Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nekynutý mazanec z Albert magazínu

Mazanec nemusí být vždy z kynutého těsta. Zkuste připravit náš mazanec z nekynutého tvarohového těsta. Je kyprý a vláčný, plný rozinek a mandlí. Bude vám chutnat a možná se stane stálicí na vašem velikonočním stole.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kovarovah

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 117 kJ /
4 808 kcal
Bílkoviny127,49 g
Tuky201,49 g
Vláknina28,57 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 949 mg
Sůl2,82 g
Sacharidy596,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas předehřejte troubu na 170 °C. Krok 2: Máslo ušlehejte s cukrem do pěny, přidejte vanilkový cukr a ještě minutu šlehejte. Krok 3: Pak k pěně postupně zašlehejte obě vejce, tvaroh, citronovou kůru i šťávu a rum. Krok 4: Zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva a mandle. Dokončete zpracování těsta na moukou posypaném vále tak, aby bylo hebké. Krok 5: Do hotového těsta pak ještě zapracujte rozinky. Krok 6: Těsto rozdělte na 2 poloviny a z každé vytvarujte bochánek. Oba dejte na pekáč vyložený pečícím papírem a jemně na ně seshora přitlačte. Krok 7: Nožem na povrchu každého mazance naznačte kříž, potřete je vajíčkem a dejte je péct. Krok 8: Pečte na 180 °C asi 20 minut, pak snižte teplotu na 150 °C a dopečte dozlatova. Krok 9: Dozlatova upečené mazance nechte vychladnout na mřížce a nakonec je bohatě pocukrujte.

TIP: Jak na mazanec

Zveřejněno 21. 3. 2010

Poznámka autorky kovarovah

Recept je z březnového vydání Albert magazínu v kuchyni. Do těsta jsem přidala ovocný chlebíček a zjednodušila postup - rozinky, chlebíček i mandle jsem zamíchala do těsta před moukou. Z tohoto množství surovin je možné upéct jen jeden mazanec, který se ale bude péct mohem déle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nekynutý mazanec z Albert magazínu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MZKR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nekynutý mazanec z Albert magazínu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MZKR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Těsto mám vyzkoušené:-*. Tentokrát jsem použila napůl Heru a máslo a rozpustila je. Použila jsem robot, nejprve všechny tekuté přísady a pak mouku promíchanou s práškem do pečiva, špetkou soli a cukrem (a ve směsi s rozinkami a mandlemi - tak neklesnou v těstě). Mazanec jsem pekla v dortové formě, vyložené teflonovou fólií, ale tvar mazance jsem zachovala. Jen jsem se bála, aby se neroztáhl na placku:-Q. Dále podle receptu.

S těstem se velmi dobře pracovalo, upekla jsem dva malé mazance. Postup je trochu pracnější, ale výsledek je mňam <3

Vynikající !<3:yes:

:yes:

Uuuuuzasny mazanec, dekuji za recept, :-K:yes::yes:

naprosto skvělý recept, pokažd sklidil obrovký úspěch, doufám že i tenhle rok

Zase inspirace na Velikonoce:-p

Tématické fráze:
albert v kuchyni, tvarohovy mazanec albert, zdravý mazanec, albert recepty, recepty albert, mazanec s práškem do pečiva, jednoduchý mazanec, velikonoční mazanec nekynutý, tvarohový mazanec, mazanec z prášku do pečiva, albert v kuchyni recepty, mazanec s tvarohem, recepty z časopisu albert, nekynutý mazanec s tvarohem, nekynutý tvarohový mazanec, mazanec, velikonoční mazanec albert, mazanec z nekynutého těsta, mazanec tvarohový albert, tvarohový mazanec recept z alberta

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, tvaroh měkký, citron, šťáva citronová, rum, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, sůl, mandle, rozinky, vejce, mléko, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu