Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Angreštové řezy

Angreštové řezy s čokoládovou polevou jsou lahodným dezertem, který kombinuje svěží kyselost angreštu s bohatou sladkostí čokolády. Tento dezert je ideální pro letní dny, kdy je angrešt v sezóně.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

erca35

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 484 kJ /
3 223 kcal
Bílkoviny70,29 g
Tuky74,90 g
Vláknina25,80 g
Cholesterol 740 mg
Sodík 507 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy554,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko s tukem ohřejeme, vlijeme do mixeru a společně s cukrem, žloutkem a vejci umixujeme mixerem. Krok 2: Prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme rozmixovanou směs a rychle promícháme. Krok 3: Vylejeme na plech vyložený papírem na pečení a rovnoměrně posypeme angreštem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme. Krok 4: Vychladlý koláč nakonec polijeme čokoládovou polevou, kterou jsme zhotovili dle návodu na obalu.

Co dobrého z angreštu

Zveřejněno 21. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Angreštové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DqZ5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Angreštové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DqZ5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

jsou lahodné, osvěžující. Ani ta čokoláda nemusí být. Co se týče kyselosti, doporučuji dávat zrajelší angrešt, je sladší.

ROMANA:Na kyselost jde použít méně angreštu nebo ho oloupat...Jinak taky dělám občas s bílou chutná mi více ;-)

Eriko, tastla jsem recept, jelikož jsem dostala angrešt a nevěděla, kromě kompotu co s ním. Buchta pěkně vyskočila,ale je příliž kyselá, tak jsem ji rozřízla a promazala sladkou marmeládou. Čokoládu jse použila bílou, oku ladí lépe.;-)

Hezký recept Eriko, v létě určitě vyzkouším. :yes::-*

Eriko, angrešt je na zákusky supr, je kyselkavý a dá moučníkům super grády:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
angréštová buchta, buchta s angreštem, buchta s čerstvým angreštem, řez angrestu, angreštová buchta z čerstvého angreštu, buchta z angreštů, angrešt buchta, angreštový řez, buchta z čerstvého angreštu, angrestovy moucnik, angrestova bublanina, angreštový zákusek, buchta z čerstvých angreštu, angrešt recepty, řezy z angreštu, recept na angreštovou buchtu, moučníky z angreštu, buchta angrešt, angreštové recepty, angreštové moučníky

Suroviny:
cukr, kakao granko, tuk, žloutek, vejce, mléko, mouka hladká, kypřící prášek, angrešt, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu