Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosovo-kefírová buchta

Výborná buchta s příchutí kokosu je vláčná a kyprá díky použití zakysaného mléčného výrobku při přípravě. Bude skvělá, pokud ji ještě na povrchu polijete čokoládovou polevou a posypete trochou strouhaného kokosu.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 844 kJ /
3 787 kcal
Bílkoviny92,26 g
Tuky158,32 g
Vláknina38,70 g
Cholesterol 558 mg
Sodík 789 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy478,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme všechny suché suroviny. Zvlášť smícháme tekuté suroviny. Připravíme plech. Vymažeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas vyhřejeme troubu na 180 °C. Krok 2: Vše postupně smícháme, nalijeme na plech a upečeme po dobu cca 30 minut v předehřáté troubě. Propečení zkoušíme vpíchnutím špejle, která musí být po vyjmutí suchá. Krok 3: Vychladlou buchtu můžeme přelít čokoládovou polevou a posypat kokosem.

TIP: Jak zdobit moučníky čokoládou

Zveřejněno 4. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosovo-kefírová buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gN3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosovo-kefírová buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gN3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

O rok později - opět došlo na pečení této buchty, jako vícekrát během roku. Použila jsem zase borůvky, ale na čokoládovou polevu nebyla chuť - v poslední době byla víckrát. Zkusila jsem malou změnu - místo prášku do pečiva jsem použila kypřící prášek do perníku, pokladla jsem opět borůvkami a po upečení ještě horkou buchtu posypala oslazeným kokosem, propíchala na mnoha místech špejlí a zalila asi 1/4 l sladké smetany 30%. Nechala jsem v chladu do druhého dne vsáknout a propojit. Výsledek je opravdu vynikající. <3

Buchta je opravdu výborná, už ji nějaký čas dělávám. Včera jsem dostala čerstvé borůvky a zkusila jsem jimi posypat povrch buchty před pečením. Dál jsem postupovala klasicky - čokoládová poleva a když trochu zatuhla, posypala jsem buchtu kokosem. Jelikož ta kombinace nás všechny příjemně překvapila, chci se s Vámi o ni podělit a přidávám fotečku. :-)

Dávám receptu nej hodnocení,já jsem ještě udělala trochu změnu do těsta jsem ruzně pokladla piškoty (dva piškoty spojené marmeládou) a po upečeni jsem propíchala a polila pudinkem -super byla vynikající... rodině chutnalo takže díky za receptík:yes:

Buchta byla výborná! Sladká akorát :-))

5.fox@seznam.czJá jsem pekla kefírovou buchtu na plech často a oblíbená poleva - jako na perník, buchta byla pak příjemně sladko kyselá , samo za podmínek že je dost sladká, četla jsem komentář že je málo sladká dle receptu, nyní se také poohlížím, vlastní recept bohužel již nemám, ale citronovou polevu s cukrem - ještě na teplou buchtu doporučuji, je to osvěžující a hodí se chuťově. Příjemné pečení D.:-p

Těsto není vůbec sladké:/.. Ve většině receptů na kefírovku je mouka ve stejném poměru jako cukr.. Už vím proč. A to jsem dala o něco víc než je v receptu. tak příště.:-/

Tak jsem zvědavá, právě jsem ji vytáhla z trouby. Místo čokoládové polevy jsem použila řídkou část třešňového džemu kteou jsem natřela na ještě horkou buchtu a posypala kokosem. Abych tam dostala něco trochu kyselého ... tak se těším na snídani ... no ... možná ještě dnes ochutnám ... :-8

Luci Dubi 13. 3. 2011 15:47
Opravdu moc dobrá! Dávám podmáslí a 3 vrchovaté lžíce hodně tmavého kakaa:-) Z podmáslí mi přišla lepší.

Kefír je v balení po 500 ml.

miluju kefirovou buchtu!! vyborna vzpominka na detstvi!!
Muzete mi nekdo napsat, kolik ml je kefir?? ziju v zahranici a nemam predstavu....250 ml??:-O dekuju!!!!

Lidičky, dneska jsem to pekla taky, ale trochu podle jineho receptu... a myslím že to i sníme :-D

je moc dobra mam ji moc rada dnes ji pecu s vemu priteli:-K

také přidávám k oblíbeným miluji kefírové buchtiny dávám1+

micamalinka 17. 2. 2010 13:50
po prve se me to nejak nepovedlo,ale druhej den byla lepsi:)
no a jak sem ji pekla ted pres vikend,tak to bylo o mnoho lepsi..ted si to dame castejc:))fakt dobra,levna a ted uz bude aj oblibena!:yes::-p

Pekla jsem a povedlo se.Vždy,když jsem dělala buchtu z kefíru,tak mi popraskala,ale dnes ne.Děláme si kefír sami doma a tak jsem ho zpracovala do této buchty a jen cukrovala.:-*

Tématické fráze:
nejlepší kefírová buchta s kokosem, buchta z podmasli, buchta z kyšky, buchta z kefírového mléka, jogurtová buchta s kokosem, recept na kefírovou buchtu, buchta s kefírem, buchta s kokosem, acidofilní buchta, černá buchta s kokosem, hrníčková buchta s kokosem, buchta s podmáslím, vyborna buchta z kysky, hrníčková buchta z podmáslí, buchta s kyšky, černá buchta na plech s kefírem, dietní buchta, poleva na kefirovou buchtu, hrníčková buchta z kyšky, buchta s podmaslí

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, kakao, prášek do pečiva, podmáslí, olej, vejce, kokos, tuk, mouka hrubá, poleva čokoládová, kokos

Přidat fotografie receptu