Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná bábovka

Pokud si rádi dopřáváte k odpolední kávě něco dobrého na zub, pak doporučujeme vyzkoušet tenhle skvělý recept na dokonalou jablečnou bábovku. Připravíte ji raz dva, navíc je fantasticky vláčná a rozplývá se na jazyku.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janusa

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 136 kJ /
3 857 kcal
Bílkoviny54,74 g
Tuky171,35 g
Vláknina23,16 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 3,65 g
Sůl1,38 g
Sacharidy512,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupejte a nastrouhejte. Krok 2: Cukr prošlehejte s vejci a kakaem. Mouku promíchejte s práškem do pečiva, sodou a skořicí. Krok 3: Jablka, olej, sypkou směs a vaječnou hmotu smíchejte a vypracujte těsto. Krok 4: Nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte v troubě na 180 °C asi 50 minut.

Zveřejněno 22. 3. 2010

Poznámka autorky janusa

Jablka by se dala i nakrájet na drobné kostičky.

Tuto bábovku jsem našla v časopise Překvapení a myslím, že bude chutnat i Vám!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z8g8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z8g8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Podobné moučníky jsou díky jablkům v těstě úžasně vláčné :-K a vydrží jim to do posledního drobečku. Máme je moc rádi :yes:

Moc dobrá, vláčná....přidala jsem kandovanou pomerančovou kůru

Bábovka je opravdu vynikající a vláčná <3. Chutnala celé mé rodině <3

:-)<3:yes::-K

bábovku jsem vyzkoušela a velmi chválím za úžasný recept. peču i jednou týdně, protože je úžasně vláčná a velmi dobrá.....doporučuji vyzkoušet.........posílám jedna hvězda:yes:

Peču ve staré formě po babičce a bábovka je vynikající! Je chutná a vláčná i třetí den .).

Vyborna! Dala jsem 400g nastrouhanych jablek a klidne by jich snesla jeste vic :-) dala jsem navrch 2 hrsti kokosu a ubrala pulku cukru. Zapomnela jsem na hrozinky (ty tam vylozene schazi) takze v tydnu udelam druhy pokus :-D

Můžu se zeptat, kde jste sehnala takovou krásnou formu na bábovku?:-)

Včera jsem jí pekla, přidala jsem ještě rozinky a byla výborná...bohužel se do ní přítel dal a už není :-(

Bábovku znám, dnes jsem pekla, je vynikající a vláčná :-p:-p. Mám sice recept s trošku jinými poměry surovin, kde se navíc žloutky oddělují od bílků, z kterých se pak udělá sníh, ale jinak je to totožná buchta. Opravdu doporučuji :yes::yes: a posílám bodík.

Tak já mám klasickou formu,ale mám ji po mamince mojí zlaté....
Jinak dnes jsem upekla tuto bábovku a dávám bodík,protože dětičky se do ní pustili ještě za tepla a mlaskají.Já jsem taky ochutnala a je opravdu výborná:-p:-p:-p:-p Mějte se :-D

Takovoudle formu na bábovku mám ještě po svojí babičce, taky litinovou.

Moc hezká bábovička - forma :yes: - mám ten samý tvar - v litinovém provedení - kamarádka jí jednou chtěla vyhodit :-S - málem mne odvezli :-D - tak jsem jí zachránila, vyčistila a jsem s ní velice spokojená - hned tak se v ní něco nepřipálí ;-) Stejně jako žížalka - mám jí na zdi ;-)

Jablečných receptů není nikdy dost, ty my můžem :-p. Forma se mi taky líbí ;-)

tak jsem vám přidala i fotečky formy...

Kvalitní kameninové formy se dřív dědily z generace na generaci, já mám jednu formu po babičce, ale nepeču v ní, mám ji vystavenou na zdi:-8:-8

to já taky:-D....nevím co je to za matroš, ale každopádně ta bábovka je po vyklopení úžasně hladká:-8....vyráběl je jeden čas pán ve Staré Huti u Dobříše, už bohužel skončil..měl tam jiné typy forem...škoda

Kameninovou mám taky, ale měla bych strach ji nevymazat!:-D:-))

formu jsem dostala...je úžasná tím, že se NEVYMAZÁVÁ:-)...je kameninová a uvnitř natřená bůhvíčím....mám jí už snad 5 let a pořád funguje....

Jani máš nádhernou formu a bábovka se mi taky moc zamlouvá!!:-p:yes:

Tématické fráze:
jablečná bábovka, jablečná bábovka se skořicí, babovka jablecna, bábovka s jablky, recept na jablečnou bábovku, jablečná bábovka recept, jablečná bábovka hrnková, olejová bábovka s jablky, výborná jablečná bábovka, vlacna jablecna babovka, recept jablečná bábovka, kameninová forma na bábovku, formy na bábovky ve starém provedení, jablečná bábovka se skořicí hrnková, litinová forma na bábovku, recepty na jablečnou bábovku, jablečné bábovka, jablecna babovka, hrnková bábovka jablečná, recepty jablečná babovka

Suroviny:
jablko, mouka polohrubá, prášek do pečiva, soda jedlá, cukr krupice, olej, vejce, skořice, kakao, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu