuťovky z tuňáka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZnA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chuťovky z tuňáka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZnA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

je výborná!

Mooooc dobrá.

Pomazánku jsem dělala k večeři. Je moc dobrá!

:-K:yes::yes:

:yes::-K

:yes:+4

Pravda - do falešného humra se dává syrový celer i mrkev, na to jsem zapomněla. Ale tady v té kombinaci s tuňákem mně to překvapilo. Musím to zkusit, ale nemám teď doma celer.:-(

Už je doplněno. Celer je syrový. Syrový používámi i na falešného humra. Jinak vařenej moc nemusím, zvláště k jaru. Už je dost aromatickej. Václav

Market, myslím, že urřitě. Už jsem něco podobného dělala a syrový celer je skvělý právě v pomazánkách;-) Jen já bych si místo té majonézy dala třeba bílý jogurt.:-p

Václave :-O - ten celer je syrový :-?

Vašku, to se mi moc líbí s tím celerem!!:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
čerstvý tuňák recepty, chuťovky, syrový tuňák, chuťovky s tuňákem, tuňák ve vlastní šťávě recepty, zdobení chuťovek, co z tunáka, recepty z čerstvého tunáka, čerstvý tuňák recept, pomazánky na chuťovky, tuňák čerstvý recept, chutovky recepty, jednohubky z tunáka, tunák ve vlastní štávě recept, tuňákové chuťovky, čerstvý tuňák, tuňák syrový, syrový tuňák recepty, co z tuňáka ve vlastní štávě, recept na tunaka

Suroviny:
tuňák ve vlastní šťávě, cibule, celer, hořčice plnotučná, majonéza, pepř, sůl, citron

Přidat fotografie receptu