Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrachový krém s česnekovou bagetkou

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Hrách několikrát propláchneme a ve vodě necháme cca 12 hodin nabobtnat. Krok 2: Opláchnutá uzená žebra (použil jsem křížové kosti a kost od kotlety) dáme vařit, po hodině přidáme namočený hrách i s vodou. Po další hodině vytáhneme uzené kosti. Krok 3: Vývar dosolíme, přidáme nastrouhaný česnek, mletý pepř, rozemnutou majoránku a vaříme další půlhodinu. Vývar odstavíme a ponorným mixérem vytvoříme krém. Krok 4: Pokud jsme neodhadli poměr hrách - voda a polévka je řídká, dáme znovu na plamen, přidáme záklechtku z vody a hladké mouky a necháme chvíli provařit. V opačném případě hrachovou kaši taky postavíme na plamen, naředíme do krémové konzistence vodou, dochutíme a necháme chvíli probublat. Krok 5: Přidáme obrané a nakrájené maso z uzených kostí a můžeme servírovat. Krok 6: Podáváme s teplou česnekovou bagetkou. Bagetku podélně rozkrojíme, na pánvi s rozpuštěným máslem dorůžova osmažíme a potřeme (jako topinku) stroužkem česneku.

Zveřejněno 20. 3. 2010

Poznámka autora Jenda1

Včera jsme s Amalenkou byli odpoledne na rožnovském velikonočním jarmarku a já ve stánku uviděl nádherné uzené kosti. Okamžitě jsem věděl, jaký předkrm bude dnes k obědu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachový krém s česnekovou bagetkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jYgB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachový krém s česnekovou bagetkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jYgB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

Přidávám bod a dovoluji si fotku:-8 Hrachovou polévku jsem dělal poprvé a moc jsme si pochutnali:yes::yes: Díky za recept:-K

Dnes vaříme určitě bude šmakovat:-p dávám bodík:yes:

Přidávám se k příznivcům ;-), krásná a rozhodně i dobrá polévka...:yes:

Děkuji všem za přízeň:-K.

:-O nádhera :-K moc pěkně nafocené:yes::yes:

Chtela bych být nekdy u vás hostem:-!Poklona:-!:-8

na toto mi dcera urcite povie "uulalaaaa" ako vzdy ked sa jej nieco paci..ukladam si :yes:

Jeníčku, osvědčená dobrota, znásobená masíkem, no to nemá chybu:-!Máš 5.bod:yes:

Přemýšlela jsem, čím by bylo vhodné přivítat jaro, které k nám před chvílí dorazilo. Když jsem viděla tuto polévku, mnoha smyslům lahodící, dovolím si jí trochu vypůjčit a jako uvítací pokrm předložit a pochopitelně bodík přiložit :yes::-p;-):-):-K

:yes::-p:-))

To je :-p:yes:+:-)

Mňam :yes::yes::yes: + 1;-)

No to je ale krásně "masitě" zahuštěná polévka tedy pardon krém.;-);-);-)

Tématické fráze:
polévka hrachový krém, hrachový krém ze smetanou, hrachova polivka, hrachový krém polévka, hrachový krém se smetanou, hrachová polévka krém, opékané bagetky, hrachovy, hrachová polévka krémová, hrášková polévka ze žlutého hrachu, htachovy krem, hrachoví polévka, hrachov polévka, hrachovka recept, hrachovec recept, polevky repcet hrackova, repcety.cz, příprava hrachové polévky krémové s krutony, polévka-hrachový krém, hrachový krém s krutony

Suroviny:
hrách, kosti uzené, sůl, česnek, majoránka, pepř mletý, mouka hladká, voda, bageta, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu