Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosovo-kefírová buchta

Výborná buchta s příchutí kokosu je vláčná a kyprá díky použití zakysaného mléčného výrobku při přípravě. Bude skvělá, pokud ji ještě na povrchu polijete čokoládovou polevou a posypete trochou strouhaného kokosu.

Hodnocení receptu je 4,6 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 844 kJ /
3 787 kcal
Bílkoviny92,26 g
Tuky158,32 g
Vláknina38,70 g
Cholesterol 558 mg
Sodík 789 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy478,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme všechny suché suroviny. Zvlášť smícháme tekuté suroviny. Připravíme plech. Vymažeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas vyhřejeme troubu na 180 °C. Krok 2: Vše postupně smícháme, nalijeme na plech a upečeme po dobu cca 30 minut v předehřáté troubě. Propečení zkoušíme vpíchnutím špejle, která musí být po vyjmutí suchá. Krok 3: Vychladlou buchtu můžeme přelít čokoládovou polevou a posypat kokosem.

TIP: Jak zdobit moučníky čokoládou

Zveřejněno 4. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosovo-kefírová buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gN3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosovo-kefírová buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gN3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

dělala jsem se zakysanou smetanou, musela jsem těsto trochu zředit mlékem, po upečení jsem namazala povidly rozmíchanými s rumem, polila kakaovou polevou a posypala kokosem. Buchta je sušší.

O rok později - opět došlo na pečení této buchty, jako vícekrát během roku. Použila jsem zase borůvky, ale na čokoládovou polevu nebyla chuť - v poslední době byla víckrát. Zkusila jsem malou změnu - místo prášku do pečiva jsem použila kypřící prášek do perníku, pokladla jsem opět borůvkami a po upečení ještě horkou buchtu posypala oslazeným kokosem, propíchala na mnoha místech špejlí a zalila asi 1/4 l sladké smetany 30%. Nechala jsem v chladu do druhého dne vsáknout a propojit. Výsledek je opravdu vynikající. <3

Buchta je opravdu výborná, už ji nějaký čas dělávám. Včera jsem dostala čerstvé borůvky a zkusila jsem jimi posypat povrch buchty před pečením. Dál jsem postupovala klasicky - čokoládová poleva a když trochu zatuhla, posypala jsem buchtu kokosem. Jelikož ta kombinace nás všechny příjemně překvapila, chci se s Vámi o ni podělit a přidávám fotečku. :-)

Dávám receptu nej hodnocení,já jsem ještě udělala trochu změnu do těsta jsem ruzně pokladla piškoty (dva piškoty spojené marmeládou) a po upečeni jsem propíchala a polila pudinkem -super byla vynikající... rodině chutnalo takže díky za receptík:yes:

Buchta byla výborná! Sladká akorát :-))

5.fox@seznam.czJá jsem pekla kefírovou buchtu na plech často a oblíbená poleva - jako na perník, buchta byla pak příjemně sladko kyselá , samo za podmínek že je dost sladká, četla jsem komentář že je málo sladká dle receptu, nyní se také poohlížím, vlastní recept bohužel již nemám, ale citronovou polevu s cukrem - ještě na teplou buchtu doporučuji, je to osvěžující a hodí se chuťově. Příjemné pečení D.:-p

Těsto není vůbec sladké:/.. Ve většině receptů na kefírovku je mouka ve stejném poměru jako cukr.. Už vím proč. A to jsem dala o něco víc než je v receptu. tak příště.:-/

Tak jsem zvědavá, právě jsem ji vytáhla z trouby. Místo čokoládové polevy jsem použila řídkou část třešňového džemu kteou jsem natřela na ještě horkou buchtu a posypala kokosem. Abych tam dostala něco trochu kyselého ... tak se těším na snídani ... no ... možná ještě dnes ochutnám ... :-8

Luci Dubi 13. 3. 2011 15:47
Opravdu moc dobrá! Dávám podmáslí a 3 vrchovaté lžíce hodně tmavého kakaa:-) Z podmáslí mi přišla lepší.

Kefír je v balení po 500 ml.

miluju kefirovou buchtu!! vyborna vzpominka na detstvi!!
Muzete mi nekdo napsat, kolik ml je kefir?? ziju v zahranici a nemam predstavu....250 ml??:-O dekuju!!!!

Lidičky, dneska jsem to pekla taky, ale trochu podle jineho receptu... a myslím že to i sníme :-D

je moc dobra mam ji moc rada dnes ji pecu s vemu priteli:-K

také přidávám k oblíbeným miluji kefírové buchtiny dávám1+

micamalinka 17. 2. 2010 13:50
po prve se me to nejak nepovedlo,ale druhej den byla lepsi:)
no a jak sem ji pekla ted pres vikend,tak to bylo o mnoho lepsi..ted si to dame castejc:))fakt dobra,levna a ted uz bude aj oblibena!:yes::-p

Tématické fráze:
nejlepší kefírová buchta s kokosem, buchta z podmasli, buchta z kyšky, buchta z kefírového mléka, jogurtová buchta s kokosem, recept na kefírovou buchtu, buchta s kefírem, buchta s kokosem, acidofilní buchta, černá buchta s kokosem, hrníčková buchta s kokosem, buchta s podmáslím, vyborna buchta z kysky, hrníčková buchta z podmáslí, buchta s kyšky, černá buchta na plech s kefírem, dietní buchta, poleva na kefirovou buchtu, hrníčková buchta z kyšky, buchta s podmaslí

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, kakao, prášek do pečiva, podmáslí, olej, vejce, kokos, tuk, mouka hrubá, poleva čokoládová, kokos

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu